Ridebanespringning: Flot dansk mesterskab til Thorsager pige

Talentfulde Line Busk Heltborg, Kongsvad Rideklub, var skarp som en ragekniv, da hun og hesten Gaville kom øverst på sejrspodiet ved de indendørs Agria DRF-mesterskaber i Sønderborg forleden.

Artiklens øverste billede
Danmarksmester Line Busk Heltborg med sin tidligere guldklump, ponyen Gogo M, som også gav hende mange sejre. Nu rider hun i juniorklassen på hesten Gaville. Ekvipagen red fejlfrit ved de danske mesterskaber forleden i Sønderborg. Foto: Lars Norman Thomsen

Forleden modtog Line Busk Heltborg, Kongsvad Rideklub, en check på 7.500 kroner fra Syddjurs Kommunes Talentpulje, og måske var det lige det, der ansporede hende til at holde hovedet ekstra koldt ved de indendørs Agria DRF-mesterskaber i springning, der tidligere i oktober blev afviklet hos Sønderborg Sportsrideklub.

Et DRF-mesterskab er et forbundsmesterskab, der afholdes på samme niveau som et Danmarks Mesterskab. Det er dermed Danmarks bedste ryttere, der stiller op i DRF-mesterskaberne. Der afholdes DRF-mesterskab for alle aldersgrupper i dressur, spring, military og voltigering

Hos juniorerne kunne Line Busk Heltborg på Gaville modtage guldmedaljen efter en afsindig spændende finale, hvor konkurrencen var hårfin.

I juniorernes mesterskab havde kun 4 af de 23 startende ekvipager klaret sig fejlfri gennem første runde om lørdagen, og dermed havde de det bedste udgangspunkt til søndagens finalerunde. Mesterskabet skulle nemlig afgøres ved sammenlægning af fejlene fra første runde og finalen, der skulle springes på en 135 cm høj bane.

16 ekvipager var klar på startlisten i finalen, og blandt de 4 ekvipager med 0 fejl fra første runde kom hele 3 fejlfrit gennem finalerunden.

5,8 sekunder

Det var ud over Line Busk Heltborg på Gaville, Frida Munk Lassen (Hestehavens Rideklub) på Chaleen og Linnea Ilsøe Madsen (Kongsdal Rideklub) på Medina EM.

Dermed måtte der omspringning til for at afgøre, hvem der skulle øverst på podiet.

Både Line Busk Heltborg og Frida Munk Lassen var fejlfri i omspringningen, men da Thorsager pigen og hendes Gaville kom gennem banen på 35,76 sekunder mod Frida Munk Lassen og Chaleens 41,56 sekunder, var guldet hjemme og tillige et dansk mesterskab. Blot 5,8 sekunder skilte vinderen fra nummer to.


Læs også

Del artiklen