Kampen mellem TRIF og Østdjurs 91 søndag eftermiddag er et topopgør mellem rækkens nr. et og nr. to. Da de to hold mødtes på PR Park i Rønde for et år siden i TRIF’s første sæson i Serie 2 endte kampen 1-1. Arkivfoto: Martin Schultz

Kampen mellem TRIF og Østdjurs 91 søndag eftermiddag er et topopgør mellem rækkens nr. et og nr. to. Da de to hold mødtes på PR Park i Rønde for et år siden i TRIF’s første sæson i Serie 2 endte kampen 1-1. Arkivfoto: Martin Schultz

Seriefodbold: Østdjurs 91 vil drille TRIF i topopgør

Østdjurs 91 vandt lokalopgøret mod Nørager B med 2-0 og ligger på en andenplads inden revanchekampen mod topholdet TRIF

Af
Martin Schultz

Det bliver nr. et og nr. to i Serie 2, som tørner sammen, når TRIF og Østdjurs 91 søndag eftermiddag kl. 16.00 møder hinanden på PR Park i Rønde. Det overraskende topopgør blev en realitet efter at Østdjurs 91 lørdag eftermiddag på eget græs slog lokalrivalerne fra Nørager B med 2-0. Samtidig vandt TRIF den svære udebanekamp mod Skødstrup SF med 2-1 og sørgede dermed for, at Østdjurs 91 holdt Skødstrup SF bag sig tabellen. Og Østdjurs 91 har revanche til gode efter at have tabt den første kamp mod TRIF på hjemmebane med 8-0 i en forrygende TRIF opvisning med seks træffere i 2. halvleg.

Men selvom Østdjurs 91 således lagde rygstykker til sådan en omgang bøllebank, har holdet i løbet af efteråret med en række snævre sejre samlet point nok til at ligge på en 2. plads i tabellen. Senest gik det udover lokalrivalerne fra Nørager B, som Østdjurs 91 i de senere år har haft nogle gevaldige dueller med, ikke mindst for to år siden, da Østdjurs 91 snuppede oprykningspladsen til Serie 2.

“Vi har altid nogle intense opgør mod Nørager B, for begge klubber har et godt hjemmepublikum,” siger Ronni Didriksen, som er med i ledelse af Østdjurs 91’s fodboldafdeling.

“Det var en jævnbyrdig kamp, men ingen af holdene spillede særlig godt. Vi havde igen en kollektiv offday,” siger Nørager B’s træner Claus Vestergaard, som heller ikke var tilfreds med sit holds indsats i sidste uges 5-0 nederlag til topholdet TRIF. Nørager B har tabt fire gange i de sidste fem kampe, og det har Claus Vestergaard ikke prøvet før med sit hold.

Drømmemål af Fabian Korsgaard

Østdjurs 91 har vundet seks ud af sæsonens foreløbig ti kampe og resultaterne har maget sig således, at holdet har listet sig op på en 2. plads i tabellen. Fire af kampene er vundet med et enkelt mål.

Ronni Didriksen er ikke i tvivl om, at Østdjurs 91’s deltagelse i elitesamarbejdet FC Djursland er en medvirkende årsag til den gode sæson. Klubben har mange spillere med i FC Djursland truppen, og det giver bonus, når spillere fra Danmarksserietruppen spiller med i Serie 2.

Mod Nørager B var det for eksempel Fabian Korsgaard, som er rykket op i FC Djurslands trup og er fast mand på Danmarksserieholdets midtbane, men som i lørdags af private årsager spillede med på Østdjurs 91’s hold.

“Fabian er absolut talentfuld og har udviklet sig i FC Djursland. Nu har han lyst til at yde det der skal til, og han afgjorde kampen mod Nørager B med et flot frisparksmål i 2. halvleg,” siger Ronni Didriksen. Fabian Korsgaard sendte fra 7-8 meter uden for feltet bolden i mål bag Nørager B’s målmand Steffen Klintø via underkanten af overliggeren. Ind i mellem har Østdjurs 91 også Jeppe Juhl Jensen til rådighed, som er en spiller med divisionserfaring.

“Vi har et godt hold med blandt andet de tre “kongebrødre”, Martin, Simon og Rasmus Konge Laursen i forsvaret. Benjamin Due, søn af vores træner Poul Due, gør det godt i midterforsvaret. Nicolaj Pedersen, som scorede det første mål mod Nørager B, og også Sebastian Glarman har løftet deres spil. På mål er Anders Emil Hjorth blevet førstevalg i FC Djursland efter Jesper Bredahls afgang, men heldigvis vil vores gamle målmand Kim Jensen, som ellers var stoppet og flyttet til Aarhus, stadig godt hjælpe os,” fortæller Ronni Didriksen.

Vigtig kamp mod Randers Freja

Nørager B har ellers ligget med i top tre, men efter en række nederlag skal holdets nedad for at holde sig fri af udsigten til en playoff kamp for at undgå nedrykning. Lørdag kl. 13.30 møder Nørager B Randers Freja i en såkaldt “seks point kamp”.

“Det er meget vigtigt, at vi vinder. Vi er nede i en bølgedal for tiden, men vi skal have gang i spillet mod Randers Freja. Mod Østdjurs 91 havde vi en stor chance efter 12 minutter, da Gökhan Tokay var helt alene med målmanden, men hans afslutning blev reddet. Derefter havde vi ikke rigtig nogen chancer og kunne ikke rigtig få spillet til at køre,” siger Claus Vestergaard.

Nørager B har i mange kampe fået hjælp af flere af de unge spillere fra U19 Liga 2 holdet, men de unge spillere var i kamp om søndagen, hvor Allingåbro IF/Nørager B’s U19 drenge tabte med 4-3 på udebane til TRIF. Emil Bang Jensen, som har været med på Serie 2-holdet flere gange, scorede hattrick i de sidste kvarter, men det kunne ikke andet end reducere TRIF’s 4-0 føring.

Kampfakta

Serie 2, Pulje 17

Østdjurs 91 - Nørager B 2 - 0 (1 - 0)

Lørdag 3. oktober kl. 16.00 på Trustrup Stadion

Målscorere

1 - 0 Nicolaj Pedersen (23. min.)

2 - 0 Fabian Korsgaard (73. min.)

Publiceret 09 October 2020 05:00