Anfører Viktor Skytte (forrest) og hans kammerater kommer til at spille futsal i 1. Division næste vinter. Arkivfoto: Martin Schultz

Anfører Viktor Skytte (forrest) og hans kammerater kommer til at spille futsal i 1. Division næste vinter. Arkivfoto: Martin Schultz

Futsal: Ebeltoft IF blev tonset ned i 1. Division i kval-kamp - men klubben har ikke opgivet ævred

Ebeltoft IF tabte kvalifikationskampen mod Sallingsund FC med 9-4 og rykker ud af Futsal Liga’en

Af
Martin Schultz

EBELTOFT Det blev kun til en enkelt sæson for Ebeltoft IF blandt landets bedste futsal-hold i Futsal Liga Vest. I søndags blev Ebeltoft IF nemlig sendt hjem fra Glyngørehallen på Nordsalling med et nederlag på 9-4 efter at have været bagud 6-2 ved pausen i kvalifikationskampen mod Sallingsund FC.

Dermed bytter Ebeltoft IF plads med Sallingsund FC og spiller sæsonen 2020/21 i 1. division.

“Sallingsund FC havde en lidt alternativ måde at spille futsal på. De gik virkelig til den. De stormede fremad banen med masser af lyd på og godt med fysik,” fortæller Ebeltoft IF’s anfører Viktor Skytte om mødet med Salling-holdet, som helt overvejende består af østeuropæiske spillere.

Sallingsund FC har haft held med at integrere østeuropæiske spillere, især fra Ukraine, som arbejder i landbruget i Vest-og Midtjylland, i deres forening, og futsal-holdet havde kun en enkelt dansk spiller på holdet.

“De kom med fuld fart på og vi var bagud med 2-0 efter bare 60 sekunder. Vi kom aldrig rigtig med, og stillingen 6-3 var det tætteste vi var på dem i den kamp, så det var fuldt fortjent at de vandt kampen,” mener Viktor Skytte. Han tvivler dog på, om Sallingsund FC med den spillestil kan klare sig i Futsal Liga’en.

“De får ikke lov til at tonse sig igennem på den måde mod de bedre hold i Futsal Liga’en. De bliver straffet, når de stormer frem med 3-4 mand og mister bolden.”

Ebeltoft IF stillede ikke i stærkeste opstilling, for Noah Overgaard var syg og Frederik Ougaard kom ikke til at spille, selvom han var med i Glyngøre. Marcus Leicht Lillelund er taget ud at rejse, og Daniel F. Sørensen og Marinus Møhl var begge skadede.

Viktor Skytte på topscorerlisten

På trods af det klare nederlag var stemningen god på Ebeltoft IF’s hold, som var afsted til Salling i en kleinbus.

“Stemningen var ok, og vi holdt ind i Skive på vejen hjem for at spise,” fortæller Viktor Skytte.

Nederlaget til Sallingsund FC beseglede Ebeltoft IF’s skæbne som ligahold i landets bedste række efter en sæson med mange nederlag. Ebeltoft IF vandt kun en kamp ud af 12 kampe og løb ind i nogle ordentlige snittere mod de bedste hold, som er specialiser i den særlige indendørs fodbolddisciplin futsal. Men der var klar fremgang at spore gennem sæsonen, og i flere af kampene var Ebeltoft IF godt med og tæt på at hente point.

“Det har været sjovt at være med i Futsal Liga’en, og vi er blevet meget bedre til spillet. Og så har vi lært en masse om at tabe og om hvad det betyder at holde sammen på holdet,” siger Viktor Skytte, som med 14 mål sikrede sig en 4. Plads på liga’ens topscorerliste.

Spillerne, hvoraf de allerfleste hører hjemme på Ebeltoft IF’s hold i Serie 3, har talt sammen om at deltage i 1. Division i den næste sæson og se, hvor langt de kan nå med erfaringen fra Futsal Liga’en.

Ebeltoft IF går all in for futsal

Holdet formåede at samle et pænt stort publikum i Ebeltoft Idrætscenter til hjemmekampene, hvor tilskuerne blev præsenteret for de allerbedste jyske og fynske futsal-hold. Formand for Ebeltoft IF’s fodboldafdeling, Heine Skovbak Iversen, er tilfreds med seniorholdets indsats og forventer, at Ebeltoft IF fremover vil gå “all in” for futsal næste vinter.

“Vi kommer til at bakke op om holdet i 1. Division. Holdet har denne vinter kunnet samle helt op til 225 tilskuere til sine kampe. Det var fedt at rykke op, men holdet fik jo tæsk hele tiden. Så vi ser frem til at spille kampe i 1. Division og vil blive bedre til at lave et set-up omkring rigtig god futsal. En futsalkamp er to timers intens underholdning,” siger Heine Skovbak Iversen, som vil arbejde for at også ungdomshold i Ebeltoft IF kan spille futsal i vinterhalvåret.

“Vi vil gerne være frontløbere for futsal på Djursland og arbejde sammen med andre klubber om at udbrede spillet. Omkring seniorerne er det en god måde at fastholde spillerne på, og vi vil prøve at udvikle organisationen omkring futsal,” siger Heine Skovbak Iversen, som ser frem til at trække folk til fodbold i hallen i vinterhalvåret.

FAKTA

Kvalifikationskamp, Futsal Liga Vest

Sallingsund FC - Ebeltoft IF 9 - 4 (6 - 2)

Søndag 8. marts kl. 17.00 i Glyngørehallen

Målscorere for Ebeltoft IF:

Asker Skytte 2 mål, Viktor Skytte og Tobias Kruse hver 1 mål.

Ebeltoft IF’s hold:

  • Sebastian Surland
  • Asker Skytte
  • Viktor Skytte
  • Tobias Kruse
  • Martin Kapper
  • Mads Schütt
  • Frederik Thestrup Nielsen
  • Alexander Kjær Støckel

Publiceret 14 March 2020 19:30