Nørre Djurs HK har sin trup klar til at kæmpe om en top tre placering i 2. Division Pulje 1. Foto: Mikkel Weje Nielsen, PhotoCare Grenaa

Nørre Djurs HK har sin trup klar til at kæmpe om en top tre placering i 2. Division Pulje 1. Foto: Mikkel Weje Nielsen, PhotoCare Grenaa

Divisionshåndbold: Styrket Nørre Djurs HK tæller ned til ny sæson

Nørre Djurs HK’s 2. divisionshold er oppe i gear efter træningslejr med kampe mod AGF og Vendsyssel Håndbold

Af
Martin Schultz

Nørre Djurs HK’s håndboldspillere i mændenes 2. division er ved at være klar til en ny sæson med top-tre ambitioner.

Torsdag aften spiller holdet hjemme i Nørre Djurshallen træningskamp mod Hørning Håndbold med hold i 2. og 3. division, hvor trænerteamet Jan Mathiesen og Martin Lund får mulighed for at pudse kampformen af inden sæsonpremieren lørdag 19. september på udebane mod Aars HK.

Sidste træningskamp bliver torsdag 10. september på udebane mod Give KFUM fra Pulje 2 i 2. division med den tidligere Nørre Djurs HK-træner Erik Flak Jørgensen ved roret.

”Give KFUM er et ambitiøst hold, så det bliver en god test inden mødet med Aars HK, som vi må betragte som en af den nye sæsons rigtig hårde modstandere i kampen om en topplacering i 2. division,” siger Nørre Djurs HK’s spillende sportschef Nicolaj Danefeld Hansen.

Sportschefen kan se tilbage på en travl periode, hvor der er blevet fyret op under forberedelserne med en træningslejr i hjemlige rammer med to træningskampe mod stærke modstandere.

”Vi har i de sidste to år forberedt os ved at deltage i en træningsturnering i Tyskland. Vi vandt turneringen sidste år og synes ikke vi fik den ønskede modstand. Derfor planlagde vi i år en træningslejr med to overnatninger på Kystvejens Hotel i Grenaa, og med tid til både træning, træningskampe, spillersamtaler og socialt samvær for truppen,” fortæller Nicolaj Danefeld Hansen.

Kevin Fisker ny anfører

Nørre Djurs HK har sagt farvel til venstre back Simon Søgaard Jensen, men fået to høje og hårdtskydende unge spillere med i truppen. Mathias Juel Kristensen kommer fra Randers HH og

Frederik Langhoff kommer fra Skive IK og skal forstærke bagkæden i Nørre Djurs HK’s angrebsspil. Desuden har Nørre Djurs HK fået tilgang af den rutinerede målmand Kevin Fisker fra Randers HH, og senest har fløjspilleren Daniel Minke fra Randers HH meldt sin ankomst. Også stregspilleren Jacob Pedersen, som tidligere har spillet i Nørre Djurs HK, er kommet op i gear og deltog i træningslejren for 1. holdstruppen.

”Vi har fået inkluderet de nye spillere godt og der er en rigtig fed stemning i truppen, og spillerne udtrykker tilfredshed med vores trænerkonstellation med Jan Mathiesen og Martin Lund. Det gør mig tryg inden sæsonen, hvor vi har en klar målsætning om at spille med i top tre,” siger Nicolaj Danefeld Hansen.

På træningslejren blev der også talt en del om de værdier, roller og sportslige forventninger, og spillerne pegede på målmand Kevin Fisker som anfører for holdet i den nye sæson.

”Vi vil gerne have en anfører, som både skal kunne levere en pep-talk og være spillernes forbindelsesled til trænere og ledelse. Valget faldt på Kevin Fisker, som både er en erfaren spiller, som ved hvad der skal til, en god menneskekender og et godt forbillede,” siger Nicolaj Danefeld Hansen.

Fokus på forsvarsspillet

Træningslejren bød også på to træningskampe mod stærke modstandere. Fredag aften mødte Nørre Djurs HK på hjemmebane AGF, som spiller i 2. divisions Pulje 2 og har Benny Nielsen, som blev fyret i Nørre Djurs HK i efteråret, som træner.

”Vores taktiske udfordring var, at vi skulle levere i forsvaret. I den nye sæson skal vi gøre forskellen i vores forsvar. Og den taktik holdt godt. Vi var foran med 11-10 ved pausen, førte med tre mål i 2. halvleg, men endte med at tabe med 23-22 på et AGF mål fem sekunder før tid. Men 23 mål er godkendt, og kan vi holde fast i det, er jeg fortrøstningsfuld,” siger Nicolaj Danefeld Hansen.

Lørdag eftermiddag tog truppen nordpå for at møde Vendsyssel Håndbold fra 1. Division.

”Vendsyssel Håndbold er en seriøs modstander og vi så frem til at teste os mod et hold fra rækken over os. Vi havde igen fokus på det defensive arbejde. Vi gjorde det svært for Vendsyssel Håndbold og var foran med 13-11 ved pausen. Sidst i kampen var vi bagud med 23-21, men takket være en stor redning af vores unge målmand Magnus Møller Sørensen tog vi det ene point med slutresultatet 23-23. Det var meget tilfredsstillende,” siger sportschef Nicolaj Danefeld Hansen, som lørdag aften fra det nordjyske kunne sende sine spillere hjem efter veloverstået træningslejr.

Træningskampen mod Hørning Håndbold spilles torsdag aften kl. 19.15 i Nørre Djurshallen.

FAKTA

Træningskampe:

Nørre Djurs HK (2. div.) - AGF (2. div.) 22 - 23 (11 - 10)

Fredag 28. august i Nørre Djurs Hallen

Målscorere: Frederik Langhoff 5, Mike Paulsen 5, Mathias Juel Kristensen 3, Mikkel Milling 3, Henrik Storm Pedersen 2, Nicolaj Danefeld Hansen 2, Rasmus Lund 1, Nikolaj Moll Larsen 1

Vendsyssel Håndbold (1. div.) - Nørre Djurs HK (2. div.) 23 - 23 (11 - 13)

Lørdag 29. august

Målscorere: Nicolaj Danefeld Hansen 6, Henrik Storm Pedersen 5, Mike Paulsen 3, Mathias Juel Kristensen, 3, Frederik Langhoff 2, Martin ”Bondemanden” Jensen 2, Jacob Pedersen 1, Rasmus Lund 1

Truppen til den nye sæson består af:

Kevin Fisker, Kasper Kolstrup Møller, Magnus Møller Sørensen, Mike Paulsen, Frederik Langhoff, Mathias Juel Kristensen, Mikkel Milling, Rasmus Secher, Rasmus Lund, Nicolaj Danefeld Hansen, Henrik Storm Pedersen, Simon Østergaard, Daniel Minke, Martin ”Bondemanden” Jensen, Nikolaj Moll Larsen

Publiceret 03 September 2020 12:00