Foto: Lars Norman Thomsen

Foto: Lars Norman Thomsen

IF Midtdjurs: Fodbold er meget mere end at sparke bolden i mål

Fodboldafdelingen i IF Midtdjurs har en lang række aktiviteter i støbeskeen. Fire nye frivillige blev valgt ind i fodboldbestyrelsen på generalforsamlingen

Af
Martin Schultz

Ryomgaard Foråret er på vej, og der er grøde ikke bare i naturen omkring idrætsanlægget i Ryomgård, men også blandt IFM’s store og små fodboldspillere og de frivillige i afdelingen. Forleden stod 29 seniorspillere omklædt til nytårsappel, hvor et nyt ungt trænerteam med Rasmus Brasch og Kasper Brøbech skal sørge for spillemæssig fremgang, mens den nye seniorudvalgsformand Michael Stegger Jensen skal trække i trådene uden for banen.

På generalforsamlingen i klubhuset i Ryomgård forrige onsdag stemplede fire nye bestyrelsesmedlemmer ind: Morten Teglhøj Albeck, Henrik Ø.K. Andersen, Inge-Lise Saima Kousholt og Anette Rytter Frandsen tog imod nyvalg og udgør nu bestyrelsen sammen med Charlotte Dalby, Danni Damgaard Hansen og formand Lars Norman Thomsen, som ikke var på valg. Suppleant Birgitte Albeck Gerstrøm vil gerne lade sig inddrage i specifikke projekter.

Breddeklub med plads til elite

IF Midtdjurs forventer sportslig og medlemsmæssig fremgang hos herrerne med de nye spillende trænere ved roret, og samtidig er det planen at få et dameseniorhold op at køre efter starten i efteråret, og målet er et 7-mandshold i foråret og et 11-mands i efteråret. Også på ungdomssiden ser det bedre ud end i lang tid.

”Vi har nu hold i samtlige rækker fra U5 til U12 på drengesiden, og 11-mandshold hos U15 drenge og U17 drenge. Hos pigerne har vi hold i samtlige rækker til og med U16 piger. I alle trupper har vi engagerede trænere og trupledere,” siger fodboldformand Lars Norman Thomsen, som lægger vægt på, at IF Midtdjurs er en breddeklub med plads til elite.

”Vi skal finde balancen mellem læring og trivsel. Der er ingen modsætning mellem at satse både på de bedste ungdomsspillere, der vil meget med deres fodbold, og de, der ikke er så dygtige, men hygger sig med at spille fodbold.”

Stjernetræf for trænere

Den nye bestyrelse får nok at se til, for i IF Midtdjurs’ fodboldafdeling er man bevidst om, hvor stor betydning idrætten har for lokalsamfundet, frivilligkulturen og børnefodboldens udvikling.

”Fodbold kan noget specielt. Fodbold kan binde folk sammen på kryds og tværs. Fodbold kan skabe fællesskaber og sammenhold,” sagde DBU Jyllands formand Bent Clausen for nylig.

Så IF Midtdjurs’ fodboldafdeling har mange projekter i støbeskeen, som kan styrke fodbolden og lokalsamfundet i Ryomgård og omegn. Blandt planerne er ”Åben bane” på kunstgræsbanen AC Huse Park, så interesserede kan træne lørdag og søndag, når banen ikke er i brug.

”I fordums tid spillede man gadefodbold eller gik på legepladsen. Nu arrangerer vi åbne lørdage og søndage under ordnede forhold, hvor man kan spille med sine venner og veninder,” siger Lars Norman Thomsen.

Desuden vil IF Midtdjurs fortsat engagere sig i morgentræning for 4.-9. årgang på Marienhoffskolen i samarbejde med skolen, afholde fodboldskole i uge 27, invitere pigerne med til Pigeraketten, arrangere Drengeklubben, samt afholde et sponsorcykelløb for ungdomsmedlemmerne på Ring Djursland.

Et nyt tiltag er stjernetræf for klubbens egne trænere og trænere fra naboklubberne, som kan hente inspiration på et tre timers åbent spotkursus på AC Huse Park. Første arrangement er onsdag 22. april omkring Run Faster træningsprincipper med besøg af Ove og Simon Hansen. Ove Hansen var kendt for sin fart som angriber og han blev kaldt ”Hurtigløberen fra Heden”.

Men der skal frivillige til at tage fat for at tingen skal lykkes.

”Vi har mange forældre engageret i fodboldafdelingen allerede, Hvordan får vi flere til at tage en lille eller en stor opgave? Det bliver den nye bestyrelses allervigtigste opgave,” slutter FM’s fodboldformand Lars Norman Thomsen.

Publiceret 23 February 2020 06:00