Søndag skal Ebeltoft IF i rødt spille kvalifikationskamp i futsal mod Sallingsund FC. Forhåbentlig med et bedre resultat end mod topholdet Lystrup IF i efteråret, som på billedet er foran med 9-0. Foto: Martin Schultz

Søndag skal Ebeltoft IF i rødt spille kvalifikationskamp i futsal mod Sallingsund FC. Forhåbentlig med et bedre resultat end mod topholdet Lystrup IF i efteråret, som på billedet er foran med 9-0. Foto: Martin Schultz

Futsal: Ebeltoft IF i knald eller fald kamp mod ukrainere i Glyngøre

Ebeltoft IF kan søndag med en sejr over Sallingsund FC sikre sig endnu en sæson i Futsal Ligaen

Af
Martin Schultz

Der bliver kamp til stregen, når Ebeltoft IF’s futsalhold søndag kl. 17.00 i Glyngørehallen på toppen af halvøen Salling i Limfjorden møder Sallingsund FC i den afgørende kvalifikationskamp om retten til at spille i Futsal Liga’en i 2020/21.

Sallingsund FC med overvejende ukrainske spillere, som arbejder på landbrug i Vestjylland, på holdet, vandt sikkert nord-puljen i 1. Division Vest. Men holdet måtte i den første kvalifikationskamp om oprykning til Futsal Liga’en bøje sig for sønderjyske Broager UI fra syd-puljen, som med en sejr på 2-1 sikrede sig direkte oprykning til næste sæson i Futsal Liga Vest.

Med en sejr over Sallingsund FC kan Ebeltoft IF sikre sig endnu en sæson i Futsal Liga Vest efter at være sluttet sidst med kun 3 point efter en enkelt sejr i premieresæsonen. Men der skal arbejdes hårdt for en sejr, for Sallingsund FC stiller med dygtige østeuropæiske spillere med bopæl i Danmark.

Diskotek op til kampstart

Gennem de seneste fem år er Sallingsund FC blevet mødested for unge østeuropæere, som arbejder i landbruget i Midt- og Vestjylland.

“Vi er lykkedes med at integrere de unge østeuropæere i vores klub, og der er mange dygtige fodboldspillere blandt dem. Til kampen mod Ebeltoft IF bliver der desuden debut til en dansk spiller, Thomas Højriis,” fortæller Svend Odgaard Sørensen, som er sponsor- og PR-ansvarlig og fundraiser i Sallingsund FC.

“Vi sørger for, at kval-kampen i Glyngørehallen bliver en begivenhed. Vi kører reklamespots i Radio Limfjorden, og der bliver varmet op med diskotek og en dj en time inden kampen på søndag. Der bliver også gode tilbud på drikkevarer og mad, så vi håber også på tilskuere lang vejs fra,” siger Svend Odgaard Sørensen.

Kampen bliver filmet og sendt direkte pa Sallingsund FC-holdets facebook-side.

Der skal penge til for at spille i liga'en

“Vi spiller kval-kampen og vi satser på at vinde,” siger anfører på Ebeltoft IF’s futsalhold Viktor Skytte.

“Det har været en stor oplevelse at spille i Futsal Liga’en mod de bedste hold, og vi er blevet meget bedre i løbet af sæsonen. Men vi holder et møde, når vi har spillet kampen, og diskuterer næste sæson. Det er også et spørgsmål om, hvordan vi sikrer økonomien til at deltage,” siger Viktor Skytte.

Der er udgifter forbundet med at deltage i Futsal Liga’en, hvor der blandt andet skal betales for tre dommere til kampene. Spillerne har tjent nogle af udgifterne ind ved fritidsarbejde og ved at opkræve 20 kr. i entre ved hjemmekampene i Ebeltoft Idrætscenter.

Profil ude at rejse

Ebeltoft IF må til kampen mod Sallingsund FC se bort fra Marcus Leicht Lillelund, som er taget ud at rejse, og Benjamin Lahn Sørensen, som koncentrerer sig om FC Djursland i Danmarksserien. Udover de faste spillere fra Ebeltoft IF’s seniortrup deltager også de to TRIF-spillere Noah Overgaard og Frederik Ougaard i kval-kampen. Jeppe Kusk fra Mørke IF, som var tiltænkt en rolle som målmand på futsalholdet, kommer ikke i kamp, men tager med til Glyngørehallen som tilskuer. Sebastian Surland er ene om at passe målet, som han har gjort det gennem hele futsalsæsonen.

Publiceret 06 March 2020 19:30