Eliten mødes i Ebeltoft Windsurf Open

Tre lokale windsurfere er med, når der i weekenden 29.-30. maj afvikles anden afdeling af DM i slalom og OL-disciplinen IQ Foil

Artiklens øverste billede

I weekenden den 29. - 30. maj afholdes anden afdeling af Danmarksmesterskabet i slalom og den olympiske windsurf disciplin foil i Ebeltoft.

Den absolutte elite indenfor dansk windsurf mødes i Ebeltoft den sidste weekend i maj for at dyste i såvel slalom som den nye olympiske disciplin IQ Foil. Blandt deltagerne vil være lokale Niklas Lillelund fra Ryomgaard, som er OL-kandidat, Noah Vinther fra Eskerod og Oscar Buch fra Hornslet.

Alle tre er trænere i Ebeltoft Windsurf Klub.

Ny OL-disciplin

IQ Foil er den nye olympiske foil disciplin. Foil betyder, at brættet ved hjælp af en speciel hydro foil finne flyver over vandet. Deltagerne sejler på flere forskellige baneformater, som eksempelvis langdistance eller klassisk bane sejlads mellem 2 til flere bøjer.

Slalom er sejlads i hård vind, minimum 8m/s, på små brædder med finne på en down-wind bane. Der sejles i heats af maks 6 deltagere.

Udover de spektakulære sejladser tæt under land vil der på stævnepladsen være en række aktiviteter og udstillere, som fremviser det ypperste indenfor udstyr til vandsport, samt mulighed for køb af mad og drikke.

Arrangør er den nystartede Ebeltoft Windsurf Klub og Dansk Brætsejler Organisation, DBO. Ebeltoft Windsurf Klub er beliggende ved det gamle posthus i Ebeltoft. Stævnepladsen er på plænen ved siden af Fregatten Jylland lige nedenfor Maltfabrikken.


gs

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen