To nye unge skytter skal give saft og kraft til Nørre Djurs HK’s bagkæde i den nye sæson: Frederik Langhoff (tv) og Mathias Juel Kristensen (th). Foto: Nørre Djurs HK

To nye unge skytter skal give saft og kraft til Nørre Djurs HK’s bagkæde i den nye sæson: Frederik Langhoff (tv) og Mathias Juel Kristensen (th). Foto: Nørre Djurs HK

Divisionshåndbold: Mere ung power i Nørre Djurs HK’s bagkæde

Nørre Djurs HK har fået tilgang af 22-årige Frederik Langhoff, som kan spille alle tre pladser i bagkæden

Af
Martin Schultz

En ny ung spiller trænede med, da Nørre Djurs HK torsdag aften kunne slippe sin divisionstrup løs på halgulvet i Nørre Djurshallen for første gang siden indendørs håndbolden lukkede ned 11. marts. Med blandt spillerne til 2. divisionsholdet og det nyslåede 3. divisionshold var 22-årige Frederik Langhoff, som senest har spillet for Skive fH i 1. division.

”Da Simon Søgaard Jensen stoppede i foråret, var vi klar over, at vi måtte finde forstærkninger til at erstatte ham som en af holdets profiler. Tidligere på året fik vi tilgang af den 20-årige Mathias Juel Kristensen fra Randers HH, og nu er Frederik Langhoff startet i Nørre Djurs HK. Dermed har vi fået to unge spillere i vores trup, som kan se sig selv i og har lyst til at bidrage til det projekt vi har gang i,” fortæller Nørre Djurs HK’s spillende sportschef Nicolaj Danefeld.

”Frederik Langhoff passer godt ind i vores spil. Han er en hurtig og fintestærk spiller. Han er højrehåndsspiller, men kan spille alle tre pladser i bagkæden. Men sine 194 cm rager han godt op i luften, så han kan stige op og få kuglen af sted,” siger Nicolaj Danefeld.

Kæreste med landsholdsspiller

Frederik Langhoff fik sin håndboldopdragelse i Skjern, hvor han spillede i 15 år gennem sin opvækst og ungdom. Som U18 spiller var han med i 2. division for barndomsklubben, men flyttede så videre til Viborg HK. Siden har han spillet for Viborgs naboer i Stoholm, inden han i efteråret 2018 tog udenlands og optrådte for Önnereds HK i den bedste svenske række.

”Det var meget lærerigt, men jeg syntes ikke det gav tilstrækkeligt værdi i forhold til de afsavn jeg led langt væk fra familie, kæreste og venner,” siger Frederik Langhoff. Han vendte hjem og blev hentet til Skive fH, hvorfra han nu skifter til Nørre Djurs HK.

Privat bor Frederik Langhoff i Viborg, hvor han læser til markedsføringsøkonom og arbejder som handicaphjælper. Håndbolden fylder meget i hans hverdag - og også i privatlivet, for Frederik Langhoff er kærester med et af dansk kvindehåndbolds stjerneskud. Hun hedder Kristina Jørgensen og er playmaker på Viborg HK’s ligahold og en af fremtidens spillere på det danske kvindelandshold. Kristina Jørgensen har været med landsholdet til de seneste tre slutrunder.

”Jeg har lært Nørre Djurs HK at kende som en megasød klub med gode værdier. Lidt ligesom jeg kender det fra Skjern. Der bliver arbejdet seriøst, men samtidig er der plads til godt kammeratskab og fællesskab. Jeg har døjet med min skulder, og her er jeg meget glad for Nørre Djurs HK’s set up med Katrine Lychau som fast tilknyttet fysioterapeut,” siger Frederik Langhoff.

”Jeg glæder mig sindssygt til at komme i gang. Det ser spændende ud med den pulje, vi er kommet i, og jeg tror, vi kan være med i toppen og spille med om top tre.”

Træningslejr i egen hule

Med tilgangen af de to unge skytter Frederik Langhoff og Mathias Juel Kristensen og målmand Kevin Fisker har Nørre Djurs HK fået mere bredde i sin trup og fundet de spillere, som skal erstatte skytten og gennembrudsspilleren Simon Søgaard Jensen.

”Vi har brug for bredden med hold i både 2. og 3. division. Skulle der være lokale spillere, som er interesseret i vores projekt, er de velkomne til at vise sig frem med henblik på vores to divisionshold,” siger sportschef Nicolaj Danefeld.

Siden corona-nedlukningen har spillerne trænet fysisk efter programmer fra fysioterapeut Katrine Lychau. Truppen mødtes for første gang siden corona-nedlukningen i sidste uge til udendørs træning og er nu rykket inden for i Nørre Djurshallen.

”Nu træner vi op til sommerferien, og mødes så igen til træning først i august,” siger Nicolaj Danefeld. Nørre Djurs HK har de to seneste år deltaget i en træningsturnering i Nordtyskland, men havde i år planlagt en træningslejr i Sverige.

”Men den er aflyst på grund af Covid-19. Så vi holder en træningslejr i egen hule i Glesborg.”

Midt i august spiller Nørre Djurs HK en træningskamp mod AGF fra 2. Division Syd, som har fået ny træner. Det er ingen ringere end Benny Nielsen, som i efteråret forlod Nørre Djurs HK efter en skuffende start på sæsonen. Benny Nielsen afløser i AGF den tidligere, mangeårige Nørre Djurs HK-træner Erik Flak Jørgensen, der i den nye sæson skal stå i spidsen for ambitiøse HK Give Fremad, som ventes at spille med i toppen af 2. Division Syd.

”Vi har også aftalt en træningskamp mod HK Give Fremad i Glesborg. Vi synes, det er synd for Erik Flak (som bor i Grenaa, red.), at han skal køre så langt til håndbold. Desuden forventer vi at spille en træningskamp mod Frederikshavn/Vendsyssel, som er en ny sammenslutning og oprykkere til 1. division,” slutter Nicolaj Danefeld.

Publiceret 22 June 2020 13:00