IFM’s spillende træner Rasmus Brasch (i midten) må undvære sin ferierende assistent og koordinator Michael Stegger Jensen (i sort og hvidt) i kampen mod Ebeltoft IF, og forventes derfor at starte på sidelinjen i fredagens kamp. Foto: Martin Schultz

IFM’s spillende træner Rasmus Brasch (i midten) må undvære sin ferierende assistent og koordinator Michael Stegger Jensen (i sort og hvidt) i kampen mod Ebeltoft IF, og forventes derfor at starte på sidelinjen i fredagens kamp. Foto: Martin Schultz

Seriefodbold: IF Midtdjurs skyder sæsonen i gang mod Ebeltoft IF

Fodboldefteråret starter fredag aften med lokalopgøret mellem IF Midtdjurs og Ebeltoft IF på Ryomgård Stadion

Af
Martin Schultz

Så er fodboldspillerne på Djursland klar til at glemme alt om det forsømte forår, hvor Covid 19-nedlukningen satte en stopper for al fodbold til helt hen i juni. DBU annullerede turneringen i serierne, og i de fleste klubber fik spillerne kun mærket græs under støvlerne til lidt pokalfodbold og nogle træningskampe.

Men fredag aften fløjter dommer Adrian Rama den første af efterårets fodboldkampe i gang, når IF Midtdjurs på Ryomgård Stadion tager imod Ebeltoft IF i ”Djurslandspuljen” i Serie 3. Otte klubber fra AH 2012 i vest til Grenaa IF og Ebeltoft IF i øst, var klare til en række af lokalopgør, men på falderebet meldte Ørsted IF sig forleden ud af det gode selskab og trak sit hold på grund af massiv spillerafgang. Det går i første omgang ud over TRIF, som ikke kommer i kamp tirsdag aften. De øvrige hold i puljen er Auning IF, som møder AH 2012 på hjemmebane lørdag, og Ådalen IF og Grenaa IF, som mødes på Lime Stadion mandag aften.

IF Midtdjurs sætter fuldt blus på sæsonpremieren og giver gratis adgang til kampen på Ryomgård Stadion. Desuden har klubhusbestyrer Laila Rygård lejet en pølsevogn og vil servere udvalgte retter, blandt andet ”stadionpølser med tæppe og fuld krigsmaling”, før, under og efter kampen.

Fornyelse hos IF Midtdjurs

Hjemmeholdet IF Midtdjurs tørster efter at komme i gang med holdets unge træner Rasmus Brasch ved roret. Rasmus Brasch skiftede i vinter positionen som forsvarsspiller i FC Djursland i Danmarksserien ud med rollen som spillende træner i barndomsklubben IF Midtdjurs, og den kun 23-årige cheftræners ankomst har sat gang i fornyelsen på et ellers noget metaltræt IFM-hold. Træningsindsatsen er i hvert fald blevet intensiveret, og flere unge spillere banker på for en plads på det bedste hold.

Før sommerferien nåede IF Midtdjurs at være med i pokalturneringen Sydbank Pokalen. I den første kamp gik IF Midtdjurs videre efter en sejr i forlænget spilletid over Purhus IF. I den anden kamp mødte IF Midtdjurs ærkerivalerne fra Kolind-Perstrup IF i et velbesøgt og jævnbyrdigt lokalopgør på Ryomgård Stadion, men måtte se Serie 1-holdet fra Kolind snuppe sejren med en sikker 4-2 sejr.

Mads Høegh i gang igen

I sæsonoptakten har IF Midtdjurs spillet træningskampe mod FC Djurslands U19 hold og vandt med 2-0 på mål af Anel Alagic og Mads Høegh på straffespark. Derefter blev det i lørdags til et 4-0 nederlag til Kolind-Perstrup IF.

Begge træningskampe blev spillet med et ungt hold, og cheftræner Rasmus Brasch forventer også at stille med et ungt hold mod Ebeltoft IF.

”De unge har gjort det godt i de to træningskampe, og vores trup er blevet bredere med de mange unge spillere. Desuden har vi fået Mads Høegh i gang igen,” fortæller Rasmus Brasch.

Han må til premieren se bort fra de to rutinerede spillere Jonas ”Joe” Simonsen og Mikkel Primdahl Sonnichsen, som begge er på ferie. Også U 19-spilleren William Uldal er på ferie, mens profilen Frederik Laursen og unge Alexander Molbech er ude med skader.

Skytte-brødrene klar til kamp

Der har været spænding omkring Ebeltoft IF’s hold til kampen, efter at to af holdets profiler, brødrene Asker og Viktor Skytte, under corona-pausen rygtedes at træne med hos lokalrivalerne TRIF.

Men både Asker og Viktor Skytte er med hos Ebeltoft IF fredag aften, ligesom cheftræner Leif Thorvaldsen også forventer, at brødrene Peter og Kasper Degn er med på holdet.

Leif Thorvaldsen har udgjort den ene halvdel i trænerduoen med Lars Skytte. Men Lars Skytte pauserer i dette efterår, og i stedet er unge Martin Kapper tiltrådt som spillende assistenttræner.

”Desuden vil vores rutinerede spiller Niels Bonde, som er kommet fra Christiansbjerg IF, stå for en træning ind i mellem,” fortæller Leif Thorvaldsen.

Ebeltoft IF har fået tilgang af midtbanespilleren Jacob Bjerrum, som har spillet i serieklubben Valsgaard IF 93 ved Hobro. Til gengæld er offensivspilleren Tobias Kruse taget til Skødstrup SF for at prøve sig af i Serie 2.

”De unge mennesker i Ebeltoft har travlt med at betjene de mange turister i byen, så vi har kun været samlet til to træningspas. Men vi er klar til at møde IF Midtdjurs,” siger Leif Thorvaldsen.

Kampen på Ryomgård Stadion starter fredag kl. 19.15.

Publiceret 06 August 2020 14:30