Kolind/Perstrup IF’s damer er klar til igen at prøve kræfter med holdene i Jyllandsserien. Privatfoto

Kolind/Perstrup IF’s damer er klar til igen at prøve kræfter med holdene i Jyllandsserien. Privatfoto

Lokalrivaler rykker op med hver sit damehold

Fodboldkvinderne fra Kolind-Perstrup IF og IF Midtdjurs rykker op efter et stærkt efterår

Af
Martin Schultz

FODBOLD De to naboklubber Kolind/Perstrup IF og IF Midtdjurs har haft succes på spindesiden i efterårets fodboldturnering. Da turneringen sluttede i weekenden stod det nemlig klart, at begge klubber spiller en række højere, når turneringen fløjtes i gang i foråret. Kolind-Perstrup IF’s kvinder vandt deres række i Serie 1 og skal prøve kræfter med Jyllandsserien, mens IF Midtdjurs’ kvinder i deres første sæson gjorde sig fortjent til en oprykning til Serie 1.

IF Midtdjurs’ damer rykker op i deres debutsæson og skal i foråret spille i Serie 1. Privatfoto

IF Midtdjurs’ damer rykker op i deres debutsæson og skal i foråret spille i Serie 1. Privatfoto

Kolind/Perstrup IF spillede i en pulje med fire hold og der var planlagt i alt otte kampe i efteråret. Det var en jævnbyrdig pulje, men Kolind/Perstrup IF sikrede sig førstepladsen et point foran Aarhus Fremad. Efterårets sidste kamp i lørdags på hjemmebanen Kolind Park blev dog en uspændende affære, for modstanderne IHA Galacticos fra Aarhus kunne ikke stille hold og blev taberdømt med 3-0.

Holdets trænere er Lasse Fogh Sørensen og Lars H. Petersen, som begge er KPI’ere dybt ind i sjælen og i dag mest spiller på klubbens Old Boys hold. De overtog holdet i vinter og rykker således op i holdets første sæson.

”Vi har før spillet i Jyllandsserien en enkelt sæson og fik kærligheden at føle, for vi rykkede ud igen. Vi har et godt hold med både yngre spillere og rutinerede kræfter, og vi tror på, at holdet har mere robusthed og fået mere bredde, blandt andet ved tilgang af spillere udefra med erfaring fra højere rækker,” siger Kolind/Perstrup IF’s fodboldformand Jørgen Antonsen.

IFM tabte topopgør

IF Midtdjurs stillede op i turneringen med et helt nyoprette hold med de to unge trænere Rune Bach og Mickey Nørgaard i spidsen, og med Kirsten Bæksgaard Fruerlund som en rutineret spillende assistent.

“Vi var i foråret trænere for IF Midtdjurs’ U16 pigehold, men holdet blev opløst i sommerferien, fordi mange af pigerne skulle på efterskole. Men vi blev enige om at starte et nyt seniorhold med de tilbageværende piger og så lave et set up, som kunne tiltrække tidligere spillere, som søgte den seriøse fodbold i træning og kampe,” fortæller Rune Bach, som selv spiller og er anfører på IF Midtdjurs’ herrehold i Serie 3.

IF Midtdjurs var i direkte duel med Østdjurs 91 om førstepladsen i puljen, og lørdag eftermiddag var der topopgør på AC Huse Park i Ryomgård. Stillingen var 3-3, da en IF Midtdjurs spiller fik en friløber mod Østdjurs 91’s mål, men sparkede forbi. På det efterfølgende angreb scorede gæsterne fra Østdjurs 91 det afgørende mål til sejren på 4-3.

Men på trods af at sejren og førstepladsen gik til Østdjurs 91, bliver det IF Midtdjurs’ kvinder, som rykker op i Serie 1.

“Det skyldes, at Østdjurs 91 inden turneringsstarten trak sit hold i Serie 1 og valgte at spille i Serie 2. Så kan de ikke rykke op og må overlade oprykningen til IF Midtdjurs,” forklarer Rune Bach.

Fødekæden er der

IF Midtdjurs’ trup består af omkring 20 kvinder, og blandt dem omkring 6-7 af de tidligere U16 piger. Fødekæden er på plads i IF Midtdjurs, hvor klubbens U15 pigehold spiller i Liga 1A og forleden vandt med 3-1 over storklubben Vejle B på AC Huse Park i Ryomgård.

IF Midtdjurs har gennem de seneste år for alvor sat fokus på pigefodbolden i ungdomsrækkerne og har i samarbejde med naboerne i Kolind-Perstrup IF fået mange piger til at spille fodbold. For et år siden nåede Marienhoffskolens pigehold kvartfinalen i den landsdækkende DBU Skolefodbold pokalturnering, før corona-situationen stoppede den videre fremmarch.

Publiceret 29 October 2020 06:00