Divisionshåndbold: Fisker skal holde Tvis stangen i Nørre Djurs HK premiere

Nørre Djurs HK indleder jagten på oprykning søndag kl. 14.00 på hjemmebane mod de unge talenter fra Tvis.

Artiklens øverste billede
Målmand Kevin Fisker har spillet på højt niveau i mange år i blandt andet Randers HH og er et af Nørre Djurs HK’s bedste kort i klampen for at rykke op i 1. Division. Foto: Mikkel Veje, PhotoCare Grenaa

Målmand Kevin Fisker lukkede fint af, da Nørre Djurs HK forleden slog Rækker Mølle Håndbold med 33-26 i en træningskamp som led i de sidste forberedelser inden sæsonpremieren i herrernes 2. division. Den rutinerede målmand er derfor Nørre Djurs HK’s helt store trumfkort, når sæsonen fløjtes i gang i ’Hulen’ i Glesborg søndag mod Tvis.

»I generalprøven mod Rækker Mølle Håndbold viste Kevin Fisker, at han er en klassemålmand. Men vi viste også, at vi forsvarsmæssigt står stærkt og stod godt foran Kevin Fisker. I det hele taget synes jeg, at vores trænere har arbejdet skarpt med truppen, og at vi er nået langt. Vi har en stor værktøjskasse og kan spille på flere strenge. Vi kan skifte ud og alle spillere har noget at byde ind med,« siger den spillende sportschef Nicolaj Danefeld Hansen.

På nær bagspilleren Mathias Juel Kristensen, som siden træningslejren for nogle uger siden døjer med en fodskade, og den langtidsskadede fløjspiller Simon Østergaard er truppen klar til kamp. Blandt andet er bagspilleren Rasmus Secher Eldrup tilbage efter en lang skadespause.

»Rasmus ser spændende ud. Han virker mere beslutsom og er mere direkte i sit spil,« siger Nicolaj Danefeld Hansen.

To divisionshold

Nørre Djurs HK lægger ikke skjul på, at man på herresiden satser stort. Klubben har aldrig stået stærkere med et hold i både 2. og 3. division, og målet er at rykke op i 1. division og spille med i den landsdækkende turnering.

I generalprøven mod Rækker Mølle Håndbold viste Kevin Fisker, at han er en klassemålmand. Men vi viste også, at vi forsvarsmæssigt står stærkt og stod godt foran Kevin Fisker.

Nicolaj Danefeld Hansen

Ambitionerne var også store sidste år, men sæsonen blev ødelagt af coronanedlukningen. Al turneringshåndbold blev stoppet i begyndelsen af november og kom aldrig i gang igen. I foråret blev turneringen annulleret, så det er en række toptrimmede hold og sultne spillere, som står klar til at komme i kamp rundt i hallerne.

»Vi tager en kamp ad gangen, men vi går ud for at vinde vores kampe hver gang. Vi skal holde fokus og sikre os, at vi får ryddet op hver gang. Vi skal ikke slå de stærke hold og så tabe til de svage hold,« siger Nicolaj Danefeld Hansen, som ser hold som Mors-Thy Håndbold, som er talentfabrik for klubbens ligahold, og Hjallerup IF som nogle af de mest oplagte rivaler i kampen om topplaceringerne.

Nørre Djurs HK lægger ud mod Tvis, som er rugekasse for ligaholdet TTH Holstebro.

»Tvis er TTH Holstebros andethold og vi ved, at vi kommer til at møde et ungt hold med sultne spillere, som er i form og kan løbe. Det er unge spillere, som har fået en god håndboldopdragelse og som ikke giver op, men som vi kan slå på fysikken.«

Mike Paulsen topscorer

Nørre Djurs HK har forberedt sig meget seriøst til den nye turnering. Holdet har vundet en række træningskampe over blandt andet AGF og senest blev Rækker Mølle Håndbold fra 2. Divisions sydpulje slået med 33-26 efter 16-13 ved pausen. Mike Paulsen blev topscorer med ni mål, mens Frederik Langhoff og Nicolaj Danefeld Hansen scorede hver fire mål.

»Kevin Fisker i målet var fremragende, og vores playmaker Mike Paulsen viste sig frem som en spiller fra den øverste hylde. At score ni mål i ni forsøg taler for sig selv, og vi er spændte på at følge Mike i denne sæson. Vi forventer at han præsterer på et stabilt og højt niveau,« siger Nicolaj Danefeld Hansen om Mike Paulsen, som i denne sæson er spillende assistenttræner ved siden af cheftræner Jan Mathiesen og assistenttræner Martin Lund.

»Frederik Langhoff spillede med stor fysik i forsvaret og er med til at mørne modstanderenes angrebsprofiler. Vores tre stregspillere Rasmus Lund, Jacob Pedersen og Mikkel Milling leverede i både forsvar og angreb. Og så gjorde vores fløje det godt. Martin Frandsen, som er kommet fra Give Håndboldklub, er kommet sig over sin skade og gør det godt på højre fløj. Og på venstre fløj gjorde vores egen Martin ’Bondemanden’ Jensen, som har grebet chancen efter Henrik Storms Pedersens exit, det rigtig godt sammen med Simon Baun Eriksen, « fortæller Nicolaj Danefeld Hansen.

Kampen mod Tvis fløjtes i gang søndag kl. 14.00 i Nørre Djurshallen i Glesborg. Kl. 17.30 spiller Nørre Djurs HK’s andethold i herrernes 3. Division deres første kamp mod Brabrand IF Håndbold. Der er som altid gratis adgang til begge kampe.

Læs også

Del artiklen