EM U19: Snævert nederlag til Victor Kruse Hoveling i kvartfinalen

Hornslet bokserens første indtog på den store boksescene kan han se tilbage på med faglig stolthed og stor tilfredshed, siger cheftræner Arne Lund Christensen.

Artiklens øverste billede
En lille dreng og hans far stod med Dannebrog uden for hallen, da Victor Kruse Hoveling ankom til onsdagens kvartfinale. »De var også inde og se Victor bokse, de bor hernede. Vi kendte dem ikke men sjovt, at de kom, for at støtte Victor,« siger Arne Lund Christensen.. Foto: Arne Lund Christensen

Hornslets Bokseklubs unge hardhitter i weltervægt (67 kilo), Victor Kruse Hoveling, 18, fik en flot og godkendt debut på den store europæiske boksescene ved U19 Europamesterskaberne i byen Budva i Montenegro.

Efter en sikker pointsejr over en israelsk bokser i 1/8 finalen, måtte Victor Kruse Hoveling lade livet i 1/4 finalen, hvor en bokser fra Montenegro stod i det modsatte ringhjørne.

»Kampen var god og hård. 1. omgang gik desværre ikke som planlagt for Victor. Vi vidste, at modstanderen ville ind på halvdistancen og arbejde. Derfor havde vi rent taktisk planlagt, at Victor skulle blive ude på afstand og skyde sin modstander derfra, men Victors kamphjerte tog over, og han kom få tæt på. Vi tabte derfor 1. omgang på point,« fortæller Arne Lund Christensen, cheftræner og papfar til Victor Kruse Hoveling.

Victor Kruse Hoveling. kan se tilbage på en fin debut på den store europæiske boksescene. Foto: Arne Lund Christensen

Vinder 2. omgang

»I pausen fik vi talt om, at han skulle holde sig til planen og sætte mere op ude fra. Det lykkedes, og Victor vandt 2. omgang. 3. omgang startede godt, og Victor var foran på point, men efter et minut kunne vi se, Victor var lidt mærket af kampen, og han kom for tæt på modstanderen igen, så 3. omgang gik desværre til modstanderen, og han fik dermed sejren på point.«

De, der fulgte kampen, på en you tube kanal kunne se, at kampen var tæt og hård, og at dommerne voterede de tre omgange forskelligt.

»Jeg er meget tilfreds med Victors første store optræden på den store scene. Vi kunne følge dommernes pointgivning efter hver omgang i vores hjørne, hvor der stod en monitor,« siger Arne Lund Christensen.

Victor Kruse Hoveling tog til EM med kun 3 boksede kampe på halvandet år, så nu skal han og cheftræneren hjem og forberede de næste store opgaver: International Schwerin Tournament 2021 i dagene 19.-21. november og derefter DM 26.-28. november 2021 i Gilleleje.

To udtaget til landsholdet

To Hornslet boksere deltager i landskampen i Vordingborg 23. oktober, hvor Norge er gæster.

Det er Amalie Manich (48 kilo) og Danny Jensen (63,5 kilo). Også den tidligere Hornslet bokser, Sebastian Terteryan (71 kilo), der nu bokser i BK Wedala, Vejle, er udtaget.

Da der udelukkende er tale om en landskamp for seniorer, deltager hverken Victor Kruse Hoveling eller Mikkel Gribsholt denne gang i rødt og hvidt.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen