Claus Koch, her som AC Norddjurs træner, var en af de få, som levede op til vanlig standard, da KPI tabte bundopgøret til VRI med 4-0. Arkivfoto: Martin Schultz

Claus Koch, her som AC Norddjurs træner, var en af de få, som levede op til vanlig standard, da KPI tabte bundopgøret til VRI med 4-0. Arkivfoto: Martin Schultz

Seriefodbold: KPI tabte bundopgør på kollektiv offday

Kolind/Perstrup IF manglede gejst og vilje og tabte med 4-0 til VRI på udebane i Serie 1

Af
Martin Schultz

”Vi har prøvet det før – at stå med ryggen mod muren. Nu skal vi vise, at vi kan stå sammen og kæmpe.”

Sådan lyder meldingen fra KPI-træner Dennis Holdgaard, efter at Kolind-Perstrup IF lørdag eftermiddag tabte bundopgøret til VRI med 4-0. Med en sejr i denne såkaldte ”seks point kamp” kunne Kolind-Perstrup IF have isoleret aarhusianerne i bunden af rækken, men med det klare nederlag blev gæsterne fra Kolind selv sendt ned på sidstepladsen her halvvejs gennem sæsonen.

”Resten af kampene bliver syv finaler i en meget tæt pulje. Men spiller vi med samme indstilling som set over hele kampen mod VRI, så vinder vi ikke mange kampe,” siger Dennis Holdgaard.

Ifølge træneren var indsatsen mod bundholdet VRI ikke opmuntrende, og den gejst og vilje, som holdet havde vist frem i den forrige kamp mod topholdet Christiansbjerg IF, manglede i lørdagens kamp mod VRI.

”Jeg havde ellers en god fornemmelse, men spillerne havde ikke taget viljen og gejsten med på banen. Der var nærmest tale om en kollektiv offday,” siger Dennis Holdgaard.

Kom bagud og tabte humøret

Kolind-Perstrup IF kom bagud tidligt i kampen, da forsvaret stod og kikkede fodbold ved en returbold, så en VRI spiller kunne sparke en bold, som blev rettet af, i mål. At komme bagud 1-0 gjorde noget ved spillernes humør.

”Når man ikke har vundet så mange kampe, så bliver man slået lidt ud. Og scoringen fik VRI til at tro på det, og hjemmeholdet investerede mere i løb og nærkampe,” fortæller Dennis Holdgaard.

VRI kom foran med 2-0 efter godt en halv times spil, da en VRI-spiller ramte bolden virkelig godt og sendte den i mål fra en position uden for feltet.

”Vi havde også vores muligheder og brændte blandt andet en friløber lige før pausen. Kunne vi havde reduceret til 2-1, havde vi stået meget bedre efter pausen. Vi startede også 2. halvleg med en stor chance, og en scoring her ville have givet os troen på at vi kunne vende kampen. Men vi magtede ikke den sidste aflevering og afslutningerne,” siger Dennis Holdgaard. Hans hold kom bedre med i 2. halvleg, og indstillingen var en helt anden end i 1. halvleg.

Kolind-Perstrup IF skulle frem og score mål. Det gav mere plads til hjemmeholdet, som var bedre til at lægge den sidste aflevering. Med godt fem minutter igen blev gæsterne spillet tynde i forsvaret og VRI scorede til 3-0. I det sidste minut blev Marc Pedersen noteret for et selvmål, da et indlæg blev rettet af til slutstillingen 4-0.

Ingen panik endnu i Kolind

Kolind-Perstrup IF måtte til kampen se bort fra Martin Holm Hansen og Jakob Degn Larsen, som begge er skadet. Rasmus Meyland var forhindret, og under kampen måtte Mikkel Fanø udgå efter at have fået slag på bentøjet. For at give bredde var den tidligere profil Rasmus Bisgaard Hansen igen med på holdet. En anden ”fodbold-veteran” på holdet var Claus Koch, som ifølge Dennis Holdgaard var en af de få, som levede op til sin vanlige standard.

”Vi får ikke de lette mål, selvom vi har chancerne. Vores modstandere scorede relativt let, mens vi brændte de store chancer. Det går ud over humøret og selvtilliden, og den tro vi går på banen med fra start, forsvinder hurtigt, når vi kommer bagud,” siger Dennis Holdgaard.

”I pausen var vi enige om at vores indstilling ikke var godkendt, og at vi ikke kunne være vores indsats bekendt. Heller ikke over for de mange tilskuere fra Kolind, som havde taget turen til Risskov for at bakke os op”.

Nu venter der en svær udekamp mod Dronningborg B på lørdag, og derefter er der to hjemmekampe mod Fårvang IF og Vivild IF.

”Der er ingen panik endnu. Men det er en alvorlig situation. Der er stadig en del kampe, og der kan nå at ske meget. Men vi skal til at have point for at hænge på,” slutter Dennis Holdgaard.

Kampfakta:

Serie 1, pulje 7

VRI - Kolind/Perstrup IF 4 - 0 (2 - 0)

Lørdag 12. september kl. 16.00 på NES Park i Risskov

Målscorere:

  • 1 - 0 VRI (17. min.)
  • 2 - 0 VRI (33. min.)
  • 3 - 0 VRI (84. min.)
  • 4 - 0 Marc Pedersen (90. min./selvmål)

Publiceret 16 September 2020 14:30