Jacob Møller Laursen (fra venstre), Martin Holm Hansen og Jakob Degn Larsen og resten af Kolind-Perstrup IF’s hold klarede skærene og spiller også i Serie 1 i næste sæson. Arkivfoto: Martin Schultz

Jacob Møller Laursen (fra venstre), Martin Holm Hansen og Jakob Degn Larsen og resten af Kolind-Perstrup IF’s hold klarede skærene og spiller også i Serie 1 i næste sæson. Arkivfoto: Martin Schultz

Seriefodbold: KPI’s lykkelige skæbne afgjort ved skrivebordet

Kolind-Perstrup IF bliver i Serie 1 trods placering under nedrykningsstregen ved corona nedlukningen af seriefodbolden

Af
Martin Schultz

Pyha, der blev bidt negle i Kolind-Perstrup IF, efter at statsminister Mette Frederiksen fredag bebudede yderligere corona-restriktioner med et nyt forsamlingsforbud, som reelt forhindrede voksne mennesker over 21 år at spille fodbold. Alle seniorkampe fra og med mandag 26. oktober kunne ikke afvikles, gældende i en periode på fire uger frem, så endnu engang satte statsministeren en kæp i hjulet på afviklingen af serierækkerne. I foråret kom turneringen slet ikke i gang, og i dette efterår manglede der nogle få kampe for at få den helt korrekte sportslige afvikling.

Adskillige serieklubber i kamp om oprykning eller nedrykning blev berørt af de nye restriktioner, og på Djursland var Kolind-Perstrup IF i Serie 1 i den situation, at holdet efter stillingen i tabellen blev dømt til direkte nedrykning, selvom der var to kampe og dermed reelt seks point tilbage at spille om.

”Vi kan ikke gøre andet end at afvente DBU Jyllands afgørelse. Det er spændende, men jeg frygter afgørelsen,” sagde KPI’s træner Dennis Holdgaard forleden til Lokalavisen.

Men Dennis Holdgaard og Kolind-Perstrup IF behøver ikke at ryste længere, for DBU Jylland traf tirsdag den afgørelse, at havde en klub mandag 26. oktober en teoretisk mulighed for at rykke op eller undgå nedrykning, så vil dette bliver efterkommet. Samtidig blev alle planlagte playoff kampe om oprykning eller nedrykning annulleret.

KPI og Vivild IF reddet

Det betyder, at Kolind-Perstrup IF forbliver i Serie 1 sammen med de to andre bundhold i puljen, VRI og Fårvang IF. Også Vivild IF, som var placeret på en 5. plads ved nedlukningen, men som teoretisk set kunne være gledet under nedrykningsstregen, kan se frem til en sæson mere i Serie 1.

I toppen af puljen får topholdet Christiansbjerg IF følgeskab op i Jyllandsserien af Hornbæk SF, for randrusianerne havde en teoretisk mulighed for at overhale Christiansbjerg IF fra Aarhus i tabellen.

TRIF sikker oprykker

I serie 2 var der ikke tvivl om oprykningen til Serie 1, for den havde TRIF sikret sig allerede forrige weekend med en 2-0 sejr over Fuglebakken KFUM. Men i lørdags kæmpede Nørager B og Skødstrup SF på Nørager Stadion om andenpladsen med adgang til en playoff kamp om oprykning, og Skødstrup SF vandt med 5-1. Men Skødstrup SF får ikke muligheden for at spille om oprykning, fordi alle playoff kampe er annulleret.

Østdjurs 91 lå trygt placeret i midterfeltet og er ikke berørt af skrivebordsafgørelsen. I bunden reddede VSK Aarhus sig en sæson mere i Serie 2, selvom holdet lå under nedrykningsstregen.

Ebeltoft IF ryger ud

I Serie 3 er AH 2012 klar til en direkte oprykning til Serie 2, mens TRIF’s andethold trods en andenplads i tabellen ikke får muligheden for at spille den playoff kamp, som kunne have sendt TRIF op i Serie 2 og dermed TRIF’s to bedste hold en række op, ligesom det skete for halvandet år siden.

I bunden er der direkte nedrykning til Ebeltofts helt nedsmeltede hold, som kun fik fire point og i to af efterårets kampe ikke kunne stille hold. Derimod får Grenaa IF endnu en sæson i Serie 3 uden at skulle spille den playoff kamp, som placeringen som nr. 6 i tabellen ellers indikerede.

Overskud af hold

DBU Jyllands turneringschef, Ole Frandsen, forklarer, at man først og fremmest har haft for øje at finde en model, der i den vanskelige situation vil være den mest rimelige og fair løsning for klubberne, når nu turneringen ikke kan spilles færdig på fodboldbanen.

”Vi synes, at løsningen på stort set alle områder imødekommer klubbernes situation i forhold til både op- og nedrykning. Ulempen er til gengæld, at vi i foråret vil stå i en situation med for mange hold på de forskellige niveauer i forhold til den sædvanlige turneringsstruktur. Det kan betyde, at der skal foretages en del ekstraordinære nedrykninger i forbindelse med afslutningen af forårets turnering, men der kan eventuelt også findes andre løsninger. Det skal vores seniorudvalg nu arbejde videre med,” forklarer DBU Jyllands turneringschef, Ole Frandsen.

FC Djursland i Danmarksserien er umiddelbart ikke berørt af restriktionerne, fordi turneringen fortsætter i foråret og kan udvides med de tre kampe, som ikke er blevet spillet i efteråret.

Billedtekst:

Jacob Møller Laursen (fra venstre), Martin Holm Hansen og Jakob Degn Larsen og resten af Kolind-Perstrup IF’s hold klarede skærene og spiller også i Serie 1 i næste sæson. Arkivfoto: Martin Schultz

Publiceret 28 October 2020 18:00