Viktor Skytte (forrest) og hans holdkammerater på Ebeltoft IF’s futsalhold håber snart at kunne komme i gang med at spille turneringskampe i 1. Division Vest. Arkivfoto: Martin Schultz

Viktor Skytte (forrest) og hans holdkammerater på Ebeltoft IF’s futsalhold håber snart at kunne komme i gang med at spille turneringskampe i 1. Division Vest. Arkivfoto: Martin Schultz

Seriefodbold: Ebeltoft IF’s nedrykkere klar til futsal i 1. division

Efter et skuffende efterår venter Ebeltoft IF på at komme i gang med at spille futsal i 1. Division Vest

Af
Martin Schultz

Trods et elendigt efterår med nedrykning til Serie 4 har Ebeltofts IF fodboldherrer ikke tabt lysten til bold, og lige for øjeblikket går spillerne og tripper for at komme i gang med at spille indendørs divisionsfodbold i den næstbedste futsal række. Kampene i Futsal 1. Division Vest skulle være startet i sidste weekend, men som meget anden breddeidræt er også futsalspillerne underlagt Covid-19 restriktionerne til foreløbig 22. november.

Ebeltoft IF gik ellers efteråret i møde med fin optimisme udendørs i Serie 3 og var godt tilfredse med at få uafgjort i premieren mod IF Midtdjurs og hentede også en 3-0 sejr på udebane mod TRIF, men derefter stoppede pointhøsten. I to kampe kunne Ebeltoft IF slet ikke stille hold, og sæsonen endte jammerligt med en direkte nedrykning og med kun 4 point for 11 kampe på kontoen.

Ebeltoft IF havde op til sæsonen mistet nøglespillere som Tobias Kruse, som spillede Serie 2 med Skødstrup SF, og Daniel Sørensen, og holdet kom sent i gang med træningen før sæsonstart og led under afbud og mange skader. Ifølge træner Leif Thorvaldsen var den lange turistsæson i Ebeltoft medvirkende til, at flere spillere, som har arbejde i byens serviceerhverv, ikke havde tid til at træne og til at spille kampe.

”Holdet var også ramt af mange skader, som hænger sammen med vores dårlige baneforhold. Vores baner er blevet passet elendigt og har nærmest været umulige at spille på,” siger formand for Ebeltoft IF’s fodboldafdeling Heine Skovbak Iversen. Lysanlægget har ikke virket, og da kampbanen skulle jævnes, blev der hældt jord på med skarpe sten i.

”De fysiske forhold vi byder spillerne er nærmest latterlige. Det er meget lidt motiverende for spillerne at komme til træning eller spille kampe under de forhold,” mener Heine Skovbak Iversen.

Unge spillere på vej

Men Ebeltoft IF er klar igen til foråret, lover fodboldformand Heine Skovbak Iversen.

”Vi forventer, at Leif Thorvaldsen igen er træner for holdet med Martin Kapper som spillende assistent. Vi har rutinerede spillere som Niels Bonde og Kris Valentin Knudsen, som kan hjælpe til, og så har vi ellers unge spillere på vej op,” siger Heine Skovbak Iversen. Leif Thorvaldsen var sammen med Lars Skytte trænerduo’en bag genrejsningen af seniorfodbolden i Ebeltoft. Men Lars Skytte måtte på grund af sygdom melde fra i efteråret, og dermed mistede Ebeltoft IF halvdelen af sit sammentømrede trænerteam.

”Nu ser vi frem til at vi skal vinde nogle kampe i Serie 4,” siger Heine Skovbak Iversen, som sammen med sin bestyrelse har givet grønt lys til endnu en sæson med futsal på højt niveau i vinterhalvåret.

”Det var sjovt sidste år at være med på højeste niveau i Futsal Ligaen, og i år vi er klar til en sæson i den næstbedste række. Det kan være med til at fastholde seniorspillerne.”

Futsal premiere udsat

Der er kun blevet spillet futsal i Ebeltoft IF i to sæsoner, men holdet klarede sig så godt den første vinter, at det fik muligheden for at spille i Futsal Ligaen sidste vinter. Her mødte Ebeltoft IF de bedste futsal hold fra Jylland og Fyn. Holdet udviklede sig under turneringen, men endte sidst og måtte ud i en playoff kamp om at redde livet i Ligaen. Her tabte Ebeltoft IF 9-4 til et uortodokst hold fra Sallingsund FC, som helt overvejende bestod af østeuropæiske spillere, som er beskæftiget på landbrug i Vestjylland. Sallingsund FC overtog dermed Ebeltoft IF’s plads i Futsal Ligaen og spiller i denne sæson under navnet Skive Futsal Club.

”Tobias Kruse, som nu spiller for Skødstrup SF, kommer tilbage for at spille futsal i Ebeltoft og står for holdet i vinter. Udover vores egne spillere forventer vi at forstærke os med spillere fra Skødstrup SF, TRIF og FC Djursland. De unge kender hinanden på kryds og tværs, og vi skal stå for et godt set up for holdet,” siger Heine Skovbak Iversen. Blandt andet spiller lokale Mads Schütt fra FC Djurslands U19 hold med, og fra TRIF’s kommende Serie 1 hold har profilerne Noah Overgaard, Frederik Ougaard og holdets topscorer Victor Riis Overgaard vist interesse for at være med. Fra Serie 2 klubben Skødstrup SF har udover Tobias Kruse hans medspillere Anders Spanfelt, Christian Byskov, Sebastian Kaae og Jacob Hansen meldt sig under fanerne. Ebeltoft IF får i denne sæson August Boye, som er tidligere anfører og nu assistenttræner i Skødstrup SF, som futsalholdets træner.

Ebeltoft IF spiller i 1. division Vest med blandt andet Hjørring IF og Skibsby-Højene IF i Nordjylland, hvor der for tiden er særlige problemer med at afvikle idrætsarrangementer. Blandt modstanderne er også Brazil Football College fra Grenaa.

Turneringen skulle være startet for Ebeltoft IF i lørdags på hjemmebane mod Eastside Futsal Viborg. Kampen er udsat indtil Covid-19 restriktionerne lettes.

Publiceret 18 November 2020 10:30