IFM's Anel Alagic var banens bedste i opgøret mod IF Ådalen. Arkivfoto

IFM's Anel Alagic var banens bedste i opgøret mod IF Ådalen. Arkivfoto

Seriefodbold: IF Midtdjurs og Ådalen IF delte i målløs kamp

IF Midtdjurs har stadig den første sejr til gode, men var tæt på i 0-0 kampen mod Ådalen IF

Af
Martin Schultz

To hold med lyst til flere point stod over for hinanden fredag aften på Lime Stadion i mødet mellem Ådalen IF og IF Midtdjurs. Og ingen af holdene fik det fulde udbytte, og for tredje gang måtte de to hold gå fra banen med et uafgjort resultat i 0-0 kampen. Men mens IF Midtdjurs endnu har sin første sejr til gode, så ligger Ådalen IF midt i tabellen med 6 point, mens IF Midtdjurs ligger sidst med kun 3 point.

”Vi kom knapt så godt fra start i fredagens kamp, da udeholdet overrumplede os med to dybtliggende angribere, og det løste vi i første omgang ved at trække Thomas Høgh Mikkelsen lidt tilbage på banen. Midtdjurs havde flere nærgående forsøg, før vi kom lidt bedre med,” siger Ådalen IF’s træner Jesper Møgelvang.

I løbet af første halvleg blev Mathias Eske to gange spillet fri med gæsternes keeper Mathias Dichman, men det lykkedes ikke at få gang i scoringen, og fem minutter før pausen blev samme Mathias Eske tacklet så hårdt over anklen, at han måtte udgå og blev erstattet af Casper Thoudal.

”Det stabiliserede vores defensiv, men til gengæld kom vi til at mangle fart i vores offensiv. Senere kom også Andreas Jensen og Mikkel Gyvelgaard på banen - Andreas Jensen leverede et godt indhop, og Mikkel Gyvelgaard havde nær afgjort kampen med sin venstrefod,” fortæller Jesper Møgelvang.

Mangler at få hul på bylden

”Udeholdet var mest på bolden, og de havde så sandelig også deres muligheder, men vores forsvar med Søren Laursen i spidsen spillede en fin kamp, og så havde vi også det held i den ende, som vi manglede i den anden ende,” siger Jesper Møgelvang.

Kieren Boyling, der har en fortid som ungdomsspiller i IF Midtdjurs under navnet Kieren Jon Topping, blev valgt til kampens spiller foran Nikolaj Voldby, mens fighteren gik til Martin "Andi" Jensen efter en stor indsats i Ådalen IF’s centrale forsvar - dog skal de nu alle tre være glade for, at de har Søren Laursen bag sig til at kitte det hele sammen.

”Vi må erkende, at vi ikke er gode for tiden - vi spiller os hver gang frem til gode chancer, men vi mangler at få hul på bylden. Det skal vi gerne have allerede på lørdag, hvor vi kl. 14 skal en tur til Ebeltoft for at møde Ebeltoft IF, som vi fortsat har formået at holde under os,” slutter Jesper Møgelvang, som kalder IF Midtdjurs angriber Anel Alagic for kampens bedste spiller, men det lykkedes ham – heldigvis for Møgelvang - ikke at få scoret.

Rasmus Brasch ud efter 35 minutter

”Jeg synes vi leverede en virkelig god indsats og havde overtaget i store dele af kampen. Vi har haft fire gode træningspas siden 3-1 nederlagt til AH 2012, og jeg synes vi havde mange chancer i kampen,” siger Michael Stegger Jensen, som er koordinator hos IF Midtdjurs.

Den spillende træner Rasmus Brasch havde sat sig selv på banen fra start, hvor han optrådte i i en tremands bagkæde sammen med Jesper Simonsen og Alan Djozic. Den sædvanlige midterforsvarer Jonas ”Joe” Simonsen var blevet skubbet helt frem som den store ”target man” ved siden af den hurtige og teknisk dygtige Anel Alagic. Rune Bach, Emil Ring Kristensen og Mikkel Primdahl Sonnichsen spillede på midtbanen med Simon Pilgaard og Alexander Molbech på kanterne.

Desværre holdt Rasmus Brasch’ knæ kun til 35 minutters spil, og træneren måtte ud på bænken og lod sig afløse af Mads Høegh. Han kom ind på midtbanen, mens Emil Ring Kristensen blev trukket ned i forsvaret. Der var indhop til Tobias Revsbech og Troels Aude Gudumlund, mens forsvarsspilleren Søren Thode Fogh måtte stå over endnu en kamp med sin skade.

”Anel Alagic spillede fremragende og var god til at vise vejen for holdet, både i det fremadrettede presspil og med gode tilbageløb. Han viste en fremragende indstilling,” siger Michael Stegger Jensen, som også roser målmand Mathias Nybro Dichmann Jensen, som med godt spil og en fornem redning i 2. halvleg holdt IF Midtdjurs inde i kampen.

IF Midtdjurs har i de seneste sæsoner været en langsom starter, men alligevel reddet livet i Serie 3 til sidst. Mange havde set de røde fra Ryomgård blandt favoritterne til en topplacering i dette efterår.

Næsten halvvejs gennem turneringen har IF Midtdjurs endnu den første sejr til gode.

”Vi håber den gode indsats mod Ådalen IF var vendepunktet inden vi søndag møder Auning IF,” siger Michael Stegger Jensen.

Lokalopgøret mellem IF Midtdjurs og Auning IF spilles søndag kl. 16.00 på Ryomgård Stadion.

KAMPFAKTA

Serie 3, pulje 35

Ådalen IF - IF Midtdjurs 0-0

Fredag 4. september kl. 18.30 på Lime Stadion

Holdopstilling Ådalen IF: Rasmus Thomsen - Kieren Boyling, Søren Laursen, Martin "Andi" Jensen, Nikolaj Voldby - Mads Espensen, Jacob Andersen, Thomas Høgh Mikkelsen (anf.), Jacob Gyvelgaard, Frederik Sølvsten - Mathias Eske samt Casper Thoudal, Andreas Jensen og Mikkel Gyvelgaard

Holdopstilling IF Midtdjurs: Mathias Nybro Dichmann Jensen - Rasmus Brasch, Jesper Simonsen, Alan Djozic – Rune Bach, Emil Ring Kristensen, Mikkel Primdahl Sonnichsen – Simon Pilgård, Alexander Molbech – Jonas ”Joe” Simonsen, Anel Alagic

Publiceret 09 September 2020 21:30