IF Midtdjurs’ spillende træner Rasmus Brasch (i midten) spillede hele kampen i midterforsvaret og scorede kampens sidste mål, da IF Midtdjurs slog Ådalen IF med 4-1 i efterårets sidste kamp. Arkivfoto: Martin Schultz

IF Midtdjurs’ spillende træner Rasmus Brasch (i midten) spillede hele kampen i midterforsvaret og scorede kampens sidste mål, da IF Midtdjurs slog Ådalen IF med 4-1 i efterårets sidste kamp. Arkivfoto: Martin Schultz

Seriefodbold: Midtdjurs og Ådalen er færdige med 2021

IF Midtdjurs vandt duellen om midterplaceringerne i Serie 3 med 4-1 over Ådalen IF. Den spillende træner Rasmus Brasch scorede årets sidste mål for IF Midtdjurs

Af
Martin Schultz

Så forskelligt kan en sæson slutte: IF Midtdjurs vandt sin femte sejr i træk, og Ådalen IF tabte for fjerde gang i træk, da de to midterhold fredag aften mødte hinanden på AC Huse Park i Ryomgård.

Mens IF Midtdjurs efter en miserabel start på turneringen med kun tre point og ingen sejre efter seks kampe virkelig fik endt bøtten med lutter sejre i de sidste fem kampe, så blev det en fesen afslutning påp turneringen for Ådalen IF.

”Vi sluttede af med at tabe fire udekampe på stribe, og sluttede derfor sæsonen som nr. 5 i rækken. Heldigvis har der ikke været den store slinger i valsen mod de to bundhold fra Grenaa IF og Ebeltoft, som vi begge har besejret,” siger Ådalen IF’s træner Jesper Møgelvang.

IF Midtdjurs behøvede ikke at kikke nedad i tabellen og havde på den måde ikke andet end æren at kæmpe for. Måske derfor præsterede holdet under niveau i 1. halvleg, som IF Midtdjurs vandt med 1-0 på et mål af Mikkel Primdahl Sonnichsen få minutter før pausen.

”Der var lidt for meget automatpilot i vores spil i 1. halvleg, Og som om spillerne hele tiden skulle slå vinderbolden, så vi talte om at lægge nogle procenter på i 2. halvleg. Vi spillede hurtigere og med færre berøringer,” siger IFM’s seniorkoordinator Michael Stegger Jensen, som afløste cheftræner Rasmus Brasch på sidelinjen, da træneren satte sig selv i midterforsvaret i de to Simonsen-brødres fravær. Jonas og Jesper Simonsen meldte fra af private årsager.

IFM brændte straffespark

”Midtdjurs IF lagde ud i et godt tempo i kampens indledning, hvorefter vi kom lidt bedre med. Efter 20 minutters spil blev de korrekt tildelt et straffespark, men Dennis Rytter reddede let det svage spark fra hjemmeholdets Emil Ring Kristensen,” fortæller IF Ådalens træner Jesper Møgelvang.

”Det bølgede frem og tilbage i første halvleg, og blot to minutter før pausen lykkedes det for Mikkel Primdahl Sonnichsen at bringe sit hold foran med 1-0 på et flot spark fra kanten af feltet - oplægget stod Anel Alagic for. Vi havde spillet en udmærket første halvleg, så det var selvfølgelig et uheldigt tidspunkt,” siger Jesper Møgelvang.

Blot et enkelt minut efter pausen øgede Simon Pilgaard hjemmeholdets føring til 2-0, da han let kunne sætte en inderside på en ripost. Anders Johansen kom på banen for Åddalen IF, og efter 70 minutters spil blev der begået et frispark mod ham, som Frederik Sølvsten hamrede i mål til en 2-1 reducering.

Desværre blev Mads Espensen allerede i det følgende minut tildelt en advarsel for et groft frispark, og kort før han måtte komme på banen igen, lykkedes det for hjemmeholdets talentfulde Anel Alagic at sparke bolden op i nettaget fra distancen, og dermed afgjorde han kampen med sin scoring til 3-1.

”Alexander Lykke kom ind til sin debut efter 85 minutters spil, og kort efter scorede hjemmeholdets spillende træner Rasmus Brasch til 4-1 efter et hjørnespark, hvor vi ikke helt var på plads. Nederlaget blev lige stort nok efter spil og chancer, og vi ydede faktisk en god indsats, hvor ingen slog op i banen,” mener Jesper Møgelvang.

Syvende mål af Simon Pilgaard

”Vi løftede vores spil i 2. halvleg og lagde et massivt tryk på Ådalen IF. Vi kom foran med 2-0 tidligt i 2. halvleg, da Alexander Birch Molbechs skud blev halvklaret og Simon Pilgaard kunne score sit syvende mål i fire kampe. I den forbindelse vil jeg også rose Alan Djozic, der som venstre back giver Simon Pilgaard som venstre kant ro bagude. Ligesom også Alexander Birch Molbech som højre back giver Anel Alagic ro bagude i højre side,” siger Michael Stegger Jensen om IF Midtdjurs’ spil.

Rasmus Brasch spillede hele kampen i midterforsvaret sammen med William Uldal. Emil Ring Kristensen styrede midtbanen sammen med Rune Bach og Mads Høegh, som sidst i 1. halvleg blev afløst af unge Frederik Assenholm Andersen. Helt i front spillede Mikkel Primdahl Sonnichsen, som satte IF Midtdjurs i gang med scoringen kort før pausefløjtet.

”Vi har sluttet godt af og kan se fremad mod en ny sæson. Rasmus Brasch har gjort det rigt godt som træner, og der er masser af potentiale i det her hold,” siger Michael Stegger Jensen, som fortsætter som koordinator i seniorafdelingen i IF Midtdjurs og som i 2021 skal have fodbold og lokalpolitk, til at spille sammen, når han stiller op som borgmesterkandidat for Liste A til kommunalvalget i november.

IFM’s andethold i Serie 5 har med Jens Jonathan Andreassen og Mads Bojer Simonsen fået en trænerduo på plads, mens bestyrelsen stadig er på udkik efter en assistent/holdleder til Rasmus Brasch.

Kampfakta

Serie 3, Pulje 35

IF Midtdjurs - Ådalen IF 4 - 1 (1 - 0)

Fredag 23. oktober kl. 1915 på AC Huse Park i Ryomgård

Målscorere

  • 1 - 0 Mikkel Primdahl Sonnichsen ( 43. min.)
  • 2 - 0 Simon Pilgaard (47. min.)
  • 2 - 1 Frederik Sølvsteen (74. min.)
  • 3 - 1 Anel Alagic (81. min.)
  • 4 - 1 Rasmus Brasch (84. min.)

Publiceret 30 October 2020 15:30