Hornslet IF er klar til at spille om point i 2. division efter at flere hold har trukket sig fra turneringen. På billedet står holdet, som fik en 2. plads i 3. division i foråret og satsede på at rykke op gennem oprykningsspillet. Arkivfoto

Hornslet IF er klar til at spille om point i 2. division efter at flere hold har trukket sig fra turneringen. På billedet står holdet, som fik en 2. plads i 3. division i foråret og satsede på at rykke op gennem oprykningsspillet. Arkivfoto

Divisionshåndbold: Hornslet IF’s damer rykker op i 2. division på afbud

Et forstærket Hornslet IF indleder søndag sæsonen mod Silkeborg-Voel KFUM i 2. divisions nordlige pulje

Af
Martin Schultz

I det tidlige forår halsede Hornslet IF’s divisionsdamer efter suveræne Skive IK i 3. division og satsede som to’er i rækken på at slå til i oprykningsspillet for at komme til at spille i 2. division.

Men så kom corona-nedlukningen, og stillingen i turneringen blev låst og oprykningsspillet aflyst. Surt show for Hornslet IF, som havde satset på at få de bedste damer op i 2. division og de unge talenter på 2. holdet, som var tophold i Jyllandsserien, op i 3. division.

Så cheftræner Max Ørum Christensen og spillerne måtte forberede sig på endnu en sæson i 3. division indtil telefonen forrige mandag ringede fra Dansk Håndbold Forbund. Beskeden var, at Viborg Håndbold og Hornbæk SF havde trukket deres hold i 2. division.

”Forbundet spurgte, om vi var interesseret i at spille i 2. division, og det var jeg ikke længe om at sige ja til,” siger Max Ørum Christensen. Holdet er indplaceret i pulje 1 i damernes 2. division, som består af lutter nordjyske hold med Silkeborg-Voel KFUM, Ikast Håndbold og Hornslet IF som de sydligste repræsentanter.

Så med 14 dages varsel starter Hornslet IF’s damer i 2. division og premieren er søndag 20. september kl. 12 i Hornslet Idræts- og Kulturcenter.

Playmaker Ida Nielsen tilbage

Cheftræner Max Ørum Christensen havde satset på en oprykning i sidste sæson og derfor er han og holdet klar til at tage udfordringen på.

”Vi står glimrende og har aldrig haft så mange spillere. Vi har haft god tilgang til især Jyllandsserieholdet og vi har aldrig haft så god en bredde på vores hold,” siger Max Ørum Christensen, som får hjælp som assistenttræner af Martin Nørlund, som er målmand på Hjortshøj-Egå’s hold i 1. division.

På divisionsholdet er kun ganske få ændringer. Målmand Malene Brejnbjerg er flyttet, men erstattes af tilbagevendte Maria Pape med den uopslidelige veteran Karin ”Goofy” Rasmussen som makker.

Den 20-årige playmaker Ida Nielsen vender tilbage til holdet, som hun forlod efter forrige sæson på grund af uddannelse.

”Ida bor og uddanner sig i Holstebro, men har købt bil og kører derfor til træning i Hornslet. Hun er en spiller vi har store forventninger til og som forstærker vores hold. Og så er stregspilleren Mette Ørum flyttet tilbage til Aarhus og er klar til at tørne ud for os igen,” siger Max Ørum Christensen. 2. holdet i Jyllandsserien med blandt andet stortalentet Mikkeline Mikkelsen har fået tilgang af flere spillere, blandt andet er det 17-årige talent Isabella di Catrino vendt tilbage til Hornslet IF. Flere af de unge spillere banker på for at prøve kræfter med divisionshåndbold.

To spillere ude med brækkede fingre

Det er således stort set lutter kendte navne, som skal kæmpe om point til Hornslet IF i 2. division.

Maria Pape er målmand, Julie Kristine Svendsen venstre fløj og Simone Handberg og Katrine Solgaard Jensen venstre back. I højre side optræder Maj Søgaard Bang på fløjen og Emilie Gammelvind Sørensen og Maja Hentze Andersen på backpladsen. Ida Nielsen og Linda Assing Christensen er playmakere, og på stregen spiller Mette Ørum, Sara True og Emma Kærgaard.

”Alle glæder sig til at prøve kræfter med 2. division, men desværre må Linda Assing Christensen og Maja Hentze Andersen sidde udenfor de første tre kampe med hver en brækket finger,” siger Max Ørum Christensen.

”Vi kender ikke så meget til holdene i nordkredsen. Vores målsætning er at overleve i rækken, og vi vil gerne fange midterfeltet og slippe for at rode rundt blandt de allernederst placerede hold.”

Under forberedelserne har Hornslet IF blandt andet spillet og vundet en træningskamp mod Skive IK, som vandt 3. division i sidste sæson og nu spiller i samme pulje, med 26-16.

Men først gælder det premieren mod Silkeborg-Voel KFUM søndag kl. 12.00 på hjemmebane. Gæsterne ventes at stille med et hold med blandt andet ligareserver og U19-spillere.

Publiceret 17 September 2020 18:00