Jacob Kliver skal efter sommerferien varetage træningen af de unge målmænd i IF Midtdjurs

Jacob Kliver skal efter sommerferien varetage træningen af de unge målmænd i IF Midtdjurs

IF Midtdjurs: Unge målmænd i skarp træning

Jacob Kliver skal træne målmændene på ungdomsholdene i IF Midtdjurs en gang om ugen

Af
Martin Schultz

En fejl – og så er der mål. Målmandens indsats kan afgøre en fodboldkamp, og derfor er det en svær post at være sidste skanse på holdet.

For at styrke og udvikle de unge målmænd blandt drenge og piger både mentalt og spillemæssigt har IF Midtdjurs gennem nogle år haft en særlig ugentlig målmandstræning, og fra midt i august overtager den kendte målmandstræner Jacob Kliver fra Auning opgaven efter Kim Maarup Rasmussen.

”Vi har rigtig mange talentfulde målmænd på vores ungdomshold, og derfor er vi meget glade for at kunne tilknytte Jacob Kliver som målmandstræner. Han afløser Kim Maarup Rasmussen, som efter eget ønske stopper af helbredsmæssige grunde, efter at have ydet en stor og flot indsats gennem de seneste år,” siger fodboldformand i IF Midtdjurs, Lars Norman Thomsen.

Jacob Kliver er i forvejen målmandstræner i FC Djursland og træner klubbens senior, U17 og U19 målmænd. Men tiden og lysten til at stå for en træning hver fredag i Ryomgård passede sammen, så midt i august tager Jacob Kliver fat på at dygtiggøre fremtidens målmænd i IF Midtdjurs.

”Jeg kommer til at træne målmænd fra 9 til 16 år i to aldersgrupper. Desuden skal jeg i løbet af efteråret stå for nogle træningspas, som kan udvikle klubbens ungdomstrænere på dette område. De får vejledning, så de kan hjælpe deres egne målmænd på holdene,” siger Jacob Kliver.

Spændende set up

IF Midtdjurs fodboldafdeling har sat flere træningstiltag i gang, som kan udvikle klubbens ungdomsspillere. Desuden har IF Midtdjurs i over 25 år været vært for DBU’s fodboldskole i sommerferien, og sidste år begyndte et spændende samarbejde med Marienhoffskolen om en ugentlig morgentræning for elever fra 5. til 8. klasse.

Blandt de særlige tiltag var en målmandstræning, som Kim Maarup Rasmussen stod for sammen med sin datter Helene, som selv er målmand i IF Midtdjurs. Men nu skal Helene på efterskole og Kim Maarup Rasmussen døjer med fysikken, så derfor er der lavet aftale med Jacob Kliver om at fortsætte det udmærkede arbejde.

”Man har et spændende set up i IF Midtdjurs, og man har visioner om at blive dygtigere. Så jeg ser frem til at arbejde med målmændene foreløbig det næste halve år,” siger Jacob Kliver.

”Målmanden spiller en afgørende rolle på holdet og det kan være en rigtig svær plads, især for unge spillere. Derfor skal vi udvikle spillerne på det mentale område. Samtidig kan jeg aflæse, hvad de mangler spillemæssigt, og der har jeg værktøjerne til at de kan blive dygtige målmænd. Men vigtigst er det, at de vil træne og har ambitionen om at blive den bedste målmand,” siger Jacob Kliver.

20 års erfaring

Jacob Kliver var selv målmand som aktiv spiller og har spillet omkring 500 kampe som senior i blandt andet Hornslet IF og Auning IF.

Som træner begyndte han med at træne Hornslet IF’s juniorer i Mesterrækken, men specialiserede sig derefter i målmandstræningen. Det er blevet til 20 år som målmandstræner for ungdomshold i klubber som Hornslet IF, tst, VSK, Todbjerg-Mejlby IF og Auning IF. Desuden på seniorhold som Auning IF, Lystrup IF, FC Skanderborg og senest i FC Djursland i Danmarksserien.

Allerede omkring Lystrup IF’s Danmarksseriehold arbejdede Jacob Kliver sammen med FC Djurslands cheftræner Robert Sørensen, som han de sidste to år har haft et fint samarbejde med i Grenaa.

”Jacob Kliver er en faglig dygtig træner med et fint humør og et godt tag på mennesker,” lyder skudsmålet fra trænerkollegaen Robert Sørensen.

Jacob Kliver har også tænkt sig at bidrage til sommerens fodboldskole i IF Midtdjurs og vil også være gæstetræner i efteråret til morgentræningen med Marienhoffskolens elever.

Publiceret 31 May 2020 20:00