Morten Bruun satte med to mål sit tydelige aftryk på den uafgjorte kamp mod Kjellerup IF i efterårets første kamp i Danmarksserien på HSM Arena i Grenaa. Arkivfoto: Young Work Productions

Morten Bruun satte med to mål sit tydelige aftryk på den uafgjorte kamp mod Kjellerup IF i efterårets første kamp i Danmarksserien på HSM Arena i Grenaa. Arkivfoto: Young Work Productions

Danmarksserien: Et point til FC Djursland på to mål af Morten Bruun

Undertippede FC Djursland fik sit første point i 2-2 kampen mod Kjellerup IF med to kendte trænere på bænken

Af
Martin Schultz

Med to tidligere cheftrænere i FC Djursland på bænken, Krzysztof Popczyński og Robert Sørensen, og et stor-satsende set up i ryggen stillede Kjellerup IF lørdag eftermiddag op som favoritter på HSM Arena i Grenaa i FC Djurslands første kamp på hjemmebane i efteråret. Men undertippede FC Djurslands unge mandskab gav Kjellerup IF kamp til stregen og fik det ene point, som ifølge den vikarierende assistenttræner Hans Holch Jensen ”blev fejret som en sejr i FC Djursland, mens Kjellerup IF følte de havde tabt to point”.

Kjellerup IF var spilstyrende i store dele af kampen, men hjemmeholdet havde sine momenter, og på to mål af angriberen Morten Bruun endte kampen uafgjort 2-2 og gav FC Djursland det første point og en portion selvtillid inden pokalkampen tirsdag mod Skive IK fra landets næstbedste række.

”Kjellerup IF sad på kampen i den første halve time, men vi fik udlignet på et straffespark og det rystede gæsterne. Vi havde flere gode chancer efter udligningen. Vi havde også momentum i begyndelsen af 2. halvleg og sad på kampen. Morten Bruun scorede på Nicolaj Jarsmers indlæg, men Kjellerup IF udlignende hurtigt og overtog derefter kampen. Men vi kæmpede røven ud af bukserne og levede på omstillinger,” siger Hans Holch Jensen, som er U19-træner i FC Djursland, men vikarierede i Nicolaj R. Poulsens fravær som assistent for cheftræner Felipe Soares på FC Djurslands bænk.

Rasmus Cramer på bænken

At Kjellerup IF stillede med stærkt besat mandskab var tydeligt, for FC Djurslands tidligere profil og midtbanemotor Rasmus Cramer, som i sommerferien fulgte træner Robert Sørensen til Kjellerup IF, var ikke i startopstillingen og blev først skiftet ind i forbindelse med gæsternes udligning til 2-2 i det 56. minut.

FC Djursland bygger mere og mere sit hold op om spillere af egen avl. Med et godt kontingent unge spillere i truppen er der fremtid i holdet, og det sidste kvarter bestod FC Djurslands offensiv af en ung trio med 1. års seniorerne Nicklas Sloth og Emil Sander og 2. års senior Oliver Jensen.

”Felipes ”familieprojekt” stod virkelig distancen. Det var en helstøbt holdindsats,” mener Hans Holch Jensen, som fremhæver midtbanespillerne Fabian Korsgaard og Janus Tranæs Didriksen, som stod som eksponenter for den store arbejdsindsats i den svære kamp mod Kjellerup IF.

”Vi har et ungt hold med en erfaren anfører, Emil Bjerre Busk, som kun er 21 år. Nicolaj Jarsmer er den mest rutinerede med 27 år. Kampen mod Kjellerup IF var en supergod oplevelse for holdet og en god optakt til pokalkampen,” siger Hans Holch Jensen.

Flot redning af Anders Emil Hjort

Kjellerup IF startede kampen bedst og kom foran efter små ti minutter, da FC Djurslands målmand Anders Emil Hjort sendte et dårligt udspark i fødderne på en modstander. Efter lidt hurtigt et-to spil nåede gæsterne ind i feltet og kunne score til 1-0.

FC Djursland fik sit første forsøg efter godt en halv times spil, da et langskud fra Christian Rytter Fløjborg strøg lige forbi stolpen. Lidt senere fik FC Djursland et hjørnespark, som Kjellerup IF’s målmand ville bokse væk. Men Fabian Korsgaard var først på bolden, og det udløste et straffespark, som Morten Bruun scorede på.

”Mål ændrer fodboldkampe, og pludselig var vi ovenpå og havde momentum. Morten Bruun og Nicolaj Jarsmer havde begge store chancer i feltet,” fortæller Hans Holch Jensen.

Kort før pausen revancherede målmand Anders Emil Hjort sit svage udspark ved Kjellerup IF’s scoring, da han med en flot redning parerede en god afslutning, som kunne have bragt gæsterne foran inden pausen.

FC Djursland startede bedst i 2. halvleg og havde indenfor de første ti minutter to næsten identiske opspil. Først slap Søren Koch Østergaard igennem og lagde fra kanten et indlæg ind til en helt fri Morten Bruun, som sparkede bolden forbi målet. Kort efter slap Nicolaj Jarsmer igennem på kanten og spillede Morten Bruun fri, og denne gang svigtede topscoreren ikke og scorede med en inderside til 2-1.

Føringen holdt ikke længe, for få minutter senere udlignede Kjellerup IF på et godt indlæg, hvor bolden efter et frispark i venstre side blev slået dygtigt ind i rummet mellem FC Djurslands målmand og forsvar. Kjellerup IF overtog derefter initiativet uden at kunne score yderligere.

FC Djursland møder tirsdag kl. 17.15 på HSM Arena Skive IK i pokalturneringen Sydbank Pokalen, og skal så være klar igen lørdag eftermiddag kl. 13.00, når VRI tager imod på NES Park i Risskov.

KAMPFAKTA

Danmarksserien, pulje 4

FC Djursland - Kjellerup IF 2 - 2 (1 - 1)

Lørdag 29. august kl. 15.00 på HSM Arena i Grenaa

Målscorere:

  • 0 - 1 Christoffer Maul Petersen (11. min.)
  • 1 - 1 Morten Bruun (35. min./straf.)
  • 2 - 1 Morten Bruun (54. min.)
  • 2 - 2 Sebastian Nedergaard (56. min.)

Publiceret 31 August 2020 12:00