Rønde BTKs flagskib, herreholdet i 1. Division, skal vinde tre ud af holdet sidste fire kampe for at undgå nedrykning, men det er heller ikke et håbløst krav. Arkivfoto

Rønde BTKs flagskib, herreholdet i 1. Division, skal vinde tre ud af holdet sidste fire kampe for at undgå nedrykning, men det er heller ikke et håbløst krav. Arkivfoto

Rønde BTK i hård kamp om at undgå nedrykning

Røndes bedste bordtennisspillere i herrenes 1. Division satser på at kunne holde enten OB eller Virum bag sig i nedrykningsslutspillet

Af
Lars Norman Thomsen

RØNDE Rønde BTKs herrekvartet er i fuld gang med nedrykningsslutspillet i 1. Division, hvor konditionerne er klare. Nummer 1 og 2 forlænger deres ophold i landets næstbedste række et år mere, men nummer 3 og 4 må en tur ned i 2. Division.

I foråret spilles der tre turneringsrunder, hvor holdene møder hinanden to gange. Forleden blev første runde afviklet i Odense, hvor Rønde BTK var oppe imod OB og Virum.

Inden jul mødte Rønde BTK begge hold, hvor det blev til en sejr på 5-1 over Virum og et 1-5 nederlag til OB.

Denne gang gik det noget anderledes.

Rønde drengene var sultne, og Michael Knudsen og Jakub Dorocinski vandt begge over OB's 1. mand. Samtidig vandt John Sabalic og Jonas Agerholm begge over OB's 4. mand, hvorfor Jakub Dorocinski med en sejr imod OBs 2. mand sikrede en vigtig 5-2 sejr.

Antiklimaks mod Virum

"I den anden holdkamp imod Virum var vi åbenbart mætte, og gassen gik lidt af ballonen," fortæller den spillende bordtennisformand Jonas Agerholm.

Virums normale 2. mand David Hinderson spillede formidabelt og vandt begge sine kampe imod henholdsvis Michael Knudsen og Jakub Dorocinski. Det var kun sidstnævnte, som formåede at skrabe en sejr hjem over den tidligere landsholdsspiller, superveteranen Lars Hauth. Så skuffende 5-1 nederlag til Virum.

Ved runden på Fyn vandt både Virum og OB over bundproppen Brønderslev.

Resultaterne betyder, at OB topper nedrykningsslutspillet med 10 point, Virum og Rønde ligger begge med 9 point og Brønderslev runder rækken af med kun 2 point.

Næste runde spilles 7. marts, og her skal Rønde BTK møde Brønderslev og OB.

Sidste runde spilles 2. maj, hvor Rønde BTK er på hjemmebane i Rønde Idrætscenter. Her gælder det Brønderslev og Virum. Med sidstnævnte som nøglekampen. Kan Rønde BTK vinde de to opgør over agterlanternen Brønderslev og 'klappe' Virum i maj, hedder det 1. Division for Rønde kvartetten igen efter sommerferien.

Mere gang i ungdommen

Rønde BTK har haft en periode med svigtende interesse hos klubbens ungdomsspillere, men det har givet et positivt afkast, at Jonas Agerholm har været på rundtur hos en række skoler for at fortælle om sporten og klubmiljøet i Rønde BTK.

Klubbens drengehold besejrede forleden Søften og Odder med henholdsvis 10-0 og 7-3.

Holdet bestod af de lokale talenter - Fredrik Furholm, William Faber og Mads Søndergaard.

Sidstnævnte hører til i toppen af jysk bordtennis i sin aldersklasse sammen med en af klubbens lidt mere rutinerede spillere, Mads Zacho.

Det yngste drengehold har tabt 2-8 til Grenaa IF og vundet 9-1 Sisu/MBK. Holdet bestod af Romeo Mululu, Kasper Pape Larsen og Aksel Holst Sørensen.

Publiceret 30 January 2020 13:30