Efter et succesfuldt 2019, som blandt andet bød på en sejr i 24-timersløbet i Dubai, et verdensmesterskab i den benhårde Lamborghini Super Trofeo-serie og samlet 15 løbssejre og yderligere 29 podieplaceringer, har Frederik Schandorff bygget yderligere på i 2020 i samarbejde med hovedsponsor PR electronics. Foto: Lars Norman Thomsen

Efter et succesfuldt 2019, som blandt andet bød på en sejr i 24-timersløbet i Dubai, et verdensmesterskab i den benhårde Lamborghini Super Trofeo-serie og samlet 15 løbssejre og yderligere 29 podieplaceringer, har Frederik Schandorff bygget yderligere på i 2020 i samarbejde med hovedsponsor PR electronics. Foto: Lars Norman Thomsen

Frederik Schandorff i spidsen trods crash i 24-timersløb på berømte på Spa-Francorchamps

Den lokale motorkører var trods holdkammeratens uforskyldte crash stærkt kørende på Belgiens meriterende motorbane i weekenden

Af
Lars Norman Thomsen

MOTOR Den danske Lamborghini-juniorkører Frederik Schandorff fra Essig ved Feldballe måtte udgå fra 24-timersløbet på berømte Spa-Francorchamps i Ardennerne i Belgien. Banen har med få undtagelser været hjemsted for Formel 1 feltet i en lang-lang årrække.

Trods uheldet nåede unge Schandorff alligevel at overtage mesterskabsføringen i Silver Cup-klassen.

Et dyrebart splitsekund

Det var teamkammeraten Alex MacDowall, som var bag rattet i teamets Lamborghini Huracán #78 søndag morgen, da tre havarerede biler pludselig stod på tværs på banen. Briten havde ingen chance for at undvige, og skaderne på bilen var så omfattende, at den blev kørt direkte til parkeringspladsen for udgåede racerbiler.

Det er så frustrerende. Man har virkelig været hele følelsesregistret igennem denne weekend. Vi har skabt os en suveræn føring Silver Cup-klassen, og så vender det hele bare på et splitsekund. Tre biler spinner rundt og holder stille på banen, og Alex (MacDowall, red.) har ingen chance for at reagere. Heldigvis er alle kørere, som var involveret, okay. Men det ændrer ikke på, at vi mistede det hele i et løb, som vi havde alle muligheder for at vinde," lyder det fra Frederik Schandorff, der er født og opvokset i Essig ved Feldballe og har PR electronics A/S som hovedsponsor.

Kom fra baghjul

Det var Frederik Schandorff, som startede løbet fra en sjetteplads i Silver Cup-klassen efter en knap så vellykket kvalifikation fredag. Danskeren var dog positiv inden løbsstarten, og allerede inden for den første time havde Schandorff – til TV-kommentatorernes store begejstring – erobret føringen i klassen. Kort før teamet måtte trække sig grundet sammenstødet søndag morgen, havde den sorte Lamborghini skabt et forspring på to omgange ned til den nærmeste konkurrent i klassen.

"På den positive side fik vi sikret så mange point efter henholdsvis seks og 12 timer, at vi var i stand til at overtage føringen i mesterskabet. Dét giver os et godt udgangspunkt for sæsonfinalen på Paul Ricard i næste måned. Det havde været fantastisk at vinde 24-timersløbet på Spa-Francorchamps, men nu ser vi fremad og har naturligvis øjnene rettet mod mesterskabstitlen," udtaler Frederik Schandorff.

Næste opgave for Frederik Schandorff, Patrick Kujala og Alex MacDowall er således finalen i GT World Challenge Europe Endurance Cup, som afvikles den 13.-15. november på Paul Ricard i Sydfrankrig tæt ved Marseille.

Circuit Paul Ricard.er opkaldt efter banens grundlægger og mangeårige ejer og fast hjemsted, når Formel 1 feltet kører Frankrigs Grand Prix.

Publiceret 29 October 2020 07:00