Reserve bag to mål i choksejr til TRIF

TRIF overraskede ved at slå Søften GF ude med 5-3 og er tilbage på sporet i Jyllandsserien. Indhopperen Frederik Back Stoffer scorede to mål.

Artiklens øverste billede
Cheftræner Martin Hornbæk Nielsen fik en gave han havde ønsket sig, da TRIF på udebane overraskende slog Søften GF med 5-3. Arkivfoto

»Alt hvad vi kan få med hjem fra Søften vil være en gave.«

Sådan sagde cheftræner Martin Hornbæk Nielsen i sidste uge efter at TRIF endelig igen vandt en kamp ved at slå Helsted Fremad IF med 3-2 på PR Park i Rønde. Og TRIF’s i denne sæson hårdt prøvede træner blev nærmest overbegavet, da hans afbudsramte hold overraskede alle ved at vinde med 5-3 over bundsolide Søften GF, som spiller med i toppen af Jyllandsserien 2.

»Vi er jo nærmest i en stime af sejre,« noterer Martin Hornbæk Nielsen efter to sejre i træk i en hidtil brutal sæson, hvor hans succesombruste hold efter to direkte oprykninger er kommet i menneskehænder i Jyllandsserien og indtil denne sejr har skrabet bunden i rækken.

Og med sejren over Søften GF kan TRIF indtil tirsdag lune sig på den rigtige side af nedrykningsstregen. De to andre bundhold IFSK fra Aarhus og Helsted Fremad IF mødes tirsdag aften, men lørdag får TRIF en ny mulighed for at hente point på hjemmebane mod IF Lyseng.

»Nu er der kontakt og vi er med igen i bundstriden. Vi er i direkte duel med de andre bundhold, så alt kan ske. Vi vandt fortjent over Søften GF. Det var en flot mandfolkepræstation af hele holdet, som var tændt og hvor spillerne løb mange meter på en meget tung og våd bane,« siger Martin Hornbæk Nielsen.

Tændte spillere

Det var ellers en tumultarisk optakt til kampen i Søften, for udover at Kristoffer Meldgaard Andreasen var skadet i foden efter kampen mod Helsted Fremad IF, så var Jannik Mehlsen på ferie og lørdag morgen måtte unge Bastian Fabricius Smedegaard melde afbud på grund af sygdom. Frederik Ougaard startede derfor på kanten og Mikkel Melgaard rykkede ind i midterforsvaret i stedet for kaptajnen Kristoffer Meldgaard Andreasen. Angriberen Frederik Back Stoffer blev med kort varsel hevet op fra andetholdet til en plads på bænken, men Stoffer kom til at sætte sit aftryk på kampen og leverede med TRIF’s to sidste scoringer et effektfuldt indhop.

»Man kunne mærke, at spillerne var tændte og var opsatte på at levere et godt resultat. Vi var godt forberedt på Søften GF’s stærke midterforsvar og satsede på at lade Frederik Ougaard og Victor Overgaard Riis komme over kanterne med fart og teknik. Og Frederik spillede fremragende i den time han havde luft, og Søften GF’s højre back blev rundbarberet,« fortæller Martin Hornbæk Nielsen.

Victor Overgaard Riis bragte TRIF foran 1-0 og havde også en fod med i scoringen til 2-0, da han var i duel med en Søften forsvarer, som clearede Frederik Ougaards flade indlæg så skævt, at den røg klokkerent i eget mål. Emil Haulrik lobbede bolden i mål til 3-1 efter en flot dribletur, og så var det ellers Frederik Back Stoffers tur til at sikre sejren med TRIF’s to sidste mål efter sit indhop i det 70. minut. Søften GF holdt ellers presset på TRIF med en reducering til 4-3 inden Frederik Back Stoffer i den ordinære spilletids sidste minut scorede i en situation, hvor der var begået straffespark mod Victor Overgaard Riis.

»Det var en forløsning, og vi kunne trække vejret helt i bund,« siger Martin Hornbæk Nielsen.

Ougaard en fornøjelse

Målmand Hjalte Holm Baarstrøm blev valgt til kampens spiller efter nogle rigtig gode redninger på afhørende tidspunkter.

»Men ellers kan mange fremhæves. Alle præsterede, og Frederik Ougaard var en fornøjelse at følge. Daniel Bagger Pedersen bandt spillet godt sammen på midten sammen med Frederik Primdal Geertsen, August Hog Laursen var stærk i defensiven. Emil Haulrik ramte endelig sit niveau. Victor Overgaard Riis leverede et stort arbejdspensum, og Mathias Haulrik bandt tingene godt sammen på toppen,« fortæller Martin Hornbæk Nielsen.

Cheftræneren kunne efter kampen i Søften fortsætte til Assentoft Stadion, hvor TRIF’s andethold spillede topopgør i Serie 3 mod AH 2012. TRIF tabte med 4-3 efter at have været bagud med 4-0 i begyndelsen af 2. halvleg. Men topholdet AH 2012 fik to mand udvist med rødt og med to spillere i overtal halede TRIF ind på hjemmeholdet. Lorenzo Gabriel Linca reducerede ved at score på to straffespark, og i dommerens tillægstid scorede Keenan Victor Payne til 4-3.

»Mange spillede under niveau. Vi pressede på i slutningen af kampen, men set over hele kampen var det fortjent, at AH 2012 vandt,« siger Martin Hornbæk Nielsen.
Læs også

Del artiklen