Dennis Holdgaard (i grønt) tager hele 2021 med i Kolind-Perstrup. Arkivfoto: Lars Norman Thomsen

Dennis Holdgaard (i grønt) tager hele 2021 med i Kolind-Perstrup. Arkivfoto: Lars Norman Thomsen

Seriefodbold: KPI undgår nedrykning og tager et år mere med Holdgaard

Kolind-Perstrup IF overlever i Serie 1 trods nederlag på 3-2 til topholdet Christiansbjerg IF

Af
Martin Schultz

”Vi er glade for at DBU Jylland valgte en fair løsning ved at efterkomme de hold, som havde muligheden for at rykke op eller undgå nedrykning. Man kunne have valgt andre løsninger, men det her er en god og fair løsning,” siger KPI/træner Dennis Holdgaard, efter at det forleden blev bekendtgjort, at Kolind også næste år spiller i Serie 1.

Det så ellers kulsort ud for Kolind/Perstrup IF’s hold i Serie 1, da turneringen blev lukket ned efter myndighedernes befaling om nye corona restriktioner i mandags. De orange fra Kolind har ikke haft den bedste sæson, men har hele tiden holdt sig over nedrykningsstregen med udsigt til i værste tilfælde at skulle spille en playoff kamp om nedrykning mod en to’er fra Serie 2.

Forude ventede en svær kamp mod rækkens tophold Christiansbjerg IF, som havde Hornbæk SF i hælene og som derfor skulle kæmpe for at fastholde førstepladsen. De to bundhold VRI og Fårvang IF skulle møde hinanden, og med VRI’s sejr på 2-1 var Kolind/Perstrup IF efter at have tabt med 3-2 til Christiansbjerg IF nu placeret under nedrykningsstregen.

”Men vi havde jo stadig to kampe og dermed seks point at spille om, og vi kunne derfor teoretisk redde os fra nedrykning. Men jeg frygtede, at man ville lukke turneringen med den aktuelle stilling,” siger Dennis Holdgaard. Med DBU Jyllands beslutning er Kolind/Perstrup IF reddet i Serie 1, og den udsatte kamp mod Vivild IF og den sidste turneringskamp mod VRI, begge på hjemmebane, bliver ikke spillet.

Toptændt dommer

Så Kolind/Perstrup IF havde ryggen mod muren i Aarhus i kampen mod Christiansbjerg IF søndag middag.

”Vi var tændte, men mødte et godt CIF-hold. Og allerede efter seks minutter blev der dømt et straffe mod vores målmand André Tonnesen, hvor der ikke var skyggen af straffespark,” siger Dennis Holdgaard.

”Vi følte os bortdømt, men var toptændte. Det var manden i sort også, for efter bare 11 minutter blev Andreas Bruus Mikkelsen udvist i 10 minutter efter en hårdt dømt advarsel. Vi kæmpede videre og blev fuldtallige igen, men med en halv time spillet kom hjemmeholdet foran med 2-0 efter et godt gennemspillet angreb,” fortæller Dennis Holdgaard.

Men syv minutter senere fik Kolind/Perstrup IF reduceret til 2-1, efter at en kombination mellem Martin Holm Hansen og Andreas Bruus Mikkelsen splittede Christiansbjerg IF’s forsvar og Benjamin Lahn Sørensen kunne score til 2-1.

”Vi havde godt fat i Christiansbjerg IF og pressede topholdet på deres egen bane,” siger Dennis Holdgaard.

Kampens detalje gav mål

I halvlegen var men i Kolind-lejren enige om at score et mål mere, og spillerne troede på at det kunne lykkes.

Ti minutter ind i halvlegen fik Kolind/Perstrup IF dog sit andet gule kort, da anfører Daniel Bagger Pedersen satsede for hårdt og pådrog sig en udvisning i ti minutter. Christiansbjerg IF overtog spillet og fik ti minutter senere tilkendt et tvivlsomt straffespark. Et skud mod mål blev rettet af og dommeren dømte hjørnespark, da linjevogteren, som stod meget længere væk, mente der havde været hånd på bolden og over-rulede dommerens afgørelse.

”Bagud efter to straffespark og to gule kort, men vi gav ikke op,” siger Dennis Holdgaard. Kolind/Perstrup IF døde med støvlerne på, for holdet satsede fremad for at forfølge det spinkle håb at få point.

”Kasper Høegh Therkildsen spillede Martin Holm Hansen til baglinjen. Målmanden ventede et indlæg, men i stedet sparkede Martin Holm Hansen bolden bag om målmanden og i mål,” fortæller Dennis Holdgaard om Kolind/Perstrup IF’s reducering til 3-2 kort før tid. Martin Holm Hansen leverede med sit mål kampens detalje og blev kåret til kampens spiller sammen med målmand André Tonnesen.

Kolind/Perstrup IF måtte nu sætte sin lid til at holdet kunne skaffe point i de sidste to kampe, men det håb slukkede turneringsledelsen i DBU Jylland. Dog med den udgang, at Kolind/Perstrup IF også spiller i Serie 1 næste år med Dennis Holdgaard ved roret. Også Vivild IF spiller i Serie 1 i foråret, hvor også oprykkerne fra TRIF støder til med udsigt til flere spændende lokalopgør.

Kampfakta

Serie 1, Pulje 7

Christiansbjerg IF - Kolind/Perstrup IF 3 – 2 (2 – 1)

Søndag 25. oktober kl. 12.00 på Christiansbjerg Idrætsanlæg

Målscorere

  • 1 - 0 Morten Schroeder (6. min./straf.)
  • 2 - 0 Morten Staugaard (32. min.)
  • 2 - 1 Benjamin Lahn Sørensen (39. min.)
  • 3 - 1 Nichlas Meldahl Lawal (66. min./straf.)
  • 3 - 2 Martin Holm Hansen (90. min.)

Publiceret 31 October 2020 14:30