Demente medborgere kan spille fodbold hver tirsdag i Ryomgård

Demensfællesskabet Østjylland, DBU Jylland og IF Midtdjurs Fodbold er blevet enige om at starte et fodboldhold for demente borgere, der skal træne på kunstgræsbanen, AC Huse Park, en gang om ugen.

Artiklens øverste billede
Andre Eriksen (bagerst i billedet th.), til daglig fysioterapeut hos Demenscenter Syddjurs, bliver cheftræner for det kommende fodboldhold for demente, der får hjemmebane i Ryomgård. De øvrige på billedet er med i styregruppen bag opstart af fodboldholdet. Foto: Lars Norman Thomsen

Demente medborgere, mænd og kvinder, kan sagtens træne fodbold og få noget godt ud af det på alle måder.

Det er afsættet til at lave et demensfodboldhold i Ryomgård for interesserede demente borgere og deres pårørende.

»Motionsfodbold har en positiv effekt for krop og sundhed i almindelighed, men det er bevist, at der er særligt positive effekter ved at holde sig fysisk i gang, når man lever med en demensdiagnose. Dét at holde sig fysisk aktiv flere gange ugentligt kan reducere neuropsykiatriske symptomer som uro, irritabilitet og depression,« siger Janni Lund Hansen, daglig leder af Demensfællesskabet Østjylland.

Demensfællesskabet Østjylland er et åbent og uvisiteret tilbud for mennesker med demens i tidligt stadie samt deres pårørende og venner.

Aarhus, Syddjurs, Favrskov og Odder Kommuner er med i Demensfællesskabet Østjylland.

For alle

Alle er velkommen, uanset køn, alder og bopæl til træningen, uanset om man har en fortid som professionel fodboldspiller - eller aldrig har snøret fodboldstøvler før.

»Du skal blot have lyst til at være fysisk aktiv og have det sjovt,« understreger Janni-Lund Hansen.

. Dét at holde sig fysisk aktiv flere gange ugentligt kan reducere neuropsykiatriske symptomer som uro, irritabilitet og depression

Janni Lund Hansen, daglig leder af Demensfællesskabet Østjylland.

Tirsdagstræning

Træningen ligger tirsdage klokken 14-15:30 inkl. hyggeligt samvær efter endt træning. Første træning er tirsdag 24. august kl. 14-15. Flere har allerede meddelt, at de dukker op og glæder sig til træningen.

Nye kan bare dukke op, alene eller sammen med en pårørende.

Mødestedet er den overdækkede terrasse på Ryomgård Stadion. I det tilstødende mødelokale kan alle deltagerne opbevare deres ting, mens der trænes. Herfra er der kun 50 meter over til kunstgræsbanen Ac Huse Park, som bliver fast træningssted.

Det er ikke nødvendigt at troppe op i fodboldstøvler. Sportstøj og et par gode gummi-/tennissko er glimrende værktøjer.

Cheftræner fundet

Andre Eriksen, 28 år, bliver cheftræner for holdet. Han har selv været både aktiv spiller og træner. Ligesom han er uddannet fodbolddommer.

Andre Eriksen arbejder til til daglig som fysioterapeut hos Demenscenter Syddjurs.

Interesserede er særdeles velkommen til at kontakte Birthe Moe Laursen, leder af Demenscenter Syddjurs. Hun træffes på telefon: 8753 5685, mobil 2486 5374.


Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen