Fornemme resultater til Ebeltoft-skytter

Christian Koudal fik tildelt skyttelaugenes hæderstegn, da Marineforeningens Landsskyttestævne blev afholdt i Ebeltoft.

Artiklens øverste billede

Danmarks Marineforening afviklede i weekenden 2.-3. oktober sit årlige Landsskyttestævne i Ebeltoft. Det store arrangement var henlagt til Ebeltoft, da det i år er 100 år siden, at Ebeltoft Marineforening afholdt sit første skydearrangement for sine medlemmer. Det var en præmie- og konkurrenceskydning, der blev afviklet i daværende Hotel Skandsenskilde’s festsal.

I alt 98 Marineforenings-skytter fra hele landet dystede i løbet af de to dage om de eftertragtede titler og præmier. Her lykkedes det værtsforeningen, Ebeltoft Marineforening, at opnå nogle ganske fornemme resultater og placeringer.

Landsformand Steen Engstrøm overrækker pokalen til veteran-landsskytte Jørn Mortensen. Tv Ebeltoft-formand Erich H. Franzen. Privatfoto

Topresultat

I den individuelle konkurrence kom Ebeltofts Jørn Mortensen ind på en suveræn 1. plads med 196 points ud af 200 mulige. Jørn Mortensen blev også vinder af veteran-klassen og sikrede sig dermed titlien som veteran–landsskytte, - for 7. gang, heraf for 6. år i træk. Ligeledes sikrede Jørn Mortensen sig titlen som ”Holdskytte”. ”Holdskytterne” er de, der opnår det bedste resultat fra den pågældende forening. Det vil sige, at Jørn Mortensen blev, og fik præmie for, bedste resultat fra Ebeltoft.

I den individuelle konkurrence for ”ikke veteraner” (< 60-årige) opnåede Ebeltofts Mikkel Brøgger en fornem bronzemedalje-placering, kun overgået af Landsskytten Carl Christian Nielsen fra Hanstholm-Thisted og Morten Bang Aadorf fra Brøndby.

I holdkonkurrencen sikrede Ebeltoft-skytterne sig en fornem 2. plads med 720 points kun overgået af Nyborg, der skød 12 points bedre.

Ved landsskyttestævnerne uddeles der også en vandrepokal, ”Fremgangspokalen”, til det hold, der opnår den største fremgang / mindste tilbagegang i forhold til sidste landsskydning. Også denne pokal sikrede Ebeltoft-skytterne sig. For en fremgang på ikke mindre end 31 points.

Ebeltoft Marineforening blev dermed den forening, der ”løb med” flest præmier af alle.

Ebeltoft-skytternes næste konkurrence-udfordring er Distriktsskydningen 14. november i Randers for alle marineforeningerne i distrikt Midtjylland.


Vil du hver dag modtage de væsentligste nyheder fra Syddjurs direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis Adresseavisens nyhedsbrev - klik her, indtast din mailadresse, find Syddjurs på listen og tryk tilmeld.
d

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen