Hornslets damer går målrettet efter oprykning til 2. Division. Holdet kan se frem til at skulle ud i kvalifikationsspil for at nå målet. Foto: Hornslet IF

Hornslets damer går målrettet efter oprykning til 2. Division. Holdet kan se frem til at skulle ud i kvalifikationsspil for at nå målet. Foto: Hornslet IF

Divisionshåndbold: Hornslet IF går efter at dukke topholdet på udebane

Hornslet IF’s divisionsdamer kæmper for at rykke op, og torsdag aften skal holdet udfordre rækkens suveræne tophold Skive fH

Af
Martin Schultz

Hornslet IF’s divisionsdamer har hele sæsonen haft en oprykning til 2. Division som målsætning, men har mødt knivskarp modstand fra et meget stabilt og formstærkt hold fra Skive fH. Skibonitterne er gået ubesejret gennem turneringen indtil de forleden tabte den første kamp mod Viborg HK 3 med den tidligere landsholdsprofil Heidi Astrup på holdet.

Men Hornslet IF har muligheden for at rykke op i 2. Division som to’er i rækken, hvis holdet holder fast i 2. pladsen og derefter går sejrrigt ud af i alt fire kvalifikationskampe mod to modstandere. Og torsdag aften gælder det den med spænding imødesete topkamp mod Skive fH i KulturCenter Limfjorden i Skive, hvor Hornslet IF vil kæmpe for at dukke duksen og revanchere sig for en af sæsonens få nederlag i de to holds første kamp.

“Hvis vi slutter på 2. pladsen i rækken, forlænger vi vores sæson med en måned. Først skal vi nemlig spille to kvalifikationskampe mod en to’er fra 3. Division nord. Vinder vi samlet de opgør, skal vi spille to kampe mod et hold, som blev næstsidst i 2. Division,” fortæller Hornslet IF’s træner Max Ørum Christensen.

Kollektiv offday mod Team Favrskov

Hornslet IF fik en udmærket optakt til topkampen, da holdet søndag middag på hjemmebane vandt med 28-18 over Mejdal-Halgård efter at have ført med 15-7 ved pausen.

“Det var en kamp, hvor vi lynhurtigt kom i kontrol. Gæsterne prøvede at tage Simone Handberg Pedersen ud ved at mandsopdække hende gennem hele kampen, men det løste vi fint. Vores spillere gjorde det godt i denne kamp” fortæller Max Ørum Christensen. Hornslet IF stillede op med Maria Pape Andersen på mål i stedet for Malene Brejngaard, som var forhindret i at spille kampen. Maja Hentze Andersen sad udenfor med armen i gips efter en seneskade i tommelfingeren.

Med sejren over Mejdal-Halgård kom Hornslet IF op på hesten igen efter et resultatmæssigt helt uhørt nederlag 1. marts til lokalrivalerne fra Team Favrskov, som vandt med 18-13. Hornslet IF har i gennemsnit scoret 27 mål i sine 17 kampe, så at tabe med kun 13 scorede mål virker helt ubegribeligt.

“Vi havde en total kollektiv offday. Offensivt var vi helt væk, og kun Julie Kristine Svendsen spillede op til vanlig standard. Defensivt var det godkendt at lukke 18 mål ind, men angrebsmæssigt lykkedes ingenting. Vi brændte og lavede teknisk fejl, så den kamp var en mærkelig oplevelse,” fortæller Max Ørum Christensen.

Pokalkamp i forlænget spilletid

Imellem de to turneringskampe mod Team Favrskov og Mejdal-Halgård spillede Hornslet IF også en pokalkamp mod Fredericia Håndbold fra 2. division.

Som lavest rangerede hold havde Hornslet IF hjemmebane onsdag 4. marts, og holdet rejste sig eftertrykkeligt efter blamagen mod Team Favrskov. Ganske vist vandt gæsterne fra Fredericia med 23-20, men der skulle forlænget spilletid til efter at den ordinære kamp var endt 18-18.

“Vi spillede en fremragende kamp og brændte en helt fri afslutning ved stillingen 18-18. Men i den forlængede spilletid fik vi en udvisning, og det er dyrt, når man kun spiller to gange fem minutter. Fredericia Håndbold scorede to mål i overtal og derfor tabte vi med 23-20,” fortæller Max Ørum Christensen.

Efter kampen mod Skive fH torsdag aften mangler Hornslet IF en udekamp mod Grindsted GIF og en hjemmekamp mod Lemvig Nissum Håndbold. Holder Hornslet IF sin 2. plads i rækken, skal der spilles kvalifikationskampe om oprykning til 2. Division i april.

Kampfakta:

3. Division Damer, pulje 2

  • Team Favrskov - Hornslet IF 18-13
  • Søndag 1. marts kl. 14.30 i Søften Kultur- og Idrætscenter
  • Santander Cup, 5. Runde
  • Hornslet IF - Fredericia Håndbold 20-23 (18-18 eft. ord. spilletid)
  • Onsdag 4. marts kl. 19.30 i Hornslet Idræts- og Kulturcenter
  • 3. division, pulje 2
  • Hornslet IF - Mejdal-Halgård 28-18 (15-7)
  • Søndag 8. marts kl. 11.30 i Hornslet Idræts- og Kulturcenter

Publiceret 11 March 2020 15:00