Bliver det til nye rekorder, når Tirstrup Idrætsefterskole torsdag og fredag afvikler sit traditionsrige sponsorløb over 24 timer? Arkivfoto

Bliver det til nye rekorder, når Tirstrup Idrætsefterskole torsdag og fredag afvikler sit traditionsrige sponsorløb over 24 timer? Arkivfoto

Tirstrup Idrætsefterskole løber 24 timer for vand

I år går pengene til lokale LoveSpring, som sørger for rent drikkevand til skolebørn i Tanzania

Når eleverne på Tirstrup Idrætsefterskole afholder motionsdag, tager de det til et helt nyt niveau. De skal nemlig løbe i 24 timer i et såkaldt sponsorløb.

Sidste år samlede eleverne 147.000 kroner ind. Om det bliver til lige så mange penge i år vides ikke, men uanset beløbets størrelse, så går pengene til den aarhusianske organisation LoveSpring, som bygger brønde i bl.a. Afrika. Helt konkret resulterer indsamlingen i en brønd med Tirstrup Idrætsefterskoles navn på i Kiserian Village ved Local School, Masailand, Tanzania.

Rekorden for flest kilometer er 127 km. Det er mere end 5 km. i timen – i et helt døgn. Rekorden på krykker er i øvrigt 55 km.

Eleverne giver den altså alt, hvad de har. Og ifølge forstanderen får de mere ud af det end vabler og ømme stænger hele efterårsferien.

”Det, at kæmpe sig igennem - bogstaveligt talt - blod, sved og tårer og gøre det for andre end sig selv, er med til at danne de unge mennesker. Det skaber perspektiv og fællesskab, og det er jo det, et efterskoleophold i bund og grund handler om”, siger forstander Jesper Ø. Pedersen.

Eleverne er i fuld gang med at forberede sig. De har bl.a. fået peptalks om motivation og det at sætte sig et mål og nå det – også selv om det gør ondt.

”Det kræver planlægning og en stor styrke- og udholdenhed at yde sådan en ekstrem præstation. Vi ved, at der bliver flyttet mange grænser hos eleverne på dét døgn”, udtaler koordinator og lærer på Tirstrup Idrætsefterskole Mathias M. Schjødt.

10 km. efter beskidt vand i skoletiden – hver dag

Brønden kommer til at gøre en stor forskel for mere end 4.000 skolebørn og landsbyfolk. Som det er nu, skal børnene i skoletiden gå omkring 10 km. efter vand. Vand, som de henter i et vandhul, der deles med elefanter, køer og vilde dyr. Det er farligt, vandet er beskidt og tiden kunne de have brugt på uddannelse og læring.

Tirstrup Idrætsefterskole har med vilje valgt en lille organisation, hvor vores donation kan gøre en reel forskel. Og i år betyder det mere for Lovespring end nogensinde.

LoveSpring plejer hvert år at samle tæt på alle sine midler ind på Roskilde Festival under mottoet 'vand for vand'. De sælger vand til festivalens deltagere og overskuddet går til brønde i Afrika. I år har LoveSpring grundet Covid-19 ikke kunnet samle ind, som den plejer, og det betyder mindre rent drikkevand. Tirstrup Idrætsefterskoles bidrag kommer til at gøre en reel forskel for både LoveSpring og skolebørnene i Masai-land.

FAKTA

  • Løbet starter torsdag 8. oktober kl. 12 og slutter fredag kl. 12
  • Du kan vise din støtte til eleverne og LoveSpring på MobilePay: 197818

Publiceret 07 October 2020 15:00