Ryomgård: Padel - ny folkesport for flertallet

Ryomgård Tennisklub kunne lørdag indvie sin nye padelbane, som er nabo til klubbens to eksisterende tennisbaner i de hyggelige og rolige omgivelser bag Ryomgård Stadion.

Artiklens øverste billede
Det er en på alle måder flot padelbane, som Ryomgård Tennisklub har fået opført. Fra v.: Kim Gerstrøm Pedersen (afgået bestyrelsesformand), Eske Ulsted, Nathanael Nordentoft og den nye formand Michael Jepsen. Foto: Lars Norman Thomsen

Der knald på, lange dueller og masser af intensitet i spillet på en padelbane.

Det erfarede Lokalavisens reporter, da han lørdag prøvede spillet på den nye padelbane i Ryomgård, der senere på dagen blev officielt indviet.

I modsætning til tennisspillet, hvor bolden ikke er i spil langt over halvdelen af tiden, skal man stå tidligt op i den nye disciplin, som har bjergtaget mange hertillands de senere år.

Padel har i en årrække været et hit i lande, som Argentina og Spanien, og nu har den også fat længere oppe mod nord.


Padelsporten har oplevet en eksplosiv medlemsvækst i Danmark de senere år. Den fine bane i Ryomgård appellerer også til en tilvækst af medlemmer i lokalområdet. Foto: Lars Norman Thomsen

Et nyt aktiv

Ryomgård Tennisklub har i godt et år haft et erklæret ønske om at kunne opføre en bane som nabo til klubbens to tennisbaner (grus) bag Ryomgård Stadion.

Tennisklubben har en historie som går tilbage til 1933, hvor der blev etableret en bane på et areal ved Nygade overfor det senere kommunekontor for Marie Madalene-Koed Kommune og endnu senere lægehus.

Banen var et stort aktiv her frem til 1982, hvor Tennisklubben flyttede op på stadionanlægget på Marienhoffvej.

»Vi har i dag i runde tal cirka 60 medlemmer. De spiller stabilt og hygger sig med det,« siger bestyrelsesformand Michael Jepsen.

»Cirka halvdelen er børn og unge og resten seniorer. I modsætning til tidligere mangler vi medlemmer i fra +60 generationen,» supplerer den tidligere formand Kim Gerstrøm Pedersen.

Bestyrelsen havde naturligvis bemærket den eksplosive vækst i antal medlemmer, som padelsporten i løbet af et par år havde opnået i Danmark, og derfor var der stemning for at opføre en bane på et uudnyttet naboareal til de eksisterende tennisbaner.

Hurtigere end ventet

Den 10x20 meter store bane, der er omkranset af solide bag- og sidevægge, koster med det hele cirka 570.000 kroner.

Bagvæggene og et stykke af sidevæggene er dækket af glasvægge og resten af sidevæggene og toppen af bagvæggene er dækket af metalgitter.

Padel spilles som double, og det er muligt at spille hos os uanset, om du er medlem eller blot vil været tilknyttet mere løst

Bestyrelsesformand Michael Jepsen

Ryomgård Tennisklub havde selv en lille sum penge at smide i projektet. Resten skulle finansieres via eksterne bidragsydere.

Foden Sparekassen Midtdjurs åbnede ballet og reagerede positivt på en ansøgning fra Ryomgård Tennisklub. Det afkastede 235.000 kroner.

Det var døråbneren til, at Udvalget for plan, udvikling og kultur også var til sinds at spytte i kassen, selv om det er utraditionelt,fordi sådan noget sædvanligvis henvises til de årlige, kommunale budgetforhandlinger.

Løsgænger Michael Mikkelsen var imidlertid en insisterende kraft, som overbeviste de øvrige i udvalget om det rigtige i at bevilge 250.000 kroner til paldel banen. Løsgængeren har i andre tilfælde været en afgørende spiller, når idrætslivet i Ryomgård har skullet slås med det øvrige udvalg og forvaltningen.

»Vi fik også et tilskud fra DIF/DGI Fonden på 30.000 kroner, og resten har vi selv bidraget med,« siger Michael Jepsen.

Online booking

Den seneste tid har bestyrelsen brugt til at få etableret effektive låsesystemer og få kørt et bookingsystem i stilling.

»Padel spilles som double, og det er muligt at spille hos os uanset, om du er medlem eller blot vil været tilknyttet mere løst,« siger Michael Jepsen.

Gæster kan ikke booke padelbanen endnu.

»Vi afventer et nyt låsesystem, som vi håber er klar i slutningen af september 2021,« siger Kim Gerstrøm Pedersen.

Du kan blive meget klogere på mulighederne for at spille både tennis og padel i Ryomgård ved at klikke ind på foreningens yderst informative hjemmeside ryomtennis.dk.

»Det er ikke altafgørende for os, at vi kommer til at opleve et medlemsboom. Nye medlemmer er meget velkommen, men vi glæder os bestemt over, at vi nu kan give vores nuværende medlemmer mulighed for at spille padel,« siger Michael Jepsen.

Tennisklubben er en selvstændig forening, og sådan har den siddende bestyrelse tænkt sig, at det skal den også være fremover. Snak om at komme med under IF Midtdjurs paraplyen har været oppe at vende, men det bliver ikke aktuelt, forsikrer bestyrelsen.

Banen i Ryomgård er nummer to i Syddjurs. Tirstrup Idrætsefterskole kom først med sin for nogle år siden efterhånden.

Læs også

Del artiklen