Længe ventet sæsonstart hos Syddjurs Racing

38 biler fordelt på fem klasser troppede op til sæsonstart på Ring Djursland

Artiklens øverste billede

2020 har generelt skrevet sig ind i historien på de dunkle sider, og motorsportsmæssigt kom det heller ikke ind på en Top 100, på trods af gode kræfter og intentioner. Ikke engang et finaleløb kunne det blive til ene og alene fordi, verden var af lave.

Men SÅ kom 2021, og med et par aflysninger og udskydelser i foråret, så kunne 111’eren og de øvrige DEC’ere endelig få asfalt under dækkene. Endda i et nærmest historiske stort DEC-felt. Hele 38 biler fordelt på fem klasser troppede op på Ring Djursland i weekenden for at dyste om mesterskabspokalen. Det fortæller Syddjurs Racing i en pressemeddelelse, og fortsætter:

Motorsportsprogrammet generelt var blevet justeret for at indfri myndighedernes covid-19-krav, hvilket i DECs tilfælde betød, at begge heats blev afviklet på én dag i stedet for over to dage, depot- og pitområder var zoneopdelt og publikum måtte henvises til livetransmission på YouTube.

DEC’eren var på banen fra morgenstunden med to kvalifikationsheats á 20 minutter, og både Henrik Thomsen og Rasmus Pedersen fik placeret 111’eren på P2 for både heat 1 og heat 2.

På grund af en formodning om potentielt pitkaos grundet det store felt, blev teamets kørere enige om at køre et helt heat hver især, og med Rasmus som kører i heat 1 med start kl. 11.20, og med Henrik som kører i heat 2 kl. 15.25.

For hurtig

Begge heats blev afviklet uden det store dramatik, og startplaceringerne holdt til målstregen.

»Og den gule Suzuki Swift Sport med startnummer 111 kører FANTASTISK! Det er virkelig meget at hente i den bil. Måske endda lidt for meget? – det er det eneste aber dabei, der - paradoksalt nok - er at sige: den kører for stærkt!, fortæller Syddjurs Racering, og fortsætter:

»I DEC kører man med referencetider, og referencetiden på Ring Djursland er et minut, og det skete mere end en gang, at 111’eren kom under ét minut per omgang, og det koster lidt i straf hver gang. Men sket er sket, det er læring, og vi skal jo også lige i gang igen.«

Syddjurs Racings 111’er er allerede nu pyntet med logoer fra teamets sponsorer, men der er plads til endnu flere logoer på ret prominente placeringer. Syddjurs Racing opfordrer til, at man henvender sig, hvis man har et logo, de skal finde plads til.gs

Læs også

Del artiklen