Tirsdagsholdet samlet til en pause på IF Midtdjurs’ idrætsanlæg i Ryomgård. Det er fra venstre Peter Møller, Tage Janerka, Poul Nørgaard, Børge Rasmussen, Jakob Olesen og Helge Rasmussen. Foto: Martin Schultz

Tirsdagsholdet samlet til en pause på IF Midtdjurs’ idrætsanlæg i Ryomgård. Det er fra venstre Peter Møller, Tage Janerka, Poul Nørgaard, Børge Rasmussen, Jakob Olesen og Helge Rasmussen. Foto: Martin Schultz

Frivillige bag nye rammer til IF Midtdjurs Fodbold

'Tirsdagsholdet' har bygget boldrum og renoveret mødelokale på idrætsanlægget i Ryomgård

Af
Martin Schultz

RYOMGÅRD Værsgo’ - et nyt boldrum og et gennemrenoveret og større mødelokale.

Midt på IF Midtdjurs’ idrætsanlæg og tæt på både kampbanen og den nye kunstgræsbane ”shiner” fodboldafdelingens rødmalede træbygning efter at et hold frivillige gennem et halvt år har arbejdet på at udvide bygningen med et nyt boldrum og renoveret og ombygget mødelokalet med siddepladser til næsten 45 personer.

'Tirsdagsholdets' indpisker Jakob Olesen ved indgangen til det nye boldrum i fodboldafdelingens nyrenoverede bygning. Bagved er det indgangen til mødelokalet med op til 45 siddepladser. Foto: Martin Schultz

'Tirsdagsholdets' indpisker Jakob Olesen ved indgangen til det nye boldrum i fodboldafdelingens nyrenoverede bygning. Bagved er det indgangen til mødelokalet med op til 45 siddepladser. Foto: Martin Schultz

Frivilligkulturen har det godt i mange idrætsforeninger, og i IF Midtdjurs’ fodboldafdeling er det især ”Tirsdagsholdet”, som med den ustoppelige fodboldveteran Jakob Olesen i spidsen vedligeholder og pynter på baner og omgivelser.

”Vi kridter banerne, klipper græs i området omkring banerne, rydder op, vedligeholder og renoverer,” fortæller Jakob Olesen, som for 7-8 år siden samlede 'Tirsdagsholdet', som trofast har holdt sammen og er vokset til det nuværende hold på seks frivillige.

”Vi mødes på anlægget hver tirsdag formiddag og løser forskellige opgaver i løbet af nogle timer. Vi holder også området omkring IF Midtdjurs’ klubhus,” siger Jakob Olesen.

Hygger sig sammen

Den snart 84-årige Jakob Olesen har været frivillig i foreningslivet siden han som 20-årig fik sin første bestyrelsespost i den daværende Kolind Gymnastikforening. Siden var han aktiv i Nimtofte Boldklub inden han i 1972 blev valgt til fodboldformand i IF Midtdjurs. Det hverv bestred han i en menneskealder, men engagementet og viljen til at hjælpe er usvækket, og derfor er han i dag formand for kunstgræsbanen og hjælper fortsat som kampfordeler.

Stikpiller og venskabelige drillerier flyver gennem luften, når 'Tirsdagsholdet' holder pause og nyder en sodavand som belønning for dagens indsats.

”Jakob er hård ved os. Han får os til at bestille noget,” siger Børge Rasmussen, 70 år, stadig aktiv fodboldspiller og primus motor på Old Boys 50 + holdet. Men selv om den gamle formand er en hård hund, så nyder holdet af frivillige at mødes om de praktiske opgaver.

”For mig er det helt naturligt at hjælpe til,” siger Peter Møller, 69 år og gennem mange år en afholdt bestyrer af IFM’s klubhus. Han er også manden bag byens bogcafé, den ugentlige 60+ idræt i Multihallen og senest den nye bypark ved jernbanen.

”Vi hygger os med det vi laver. Vi har det godt sammen, og det er godt at komme hjemmefra og se andet end de fire vægge. Området ser godt ud, når vi har været der, og vi får god respons på det vi laver,” siger Poul Nørgaard, 70 år. Helge Rasmussen, 70 år, er fast mand til at kridte banerne og passer også kunstgræsbanen. Han er næsten dagligt i gang på idrætsanlægget.

En fantastisk bygning

'Tirsdagsholdet' er stolt over veludført arbejde. Der er blevet flyttet en dør og væltet en væg. Lokalet er sat i stand og bygningen udvidet med et boldrum. Gulvet i det tidligere boldrum var pilråddent, og derfor blev der støbt nyt gulv i en stor del af huset med professionel hjælp fra AC Huse.

Siden januar har de frivillige lørdag efter lørdag arbejdet med boldrummet med en af klubbens målmænd, tømrer Lasse Walther Nielsen, som byggeleder. Tage Janerka fra 'Tirsdagsholdet' med forstand på murerarbejde sørgede for gulv og sokkel.

”Det er blevet en fantastisk bygning, og den er taget i brug,” siger en tilfreds Jakob Olesen.

Projektet har fået fondsstøtte fra DIF/DGI-Fonden, fra NRGI’s Grønne pulje og den lokale la Cour’s Fond. En privat sponsor har støttet, AC Huse gav et fordelagtigt tilbud, og endelig har IF Midtdjurs’ fodboldafdeling bidraget med et beløb.

Publiceret 01 May 2020 08:30