Rideklubben i Knebel præsenterer en ukendt idrætsgren for mange med hjælp fra den fremmeste udøver af disciplinen i Danmark, Christina Bye Winding. Pressefoto

Rideklubben i Knebel præsenterer en ukendt idrætsgren for mange med hjælp fra den fremmeste udøver af disciplinen i Danmark, Christina Bye Winding. Pressefoto

Syddjurs Sportsrideklub får økonomisk støtte til arrangement med Working Equitation

Rideklubben i Knebel præsenterer en ukendt idrætsgren for mange med hjælp fra den fremmeste udøver af disciplinen i Danmark, Christina Bye Winding

Af
Lars Norman Thomsen

KNEBEL Med støtte fra DIF og DGI's foreningspulje kan Syddjurs Sportsrideklub nu få besøg af landsholdsrytteren Christina Bye Winding lørdag 31 oktober 2020. Et arrangement somblev aflyst i foråret grundet Corona-situationen.

Christina Bye Winding er landets måske førende udøver i disciplinen Working Equitation og har repræsenteret Danmark internationalt, senest ved VM i 2018 og EM i 2020.

Via tre års ophold i Portugal for flere år siden blev hun fascineret af klassisk ridekunst, som den udføres i det sydeuropæiske land.

Her fik hun også forkærlighed for hesteracen Lusitano. Lusitanoen, som stammer fra Portugal, har en fortid som krigshest og blev og er stadig benyttet som tyrefægterhest i portugisisk tyrefægtning, den dag idag. Racen har en naturlig samlingsgrad der gør den eftertragtet til øvelserne i de høje dressurklasser, Working Equitation og Klassisk Akademisk Ridekunst.

Working Equitation?

Working Equitation stammer fra Portugal, men har i mange år været en anerkendt disciplin i Sydeuropa herunder også i Spanien, Frankrig og Italien.

I tidernes morgen var hesten menneskets vigtigste arbejdsredskab i mark og krig. Den skulle derfor være fortrolig med diverse forhindringer den kunne møde i hverdagen, samt have en god psyke i vanskelige situationer.

Working Equitation er derfor en slags 'arbejdsridning'. Konkurrencer i Working Equitation har sit udspring i Sydeuropa og består af fire dele:

  • 1. Dressur
  • 2. Forhindringsbane - stil
  • 3. Forhindringsbane - tid
  • 4. Indfangning af kvæg (kun for hold)

Økonomisk støtte

Syddjurs Sportsrideklub holder til på Billeskær Ridecenter, som ligger på Møllevej 6 i Knebel. Klubben blev stiftet i 2006

Syddjurs Sportsrideklub har fået støtte fra DIF og DGI's foreningspulje 'Sommerpulje - kickstart' - 13.000 kroner.

Med bevillingen kan klubben nu se frem til en dag med opvisning, præcision og samarbejde mellem hest og rytter.

Alle med interesse for heste har mulighed for at deltage.

Publiceret 16 October 2020 21:00