IFM’s kanin i hatten: Arkii Malik var overraskende tilbage på IF Midtdjurs’ hold i 3-1 nederlaget til Auning IF. Den målfarlige angriber var tæt på at vende kampen til IF Midtdjurs’ fordel. Foto: Martin Schultz

IFM’s kanin i hatten: Arkii Malik var overraskende tilbage på IF Midtdjurs’ hold i 3-1 nederlaget til Auning IF. Den målfarlige angriber var tæt på at vende kampen til IF Midtdjurs’ fordel. Foto: Martin Schultz

Seriefodbold: IF Midtdjurs stadig sidst og uden sejre

Auning IF vandt ude med 3-1 over IF Midtdjurs, som først kom i gang 2. halvleg efter at have hevet en angrebskanin op af hatten

Af
Martin Schultz

Med halvdelen af turneringen spillet ligger IF Midtdjurs på en sidsteplads i Serie 3 uden så meget som en sejr, for søndag blev det til et 3-1 nederlag i lokalopgøret mod Auning IF. Kun tre uafgjorte kampe har givet point, så der skal andre boller på suppen, hvis de røde fra Ryomgård skal kravle op i tabellen og over nedrykningsstregen i den jævnbyrdige pulje.

Det var næppe den placering man havde drømt i IF Midtdjurs, da man i vinter hentede 23-årige Rasmus Brasch hjem fra FC Djursland som spillende træner i håb om ny gejst på træningsbanen og point på kontoen.

Træningsindsatsen fejler ikke noget, men IF Midtdjurs har i den grad manglet punch i front til at få de afgørende scoringer. Måske var der lys forude, for i søndagens kamp mod Auning IF på kunstgræsbanen AC Huse Park figurerede Arkii Malik blandt de 14 udtagne spillere til kampen. Lokale fodboldkendere vil huske den skudstærke og aggressive angriber, som for nogle få sæsoner siden var en frygtet angrebsprofil og topscorer i IF Midtdjurs. Han kom til Ryomgård i forbindelse med sin uddannelse til pilot i Tirstrup, men er nu i arbejde i udlandet og derfor en sjælden gæst på træningsbanen.

Arkii Malik kom på banen sidst i 1. halvleg, men satte især i 2. halvleg gang i hjemmeholdets angrebsspil. Men da var IF Midtdjurs allerede bagud med 3-0 efter en katastrofal kamp på starten og en uengageret og tandløs indsats i 1. halvleg. Foran 3-0 efter godt tyve minutter havde Auning IF sin modstander lige nøjagtig der, hvor det passer dem bedst, og gæsterne forventede nok at kunne køre sejren hjem med fornuftigt forsvarsspil i en dyb organisation.

To mål af Martin Hørning

IF Midtdjurs stillede uden Mikkel Primdahl Sonnichsen, men havde ellers deres rutinerede spillere klar med Jesper og Jonas ”Joe” Simonsen, Mads Høegh og Alan Djozic. Unge William Uldal og Alexander Birch Molbech var med, og på bænken sad Christian Greffel og kaninen i Rasmus Brasch’ hat, Arkii Malik. Mathias Nybro Dichmann Jensen stod i målet.

Men IF Midtdjurs startede kampen rystende usikkert og allerede efter godt fem minutter fik Martin Hørning en hel motorvej at løbe på i venstre side efter en dyb pasning. Hørning spurtede ind i feltet og lagde bolden under Mathias Nybro Dichmann Jensen i mål til 1-0. Omkring ti minutter senere var der igen alt for god plads i IFM forsvaret, og Mathias Nybro Dichmann Jensens røg alt for voldsomt ud i haserne på en Auning-angriber. Dommeren pegede uden tøven på straffesparkspletten, og Asger Køtter scorede sikkert til 2-0. Omkring ti minutter senere fik Asger Køtter plads til at lægge bolden til rette for Martin Hørning, som med et fladt skud scorede sit andet mål til 3-0. IF Midtdjurs måtte helt frem til det 42. minut, før Rune Bach sendte det første forsøg indenfor Auning IF og målmand Mikkel Nygaards målramme.

IF Midtdjurs startede med et tremandsforsvar med Emil Ring Kristensen, Jesper Simonsen og Alan Djozic bagude, mens den sædvanlige midterforsvarer Jonas 'Joe' Simonsen var sendt helt i front for med sin højde og drøjde at give plads til de hurtige angribere omkring sig. Men de løb kom aldrig, og så er der slet ingen punch i den store mand i front.

Spillende træner udenfor

Rasmus Brasch gav sine spillere en ordentlig skideballe i pausen, og det var da også et forvandlet hold, der gik på banen. Unge Christian Greffel var kommet ind med masser af fart på højrekanten, og Arkii Malik viste endelig nogle af de tricks man husker ham for. Med en enorm tænding pressede han Auning IF’s forsvar, og han leverede fart, ping-pong afleveringer og endda et spektakulært saksespark. Men tændingen var så eksplosiv, at han efter syv minutter trak et gult kort og måtte ud og varme bænken i ti minutter. På det tidspunkt havde IF Midtdjurs fået annulleret to mål.

Og resten af holdet fulgte godt med, og IF Midtdjurs var som forvandlet i 2. halvleg og kunne med lidt mere held være kommet ind i kampen med flere scoringer. Bl.a. headede Jonas 'Joe Simonsen på underkanten af overliggeren, og velspillende Christian Greffel hamrede en bold ved siden af mål i fri position. Reduceringen lykkedes først i det 81. minut, da Alan Djozic på et frispark sendte bolden med venstrepoten flot op i det lange hjørne. IF Midtdjurs pressede fortsat på, men da Jonas 'Joe' Simonsen kort før tid blev sendt ud med et gult kort for at brokke sig, var løbet definitivt kørt.

”Efter at vi har mødt alle hold i rækken, er det vildt, at vi står her og ikke har vundet endnu. Det peger den rigtige vej, men vi skal vinde for at få point. I dag kunne vi havde vundet med 7-4 efter de chancer vi fik, og kampen kunne have stået 3-3 efter 10-12 minutter i 2. halvleg,” siger IF Midtdjurs’ unge cheftræner Rasmus Brasch. Han var tiltænkt en rolle som spillende træner, men stod udenfor på sidelinjen i hele kampen mod Auning IF.

”Nej, jeg spiller ikke med. Jeg er kun 23 år, og jeg er nødt til at lytte til min krop,” siger en knæskadet Rasmus Brasch.

Auning IF’s 1. halvleg til UG

Auning IF kom med sejren op på en 2. plads i puljen efter det formstærke tophold AH 2012. Auning IF tabte den forrige kamp med 2-0 hjemme til TRIF, så cheftræner Claus Svenningsen var meget tilfreds med sit holds indsats.

”1. halvleg var til UG,” sagde skolelæreren fra Rønde til sine spillere i pausen.

”Det var en vigtig sejr. Vi spillede rigtig godt og vi havde styr på kampen. Vi var tæt på at lukke kampen i 1. halvleg, men vi tabte organisationen i 2. halvleg. Spillet blev febrilsk og kaotisk og kampen tippede over på IF Midtdjurs’ præmisser. Jeg havde gerne set os score mål nr. 4 for ligesom at tage gløden fra hjemmeholdet,” siger Claus Svenningsen.

”Vi knækkede modstanderen i 1. halvleg, men det var små ting, der afgjorde, at de ikke kom ind i kampen i 2. halvleg. Jeg var rigtig tilfreds med 1. halvleg, mens 2. halvleg var mere blandet. Men det var dejligt at se, at vi kom ud med et helt andet udtryk end i den forrige kamp mod TRIF,” slutter Claus Svenningsen.

Auning IF møder på lørdag AH 2012 i et lokal- og topopgør på Hørning Stadion, mens IF Midtdjurs lørdag kl. 17.00 møder Ebeltoft IF på Ebeltoft Stadion.

Kampfakta

Serie 3, Pulje 35

IF Midtdjurs - Auning IF 1 - 3 (0 - 3)

Søndag 13. september kl. 16.00 på AC Huse Park i Ryomgård

Målscorere:

  • 0 - 1 Martin Hørning (5. min.)
  • 0 - 2 Asger Køtter (14. min./straf.)
  • 0 - 3 Martin Hørning (23. min.)
  • 1 - 3 Alan Djozic (81. min.)

Publiceret 14 September 2020 15:47