Rasmus Brasch (tv.) forsætter som spillende træner og Michael Stegger Jensen (th.) som koordinator i IF Midtdjurs i 2021. Arkivfoto

Rasmus Brasch (tv.) forsætter som spillende træner og Michael Stegger Jensen (th.) som koordinator i IF Midtdjurs i 2021. Arkivfoto

Seriefodbold: IFM spændte ben for topholdet i fjerde sejr i træk

IF Midtdjurs slog topholdet AH 2012 med 3-2 og er ude af nedrykningssumpen. Træner Rasmus Brasch er klar til et år mere i spidsen for IF Midtdjurs

Af
Martin Schultz

IF Midtdjurs har været længe om at komme i gang efter en pointmæssig miserabel sæsonstart. Men nu kører det for de røde fra Ryomgård, efter at IF Midtdjurs fredag aften på kunstgræs på hjemmebanen AC Huse Park slog AH 2012 med 3-2 og tilføjede det formstærke tophold efterårets første nederlag.

Med den fjerde sejr i træk er IF Midtdjurs rykket fra bundregionen op i midterfeltet og er helt ude af nedrykningsfare. Efter sejren fredag aften lå IF Midtdjurs på 2. pladsen og øjnede en playoff kamp om oprykning, men siden har resultaterne maget sig således, at både Auning IF med 1-1 mod Grenaa IF og TRIF med en 2-1 sejr på udebane over Ådalen IF er rykket forbi IF Midtdjurs. I bunden er Ebeltoft IF tilsyneladende helt fortabt, mens Grenaa IF skal forsøge at indhente Ådalen IF for at undgå at spille en playoff kamp om nedrykning til Serie 4.

Så IF Midtdjurs kan se fremad og det passer fint med, at klubben forleden kunne meddele, at samarbejdet med den kun 23-årige cheftræner Rasmus Brasch fortsætter i hele 2021. Michael Stegger Jensen, som også er borgmesterkandidat for Liste A i næste års kommunalvalg, har givet tilsagn om at fortsætte som koordinator for seniorafdelingen i IF Midtdjurs og som støtte for Rasmus Brasch.

Den bedst tænkelige start

Efter tre sejre i træk havde IF Midtdjurs selvtilliden i orden til mødet med topholdet AH 2012, og hjemmeholdet fik da også den bedst tænkelige start, da unge William Uldal, som spillede i midterforsvaret sammen med Jonas ”Joe” Simonsen, efter knap et kvarter med en lang aflevering sendte hurtige Anel Alagic ud i en løbeduel med gæsternes forsvar. Alagic slap fri og tjippede bolden over målmanden til 1-0 til hjemmeholdet. Fem minutter senere kom IF Midtdjurs foran med 2-0, da Troels Aude Gudumlund gik op i en duelbold med i Assentoft-forsvaret. Anel Alagic opsnappede nedfaldsbolden og lagde den af til Emil Ring Kristensen, som trods pres bagfra fik afsluttet og sendte bolden i mål i det korte hjørne.

”Vi kom flot i gang og især i det første kvarter mod et godt AH 2012 hold, som er gode på bolden og har nogle rigtig dygtig spillere centralt. Efter en god start og foran 2-0 kom gæsterne mere ind i kampen,” fortæller Rasmus Brasch.

Efter knap en halv time kombinerede gæsterne sig flot igennem og fik bragt IF Midtdjurs’ ud af position, så Lars Benko Hyllested stod helt fri foran IFM’s målmand Mathias Nybro Dichmann Jensen og havde nemt ved at reducere til 2-1.

Kontroversiel afgørelse ved scoring

”I halvlegen fortalte jeg spillerne, at de havde spillet en flot halvleg, men at vi måtte arbejde hårdt for at blive i momentum. Gæsterne startede bedst i 2. halvleg, men vi kom godt ind i kampen igen,” siger Rasmus Brasch. 12 minutter ind i 2. halvleg kom IF Midtdjurs foran 3-1, da Simon Pilgaard lagde bolden ud på højre kant til Anel Alagic. Han holdt på bolden og fandt Alexander Birch Molbech i et overlap. Unge Molbech spillede bolden skråt tilbage til Simon Pilgaards kolde højreben. Pilgaard fik afsluttet og dommeren godkendte scoringen, og Simon Pilgaard kunne lade sig notere som målscorer for tredje kamp i træk. IFM’erne jublede, men AH 2012’s spillere protesterede.

”Det var et mål som var det en træningsøvelse. Men AH 2012’s målmand havde hånd eller fod på bolden og bolden hoppede lidt. Dommeren dømte den inde, med det var en kontroversiel afgørelse, for AH 2102 var ikke enige i at bolden var i mål,” fortæller Rasmus Brasch.

AH 2012 pressede på efter scoringen og fik reduceret til 3-2 midt i 2. halvleg, da et hjørnespark blev forlænget til bagerste stolpe. Bolden blev ikke clearet og Joakim Bødker scorede. Dermed var kampen åbnet igen, men IF Midtdjurs gav topholdet kamp til stregen. Anel Alagic var ved at komme igennem flere gange og der var optræk til gode chancer. Alexander Birch Molbech landede forkert og måtte gå ud med en beskadiget skulder efter en flot indsats som højre back.

IF Midtdjurs red stormen af og gæsterne trak to gule kort i det 83. og det 90. minut. Dommeren lagde fem minutter tillægstid til, så IF Midtdjurs sluttede kampen en spiller i overtal.

”Der var god stemning i vores omklædningsrum efter sejren. Det var en flot holdindsats, men især William Uldal gjorde det sindssygt godt,” siger Rasmus Brasch, som forblev på linjen hele kampen, men spillede 80 minutter i IFM’s Serie 5 hold’s 4-1 sejr ude mod Hasle B om lørdagen.

IF Midtdjurs er oversidder i næste runde, men mangler at spille mod Auning IF og Ådalen IF inden efterårssæsonen slutter.

Kampfakta

Serie 3, pulje 35

IF Midtdjurs - AH 2012 3 - 2 (2 - 1)

Fredag 9. oktober kl. 19.00 på AC Huse Park i Ryomgård

Målscorere:

  • 1 - 0 Anel Alagic (13. min.)
  • 2 - 0 Emil Ring Kristensen (18. min.)
  • 2 - 1 Lars Benko Hyllested (27. min.)
  • 3 - 1 Simon Pilgaard (57. min.)
  • 3 - 2 Joakim Bødker (66. min.)

Publiceret 13 October 2020 19:00