Demente kan også spille fodbold - er du klar til første træning?

Tirsdag gødes jorden til opstart af et fodboldhold for mennesker med demens. Vil du være med, så duk op til informationsmøde tirsdag 17. august på Ryomgård Stadion.

Artiklens øverste billede
Andre Eriksen (bagerst i billedet th.), til daglig fysioterapeut hos Demenscenter Syddjurs, bliver cheftræner for det kommende fodboldhold for demente, der får hjemmebane i Ryomgård. De øvrige på billedet er med i styregruppen bag opstart af fodboldholdet. Foto: Lars Norman Thomsen

Demente medborgere, mænd og kvinder, kan sagtens træne fodbold og få noget godt ud af det på alle måder.

»Motionsfodbold har en positiv effekt for krop og sundhed i almindelighed, men det er bevist, at der er særligt positive effekter ved at holde sig fysisk i gang, når man lever med en demensdiagnose. Dét at holde sig fysisk aktiv flere gange ugentligt kan reducere neuropsykiatriske symptomer som uro, irritabilitet og depression,« siger Janni Lund Hansen, daglig leder af Demensfællesskabet Østjylland.

Kunne du tænke dig at blive en del af et fodboldhold? Så kom med til informationsaften 17. august klokken 16.30-18 på Ryomgård Stadion, Marienhoffvej 13C, på terrassen ved stadion.

Her kan du og dine pårørende høre mere om fodboldholdet, træningstider og det sociale fællesskab, som følger med.

Motionsfodbold har en positiv effekt for krop og sundhed i almindelighed, men det er bevist, at der er særligt positive effekter ved at holde sig fysisk i gang, når man lever med en demensdiagnose.

Janni Lund Hansen, daglig leder af Demensfællesskabet Østjylland.

»Demensfællesskabet Østjylland, IF Midtdjurs Fodbold og DBU Jylland er glade for at kunne invitere til en hyggelig aften, hvor vi sammen starter et helt nyt fodboldhold for mennesker med demens i tidligt stadie,« siger Janni Lund-Hansen.

For alle

Alle er velkommen, uanset køn, alder og bopæl på »Brug Bolden-fodboldholdet«, uanset om man har en fortid som professionel, eller aldrig har snøret fodboldstøvlerne før.

»Du skal blot have lyst til at være fysisk aktiv og have det sjovt,« understreger Janni-Lund Hansen.

Træningen ligger tirsdage klokken 14-15:30 inkl. hyggeligt samvær efter endt træning. Første træning er den 24. august kl. 14-15.

På informationsmødet vil man møde repræsentanter fra DBU, Syddjurs Kommunes demenskoordinator Birthe Moe Laursen og en repræsentant fra IF Midtdjurs Fodbold.

Endvidere vil cheftræner Andre Eriksen være tilstede. Han er 28 år, har selv været både aktiv spiller og træner. Ligesom han er uddannet fodbolddommer.

Andre Eriksen arbejder til til daglig som fysioterapeut hos Demenscenter Syddjurs.

Læs også

Del artiklen