Vivilds seniortrup må nøjes med at træne i dette forår og vente med kampe til efter sommerferien. Arkivfoto

Vivilds seniortrup må nøjes med at træne i dette forår og vente med kampe til efter sommerferien. Arkivfoto

Seriefodbold: Alle turneringskampe aflyst i dette forår

DBU Jylland annullerer forårsturneringen efter statsministerens udmelding om fortsat forsamlingsforbud

Af
Martin Schultz

Først var der en Plan A , og så var der en Plan B. Men med statsminister Mette Frederiksens udmelding torsdag aften må DBU Jylland gribe til sin Plan C og annullere forårsturneringen.

Håbet bestod længe for at turneringen kunne genoptages senest 17. maj, og at man kunne finde en fair afgørelse ved at spille en halv turnering. Men da man fortsat ikke må samles mere end ti mennesker ad gangen og breddefodbold med kropskontakt ikke er tilladt, så griber DBU Jylland til sin Plan C og annullerer den ordinære 11-mandsturnering for foråret.

”For herresenior i 11-mands serierækkerne er udgangspunktet, at alle hold beholder deres plads i den række, de skulle have startet forårssæsonen i. Der vil dog blive uddelt tidlige julegaver til flere hold, idet der er udtrækninger i serie 1, serie 3 og serie 4, hvor vi rykker hold op for at fylde hullerne,” fortæller DBU Jylland på sin hjemmeside.

”Konklusionen er, at herreseniorhold i efteråret kan regne med minimum samme række, men ikke præcis de samme puljer, som forårssæsonen skulle være startet med,” lyder det fra DBU Jylland.

For fodbolden på Djursland ventes der derefter alene på en afgørelse om, hvordan Danmarksserien, som sorterer under DBU, med FC Djursland på en aktuel 6. plads i pulje 4 bliver afviklet.

Fodboldens corona-regler

Til gengæld er der åbnet for at landets fodboldklubber kan genstarte træningen, hvis man overholder ”fodboldens corona-regler”.

Det betyder, at der kun må være ti personer på banen inklusive træneren, og at man skal undgå fysisk kontakt. Så vidt muligt skal der holdes to meters afstand til hinanden under hele træningen og ved samlinger. Spillerne må ikke heade til bolden eller tæmme bolden med brystet, og det er kun målmanden, som må bruge sine hænder med handsker på, som skal være vasket før træningen.

DBU vil i den kommende tid arbejde for, at breddefodbolden kan åbnes helt i den næste fase af genåbningen, så der så hurtigt som muligt igen kan trænes almindeligt og spilles kampe.

Publiceret 10 May 2020 18:00