Sammenholdet er det klart stærkeste hold på Tirstrup Idrætsefterskole, når det gælder

Hvis de godt 130 unge på Tistrup Idrætsefterskole havde barrikaderet sofaen hjemme hos deres familier i weekenden, skal de ikke høre et ondt ord for det. Læs her hvorfor.

Artiklens øverste billede
Here we go!

Det summede af forventning og stor glæde ved at skulle være sammen om en krævende opgave i torsdagens middagsstund på Tirstrup Idrætsefterskole.

Det årlige 24-timersløb var på nippet til at blive skudt i gang. De over 130 unge stillede op med hver sin målsætning, og mange af dem lagde ikke skjul på, at de gerne ville nå over de 100 kilometer.

Det gjaldt Celina fra Silkeborg, der har spillet fodbold på allerøverste hylde i hjemklubben Silkeborg Q i landets bedste U18 række.

»Jeg vil nå 100 kilometer. De eneste, der kan forhindre mig i at gøre det, er ’fysserne’, hvis de siger, at jeg skal stoppe grundet min skade i knæet,» lød det optimistisk og stålsat et kvarter, inden starten gik.

»Jeg er god til at lukke mig inde i mig selv og så bare køre derudaf. Det gælder om hele tiden at sørge for at have fyldt depoterne op, så masser af vand, mad, og en masse energibarer og druesukker undervejs.«

Et dejligt varmt bad på finsk manér er ikke at foragte dagen derpå. Foto: Lars Norman Thomsen

Frygten lurede

Noah fra Aarhus, der valgte Tirstrup Idrætsefterskole efter anbefaling fra en ven, har ikke fortrudt et sekund, at han endte i Tirstrup, hvor han går på Adventurelinjen.

»Jeg satser på at nå over 100 kilometer. Men jeg kan godt frygte lidt, at jeg kommer til at stoppe, hvis jeg bliver for smadret på et tidspunkt. Vi må se,« sagde Noah forsigtigt.

Sådan havde hver deres håb og drømme i målområdet. Korpsånden var til at øje. Som det sig hør og bør var samtlige deltagere iklædt hvide t-shirts, som dog slet ikke var nok til at holde varmen.

Derfor var alle ret godt klædt på, mens det truede med støvregn og blæst.

Så gik starten, alle smilede stort, og der blev krammet, snakket og grinet i et væk. Det var et skønt skue at overvære.


Liv og glade dage blandt de unge deltagere, da løbet blev skudt i gang, og der skulle ædes kilometer: Foto: Lars Norman Thomsen


Det gælder om hele tiden at sørge for at have fyldt depoterne op, så masser af vand, mad, og en masse energibarer og druesukker undervejs

Celina fra Silkeborg

Her er så stille nu

Kontrasten til dagen derpå, næsten 24 timer senere, var til at øje allerede på lang afstand. En halv time før døgnet var ovre, var det småt med unge på den godt fire kilometer lange rute som skulle passeres igen og igen.

Et par drenge havde taget plads i det finske bad, der var opstillet på området. De missede med øjnene i den sparsomme sol, stemmerne var spage, men duoen nød tydeligvis at kunne svale sig i det varme vand.

Indendørs lå folk henslængt, mens de sidste krampetrækninger hos andre blev brugt til at få de sidste meter gået. Flere var gået til køjs, andre var ved at komme ud af sengen efter nogle velfortjente timer på langs.

Kristian Hell, lærer på skolen, og ham som i år havde sat de 24 timer i scene sammen med kollega Mathias Mustonen Schjødt, tjekkede løbende tavlen med resultaterne.

»Det har som altid været et forrygende døgn, hvor alle har kæmpet det bedste, de har lært og fornemmet noget om deres grænser. Jeg synes, alle har gjort det fremragende, også de mange forældre, som dukkede op torsdag aften og gik med,« lød det anerkendende fra Kristian Hell.

Vilde Markus

En elev, 15 årige Markus Kristensen, stod for en præstation helt ud over det sædvanlige. Ungersvenden skiftevis gik og løb - i alt 142,58 km på et døgn

Ny rekord, og efter sigende også rekord for samtlige 24-timers løb hos de deltagende efterskoler på landsplan.

Allerede torsdag havde Tirstrup Idrætsefterskoles kommunikationsmedarbejder, Anne Frank Henriksen, peget unge Markus ud som et muligt bud på en vild rekordholder.


Jeg vil gerne have lov til at fortsætte og helst ikke standse for at snakke,« sagde Markus, da han som den første passerede efter første runde.

Det fik han lov til, og siden fortsatte han ufortrødent til rekorden var i hus - uden søvn vel at mærke.

Helt sindssygt, som de siger i sportens verden. Jørgen Leth ville have klappet.

Samlet blev der løbet 217.047 sponsorerede kroner i kassen i løbet af de 24 timer.

Pengene går ubeskåret til den aarhusianske organisation LoveSpring som skaffer rent drikkevand i Afrika.

»Indsamlingen betyder helt konkret, at der, inden for den næste måned, bliver sat fem projekter i gang, som kommer til at give rent vand til mere end 8.000 mennesker,« fortæller Anne Frank Henriksen.

Honnør herfra for en flot kraftpræstation.


Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen