Rasmus Brasch (tv.) fortsætter som cheftræner for de bedste seniorspillere i IF Midtdjurs med Michael Stegger Jensen som koordinator for hele seniorgruppen. Arkivfoto

Rasmus Brasch (tv.) fortsætter som cheftræner for de bedste seniorspillere i IF Midtdjurs med Michael Stegger Jensen som koordinator for hele seniorgruppen. Arkivfoto

Seriefodbold: Rasmus Brasch klar til et år mere i IF Midtdjurs

Djurslands yngste cheftræner Rasmus Brasch og koordinator Michael Stegger Jensen fortsætter også i 2021 i IF Midtdjurs

Af
Martin Schultz

Ingen tvivl om, at fodboldfolket spærrede øjnene op, da IF Midtdjurs for et år siden præsenterede den dengang kun 22-årige FC Djursland spiller Rasmus Brasch som ny træner i IF Midtdjurs. At den unge forsvarsspiller, som blandt andet havde været anfører for FC Djursland i Danmarksserien, var klar til at tage springet til spillende træner i Serie 3, var en overraskelse for de fleste. Men trods en hård sæson både på banen og med hans eget dårlige knæ, så er Rasmus Brasch klar til en ny sæson i spidsen for et hold, som først inden for de sidste fire kampe har kæmpet sig op på den rigtige side af nedrykningsstregen.

IF Midtdjurs har nemlig været rigtig længe om at komme i gang og lå længe og rodede i bunden af rækken. Først da turneringen vendte i den syvende kamp, fik IF Midtdjurs den første sejr med 2-0 på udebane mod Ebeltoft IF. Siden er det dog blevet til yderlige tre sejre i træk, senest mod topholdet AH 2012, så IF Midtdjurs nu er kommet i sikkerhed og kan se frem til endnu en sæson i Serie 3.

En dygtig leder med stort L

I IF Midtdjurs’ fodboldbestyrelse er man tilfreds med Rasmus Brasch’ indsats i hans første sæson.

”Rasmus har formået at holde hovedet koldt trods en dårlig start på efteråret,” siger formand for IFM’s fodboldbestyrelse Lars Norman Thomsen.

”Trods sine kun 23 år har Rasmus vist sig som en dygtig leder med stort L. Han møder velforberedt op til træning og leverer uanset om fremmødet er 12 eller 22 spillere. Der er en klar relation fra træningsbanen til kampbanen, og spillernes fysisk form er tillige god, fordi de netop arbejder fodboldrigtigt til træningerne,” siger Lars Norman Thomsen.

Rasmus Brasch blev ansat som spillende træner, men har haft problemer med sit knæ, så det er mest blevet til sene indhop, når kampene skulle afgøres. Efter at spillet er begyndt at køre for de røde fra Ryomgård, er Rasmus Brasch blevet på sidelinjen.

”Vores mål har ikke været at rykke op i Serie 2, men derimod at få skabt en større trup. Meget er lykkedes, og vi håber at kunne lægge mere på i 2021, hvor planen er at få Rasmus til at spille fast med,” siger Lars Norman Thomsen.

Også Michael Stegger Jensen fortsætter som koordinator, og bestyrelsen arbejder desuden på at få tilknyttet yderligere trænere til truppen. En assistent til Rasmus Brasch og et decideret Serie 5 trænerteam. Dette trænerteam er kommet på plads. Det bliver duoen Mads Bojer Simonsen og Jens Jonathan Andreassen. Begge kendte ansigter i IF Midtdjurs, der primært har spillet med på Serie 5 i denne sæson, men nu skal være med til at skabe en stabil udvikling for andetholdet fra trænerbænken. Duoen bor i Aarhus og skal være et bindeled til netop Aarhus, hvor mange IFM'ere har base.

IF Midtdjurs forventer i den kommende sæson at stille med tre seniorhold plus to oldboyshold (et over 40 og et over 50).

Mange unge spillere på vej

Rasmus Brasch har været med til skabe en bedre træningskultur og bedre fremmøde til træningen. Han ser masser af potentiale i holdet.

”Holdet har flyttet sig form- og spillemæssigt. Der er rigtig meget fremtid i vores hold og unge spillere som William Uldal, Christian Greffel og Alexander Birch Molbech har bidt sig fast på holdet. Flere U19 spillere er på vej, mens enkelte spillere nærmer sig pensionsalderen. Men de allerfleste kan stadig være med, og vi træner godt og har et godt fremmøde næsten hver gang,” siger Rasmus Brasch.

Den 23-årige Rasmus Brasch som er flyttet til Aarhus og arbejder som møbelsælger i Randers, håber at være klar til at spille mere med i den nye sæson. Knæet har drillet hele efteråret, men forleden spillede han 80 minutter på Serie 5 holdet og scorede tre mål i 4-1 sejren over Hasle B.

Fredag aften møder IF Midtdjurs kl. 19.15 Ådalen IF på AC Huse Park i Ryomgård, og sæsonen slutter næste lørdag på udebane mod Auning IF.

Publiceret 23 October 2020 09:32