Lars Høgh fik i 2018 konstateret kræft i bugspytkirtlen. Han har valgt at være åben om sin sygdom sideløbende med, at han passer sit arbejde som målmandstræner på det danske A-landshold. Mød han i Multihallen Ryomgård torsdag 26. november. Pressefoto

Lars Høgh fik i 2018 konstateret kræft i bugspytkirtlen. Han har valgt at være åben om sin sygdom sideløbende med, at han passer sit arbejde som målmandstræner på det danske A-landshold. Mød han i Multihallen Ryomgård torsdag 26. november. Pressefoto

Dyrk den lyse side - også når det gør mest ondt

Mød fodboldlandsholdets målmandstræner Lars Høgh i Multihallen i Ryomgård senere i denne måned

Af
Martin Schultz

RYOMGÅRD Lars Høgh fortjener betegnelsen en legende i dansk fodbold. Fynboens meritter kan kort fortælles således: 817 kampe for OB, vinder af 'Det gyldne bur' 5 gange (prisen for Danmarks bedste målmand), vinder af tre danske fodboldmesterskaber og 4 pokaltitler. Lars Høgh har ligeledes deltaget ved 3 VM-slutrunder samt 2 EM-slutrunder.

I en årrække har han varetaget hvervet som målmandstræner hos fodboldlandsholdet, hvor forholdet til førstemålmand Kasper Schmeichel er helt speciel. Deres partnerskab startede tidligt, mens Kasper Schmeichel endnu var dreng og er siden blevet udbygget. Lars Høghs søn, Jonas, og Kasper Schmeichel gik sammen på Oure Idrætsefterskole i de unge år.

Ramt af kræft

I august 2018 blev Lars Høgh kort tid efter den succesfulde VM-slutrunde med landsholdet i Rusland ramt af kræft, som satte en stopper for jobbet som målmandstræner og coach. Foran ventede ham et langt forløb med kemoterapi og en omfattende operation.

I november 2018 gennemgik Lars Høgh den længe ventede operation, som skulle mindske kræftknuden og samtidig øge hans chancer for overlevelse med 20 procent. Operationen var vellykket, og trods tilbagefald siden kæmper Lars Høgh kampen mod den frygtelige sygdom.

Mange af de elementer, som Lars Høgh har brugt og arbejdet med gennem et helt liv med fodbold, har han også kunnet bruge privat, og det er nogle af de erfaringer om den vigtige forberedelse og glæden ved sejr, han nu giver videre i sine foredrag.

Lars Høgh fortæller om chokket, familien, planen og den ukendte evne, der kunne gøre denne svære livskrise til en spændende udfordring.

Mød landsholdets målmandstræner i Multihallen i Ryomgård torsdag 26. november til et foredrag med underholdende og hidtil ukendte anekdoter fra et helt liv med fodbold, der også giver inspiration til, hvordan vi finder den motivation og viljestyrke frem, der giver os evnen og rykker os mod de mål, vi sætter os – også når vi laver fejl og møder modstand.

Publiceret 11 November 2020 18:00