Cheftræner Rasmus Brasch (i midten) og hans hold rider med tre sejre i træk på en god bølge og er fredag aften klar til at tage imod det ubesejrede tophold AH 2012 på hjemmebane. Arkivfoto: Martin Schultz

Cheftræner Rasmus Brasch (i midten) og hans hold rider med tre sejre i træk på en god bølge og er fredag aften klar til at tage imod det ubesejrede tophold AH 2012 på hjemmebane. Arkivfoto: Martin Schultz

Seriefodbold: Fejrede fødselsdag med hattrick i ny IFM-sejr

Simon Pilgaard scorede tre mål, da IF Midtdjurs vandt sin tredie sejr i træk med 6-2 ude over TRIF

Af
Martin Schultz

IF Midtdjurs blev af mange anset for at være et af favoritholdene i Djurslandspuljen i Serie 3, men de røde fra Ryomgård har godt nok været længe om at komme i gear. Efter at halvdelen af turneringen var spillet lå IF Midtdjurs og rodede rundt i bunden uden sejre med kun tre point efter seks kampe. Men nu har unge Rasmus Brasch’ tropper fået maskinen op i fart, og efter tre sejre i træk over Ebeltoft IF, Grenaa IF og senest TRIF med 6-2 er holdet rykket frem i tabellen og kan frem mod weekendens kampe sole sig på en tredieplads i tabellen.

“Vi spillede en flot fodboldkamp mod TRIF og vi er inde i en positiv udvikling. Det er dejligt at se, når det vi arbejder med på træningsbanen udmønter sig i godt spil og gode resultater,” siger cheftræner Rasmus Brasch, som sendte sit hidtil yngste hold på banen od TRIF.

De to rutinerede Simonsen-brødre Jesper og Jonas var ikke med, så IF Midtdjurs stillede med et helt nyt midterforsvar med Emil Ring Kristensen og unge William Uldal. Til gengæld var IF Midtdjurs blevet forstærket med angriberen Arkii Malik, som ikke træner, men er med, når han er hjemme og holder fri fra sit arbejde som pilot. Arkii er ikke i form, men alligevel en tændt og dygtig fodboldspiller med godt med fart, som tydeligvis har spillet på højere niveau. Ny på holdet var Frederik Assenholm Andersen, som er U19 spiller og som tidligere har spillet i IF Midtdjurs, og som nu blev lokket med til at spille Serie 3 bold i Ryomgård af sine arbejdskolleger i Djurs Sommerland. Han kom ind midt i 2. halvleg og stod bag assist’en til Anel Alagic, som scorede kampens sidste mål til 6-2.

Hattrick på fødselsdagen

Det var da også Arkii Malik, som åbnede målfesten på PR Park, da han udnyttede et langt sparket medvindsudspark fra målmand Mathias Nybro Dichmann Jensen. Arkii Malik løb udsparket op og stak af fra TRIF forsvaret efter bare 7 minutters spil.

TRIF fik udlignet efter et kvarters spil, men inden halvlegen tog Simon Pilgaard hul på sit goalshow og fik dermed fejret sin fødselsdag (21 eller 22 års) på behørig vis på banen. Kantspilleren scorede de to mål med først sit venstreben på et oplæg af Rune Bach, mens det andet mål blev sat ind med det sædvanligvis kolde højreben ved bagerste stolpe efter et indlæg.

“Humøret var højt i pausen, men vi var enige om vi at score nogle flere mål i 2. halvleg,” siger Rasmus Brasch.

Men det blev en rodet indledning på 2. halvleg, og der kom først gang i scoringerne til allersidst i kampen. TRIF fik reduceret til 3-2 med godt ti minutter igen af den ordinære spillet.

“Men vi gav dem godt svar på tiltale, for vi kom igen så hurtigt som man overhovedet kan. Bolden blev givet op efter scoringen, og så var der fire berøringer før Simon Pilgaard fandt Christian Greffel, som øgede IF Midtdjurs’ føring til 4 - 2.

Derefter scorede Simon Pilgaard sit tredje mål og fuldendte sit fødselsdags-hattrick.

“Simon Pilgaard søgte sin mulighed for at score sit tredie mål. Han kunne have spillet en helt fri Christian Greffel, men han sparkede selv. Jeg tror han blev lidt selvisk for at score et hattrick på sin fødselsdag,” siger Rasmus Brasch. Simon Pilgaard scorede også to mål i 3-2 sejren mod Grenaa IF og står således noteret for fem mål i de to sidste kampe.

Anel Alagic lukkede kampen til 6-2 på Frederik Assenholm Andersens forarbejde.

Kører på en god bølge

“Der var højt humør efter kampen, og jeg tror folk havde en god weekend. Det hjalp til, at AH 2012 slog Ådalen IF, således at vi nu ligger på en 3. plads, men nogle af holdene efter os har en eller to ekstra kampe på hånden,” siger IFM-træner Rasmus Brasch, som nu kan se frem til fredagens opgør mod det ubesejrede tophold AH 21012 med spænding.

“Vi kører på en god bølge, men det gør AH 2012 også. Vi vil gerne drille dem, og vi har revanche til gode for 3-1 nederlaget i Assentoft. Vi kom foran med 1-0 ved Jonas Simonsen, men de var kyniske. Det bliver en kamp med knald på,” siger Rasmus Brasch, som holdt sig på sidelinjen i kampen mod TRIF for at skåne sit dårlige knæ.

“Simonsen brødrene er klar igen på fredag, men vi må se hvem der bliver udtaget til kampen mod AH 2012. Vi er kommet op i gear, og mange spillere har gjort det godt,” slutter Rasmus Brasch.

Kampen mellem IF Midtdjurs og AH 2012 bliver spillet fredag aften kl. 19.15 på kunstgræsbanen AC Huse Park i Ryomgård.

FAKTA

Målscorere:

  • 0 - 1 Arkii Malik (7. min.)
  • 1 - 1 TRIF (14. min.)
  • 1 - 2 Simon Pilgaard (29. min.)
  • 1 - 3 Simon Pilgaard (36. Min.)
  • 2 - 3 TRIF (79. min.)
  • 2 - 4 Christian Greffel (80. min.)
  • 2 - 5 Simon Pilgaard (83. min.)
  • 2 - 6 Anel Alagic (88. min.)

Publiceret 07 October 2020 13:24