Nedlukningen af alle indendørs sportsaktiviteter tvinger KPI og fodboldformand Jørgen Antonsen (med ryggen til) til at aflyse det årlige indendørs fodboldstævne i Kolind+. Foto: Lars Norman Thomsen

Nedlukningen af alle indendørs sportsaktiviteter tvinger KPI og fodboldformand Jørgen Antonsen (med ryggen til) til at aflyse det årlige indendørs fodboldstævne i Kolind+. Foto: Lars Norman Thomsen

KPI aflyser fodboldstævne i vinterferien

Kolind-Perstrup IF tror ikke på lettelser i corona-restriktionerne og aflyser derfor Midtdjurs Maleren Cup 2021

Af
Martin Schultz

KOLIND Arrangørerne fra Kolind-Perstrup IF holdt meget længe liv i håbet om at kunne gennemføre sit traditionsrige indendørs fodboldstævne i vinterferien, men forleden blev der truffet en beslutning om at aflyse årets stævne.

“Der skulle en markant ændring til i myndighedernes restriktioner, hvis vi skulle have tiltro til og håb om at vi kunne sætte stævnet i gang ved vinterferiens begyndelse fredag 12. februar. Men de seneste meldinger om de områder, som vores stævne ligger under, tyder på, at restriktionerne bliver forlænget ud over den 7. februar,” siger fodboldformand i KPI, Jørgen Antonsen.

I weekenden udløb fristen for tilmelding af hold til det populære indendørsstævne, som afholdes de to weekender i skolernes vinterferie.

“Det ville være spildt arbejde omkring et måske for tyndt besat stævne at fortsætte forberedelserne med de usikre udsigter omkring gennemførelsen. I stedet for at gå videre med at lave puljer og spilleprogram indstiller vi nu arbejdet. Vi har meddelt de klubber, som har tilmeldt sig, at Midtdjurs Maleren Cup 2021 beklageligvis er aflyst,” siger Jørgen Antonsen.

Mange frivillige hjælper

Arrangørerne af Midtdjurs Maleren Cup, som gennem 35 år har været kendt som først Pondus Cup og siden Sportigan Cup, bevarede ellers længe troen på at kunne gennemføre årets stævne.

“Kunne vi blot gennemføre stævnet på de vilkår, som man frem til november afviklede kampe i DBU-regi, var vi klar til at afholde stævnet. Med med udsigten til forlængede restriktioner stoppede vi planlægningen og det praktiske arbejde. Vi vil ikke lave en masse arbejde, hvis vi alligevel forventer at aflyse,” siger Jørgen Antonsen, som er med i teamet bag det traditionsrige stævne i Kolind, som gennem årene har budt på fodboldoplevelser til mange børn og unge, som er hjemme i vinterferien. Mere end 50 frivillige fra lokalområdet hjælper til med afviklingen.

Tilbage næste år

Stævnet blev oprindelig startet af lærer Leo Jacobsen og den daværende halinspektør Egon 'Hal Egon' Pedersen, og Leo Jacobsen er stadig behjælpelig, når puljerne og kampprogrammet skal planlægges.

“Leo Jacobsen har stadig en finger med i spillet, når programmet lægges. Han troede også, at pandemien var overvundet, når vi nåede til vinterferien. Men vi vender tilbage og ser frem til igen at invitere klubberne til stævne i Kolind i vinterferien i 2022,” slutter Jørgen Antonsen.

Stævnet har tidligere haft op til næsten 1.000 deltagere af begge køn på omkring 180 hold fra hele Østjylland og omfatter hold med både børn og ungdom, seniorer og Old Boys.

Publiceret 27 January 2021 14:30