IF Midtdjurs’ træner Rasmus Brasch (i midten) skiftede sig selv ind som angriber i 2. halvleg og scorede målet til 2-0 i IF Midtdjurs’ første sejr i efteråret. Arkivfoto

IF Midtdjurs’ træner Rasmus Brasch (i midten) skiftede sig selv ind som angriber i 2. halvleg og scorede målet til 2-0 i IF Midtdjurs’ første sejr i efteråret. Arkivfoto

Seriefodbold: Rasmus Brasch scorede i første sejr til IF Midtdjurs

Afbudsramte Ebeltoft IF tabte med 2-0 til IF Midtdjurs på hjemmebane og overtog sidstepladsen i Serie 3

Af
Martin Schultz

Endelig lykkedes det for IF Midtdjurs at hente den første sejr i efterårssæsonen, da de røde fra Ryomgård lørdag eftermiddag på Ebeltoft Stadion på mål af Emil Ring Kristensen og Rasmus Brasch vandt med 2-0 over Ebeltoft IF efter 0-0 ved pausen.

Med sejren byttede IF Midtdjurs plads i tabellen med hjemmeholdet og overlod pladsen som bundprop til Ebeltoft IF. Faktisk kravlede IF Midtdjurs op på den 5.plads, som sikrer holdet en forbliven i rækken. Grenaa IF tabte nemlig søndag med 3-0 til Ådalen IF og er sunket ned på en næstsidste plads. Meget tyder på, at det bliver de tre hold, som kommer til at spille om den ene nedrykningsplads på sidstepladsen og den næstsidsteplads, som giver adgang til en playoff kamp om at undgå nedrykning. På grund af Ørsted IF’s sene udtrækning af turneringen er der kun en direkte nedrykker blandt puljens syv hold.

IF Midtdjurs var ved sæsonstarten af mange regnet for et af puljens stærkeste hold, men det har ikke kørt resultatmæssigt for holdet under den nye unge træner Rasmus Brasch’ ledelse. IF Midtdjurs har kun fået tre point efter tre uafgjort kampe, og holdet trængte virkelig til at få vendt bøtten med en sejr ude mod Ebeltoft IF.

“Vi sad på spillet fra start, og efter få minutter blev Anel Alagic væltet omkuld, og det udløste et gult kort og en ti minutters udvisning til en Ebeltoft IF-spiller. Men vi slap gassen og mistede energi i løbet af første halvleg,” fortæller IFM-træner Rasmus Brasch, som havde den tidligere IF Midtdjurs profil Tom Kristensen med på sidelinjen som assistent i koordinator Michael Stegger Jensens fravær.

Lasse Walther klarede et straffespark

IF Midtdjurs måtte se bort fra William Uldal og Troels Aude Gudumlund til kampen, og Mikkel Primdahl Sonnichsen er ude efter at være vrikket om på anklen. Også målmand Mathias Nybro Dichmann Jensen meldte afbud og blev erstattet af Lasse Walther Nielsen i IF Midtdjurs’ mål.

I pausen blev Christian Greffel erstattet med Tobias Revsbeck, og efter få minutter var det netop indskiftede Revsbeck, som leverede et godt indlæg til Simon Pilgaard bagerst i feltet, som på det ujævne underlag på Ebeltoft Stadion blev bugseret forbi mål i stedet for i mål.

Men ti minutter ind i 2. halvleg scorede Emil Ring Kristensen det forløsende mål for IF Midtdjurs da han afdriblede en modstander og flot sparkede bolden i det kort hjørne til 1-0 til gæsterne.

Indskiftede Tobias Revsbeck fik problemer med ryggen og så måtte træneren himself på banen.

“Jeg satte mig selv ind som angriber for at skåne mit knæ, og efter 4-5 minutter på banen sendte Mads Høegh et indlæg til den bagerste del af feltet. Simon Pilgaard headede bolden på tværs ind foran mål, hvor jeg helt alene kunne sende den i mål med favoritbenet,” fortæller Rasmus Brasch. Kort tid efter scorede Brasch igen efter et frispark på kanten af feltet, men målet blev annulleret på grund af offside.

Med godt et kvarter tilbage af kampen var det tæt på at spændingen kom tilbage i kampen.

“Vi følte vi havde kampen under kontrol, da Alexander Molbech lavede straffespark, men Lasse Walther Nielsen viste godt målmandsspil. Han sprang til den rigtige side og holdt bolden i favnen på Viktor Skyttes straffespark,” fortæller Rasmus Brasch.

I slutfasen følte IF Midtdjurs sig snydt for to straffespark mod Anel Alagic og Alexander Molbech, og gæsterne havde styr på kampen og kunne have scoret yderligere.

“Det var en fortjent første sejr. Resten af kampene skal vi spille som hver og en er en finale,” siger Rasmus Brasch, som især roser Mads Høegh, Simon Pilgård og Alexander Molbech for deres indsats.

Næste “finale” spilles allerede fredag aften kl.19.15 på kunstgræs på AC Huse Park i Ryomgård, når Grenaa IF kommer på besøg i endnu en “seks point kamp”.

Mange afbud hos Ebeltoft IF

Ebeltoft IF havde seks afbud til kampen og måtte udskifte profilen Asker Skytte med en skade i 2. halvleg. Men trods det magre pointudbytte i denne sæson med kun fire point, håber og tror træner Leif Thorvaldsen stadig på, at Ebeltoft IF kan klare sig fri af nedrykning.

“Vi er et alt for godt hold til at rykke ned, men det har været en svær sæson for os. På grund af Corona situationen er turistsæsonen forlænget i Ebeltoft og mange af spillerne har arbejde i servicejobs og kan ikke træne og spille så meget. Det kniber med bredden, og så har det været stolpe ud for os, fordi vi ikke har haft marginalerne på vores side i mange kampe. Trods mange afbud har vi været godt med i de allerfleste kampe, og allerede lørdag mod Auning IF stiller vi med et bedre hold,” siger Leif Thorvaldsen.

“Men i kampen mod IF Midtdjurs var udfaldet fair nok, for vi var hårdt ramt af afbud. Nu skal vi have hul på bylden og få nogle sejre, så vi skal nok klare os.”

Auning IF tager lørdag kl. 14.00 imod Ebeltoft IF på Auning Stadion.

Kampfakta

Serie 3, pulje 35

Ebeltoft IF - IF Midtdjurs 0 - 2 (0 - 0)

Lørdag 20. september kl. 17.00 på Ebeltoft Stadion

Målscorere:

0 -1 Emil Ring Kristensen (66. min.)

0 - 2 Rasmus Brasch (72. min.)

Publiceret 24 September 2020 18:00