Basketball: Tobias Appelby man-of-the-match hos TGF

Den unge pointguard scorede 36 point fordelt jævnt over hele kampen i udekampen mod AUS i Christiansbjerghallen.

Artiklens øverste billede
TGF er startet ud med brask og bram i Serie 1. Pressefoto

TGFs rekonstruerede herrehold i basketball i Serie 1 er kommet glimrende fra start.

Som tidligere fortalt i Adresseavisen sæsondebuterede med en snæver 72-71 sejr over Aarhus Universitets-sport.på hjemmebane i Feldballehallen i holdets første kamp.

Forleden mødtes de to hold igen. Denne gang på aarhusianernes bane i Christiansbjerghallen, og her var der noget mindre spænding på aarhusianernes hjemmebane.

TGF kørte simpelthen hjemmeholdet over, hvad sejrscifrene 88-57 ikke kan skjule.

Flere af de andre unge spillere havde også gode aktioner, hvor de tog vigtige rebounds og frustrerede spillerne fra AUS med hurtige hænder i forsvaret

Flemming Jul Mogensen, cheftræner hos TGF

Ungt talent viste vejen

Den unge guard Tobias Appelby fra TGF var kampens helt store oplevelse. Han scorede 36 point fordelt jævnt over hele kampen, og aarhusianerne kunne simpelthen intet stille op mod hans hurtighed. Han løb fra dem i kontrafasen, og kom også nemt til ringen, når de aarhusianske studenter fik sat sit forsvar op.

Point Guarden er den spiller på et baskethold som fører bolden op ad banen, et job som kræver at man er god til at drible, aflevere og derudover har et godt blik for spillet

»Flere af de andre unge spillere havde også gode aktioner, hvor de tog vigtige rebounds (når en spiller griber bolden efter et mislykket skudforsøg, red.) og frustrerede spillerne fra AUS med hurtige hænder i forsvaret,« fortæller cheftræner hos TGF, Flemming Jul Mogensen.

Rutinerede forstærkninger

Men Tobias Appelby var ikke alene om at imponere.

TGF, der til denne kamp var uden anfører Anders Holm, havde i stedet hentet forstærkning fra to andre veteraner, nemlig tidligere ligaspiller Anders Nielsen og Bjørn Madsen, som er vendt hjem til TGF efter blandt andet at have spillet mange år i Skovbakken.

»De to scorede hver 16 point, og deres rutine var med til at holde aarhusianerne fra at komme tilbage i kampen. Hver gang AUS fik lidt momentum, scorede en af de to veteraner og formåede på denne måde at tage pusten fra AUS,« siger cheftræner Mogensen.

»Det lykkedes at finde de rigtige afslutninger og at gøre det nemt for os selv. Vi har i mellem de to kampe arbejdet på et mere flydende angrebsspil og på at sikre os rebounds, og det kunne man se i denne kamp,« noterer cheftræneren.

Han peger dog på, at der stadig er flere ting, der kan blive bedre. Især skal reboundspillet forbedres.

»Men vi er på rette vej, og alle mand arbejder hårdt til træning på at forbedre sig,« forsikrer Flemming Jul Mogensen.

TGF spiller igen søndag 7. november klokken 11 i Feldballehallen. Skovbakken Bears 4 kommer på besøg. Gæsterne har vundet sin første kamp med 60-49 over AGF 3.


Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen