Malthe Engelund bag lynmål i udesejr

FC Djursland vandt med 5-3 over Aalborg Chang efter en forrygende start på kampen og er fortsat duks i Jyllandsserien 1

Artiklens øverste billede
Cheftræner Felipe Soares og hans hold holder foreløbig fast i topplaceringen i Jyllandsserien 1 efter lørdagens 5-3 sejr over Aalborg Chang. Arkivfoto

Angriberen Malthe Lemming Engelund scorede det hurtigste mål i FC Djurslands historie, da han lørdag eftermiddag efter blot 14 sekunder fik nettet til at blafre bag Aalborg Chang’s målmand og lagde grunden til FC Djurslands 5-3 sejr på udebane.

»Det var fuldstændig vanvittigt. Aalborg Chang gav bolden op, men lavede en dårlig aflevering, som Emil Sander Husum opsnappede. Efter et par berøringer spillede han bolden videre til Nichlas ‘Høffe’ Høpfner Hansen, som fandt Malthe i en fri position,« fortæller sportschef og assistenttræner Nicolaj R. Poulsen.

»Det er det hurtigst scorede mål i FC Djurslands historie. Vores holdleder Flemming Zaar kunne oven i købet huske, at det hidtil hurtigste mål blev scoret af Daniel Galler efter 17 sekunder, da FC Djursland spillede i 2. Division,« siger Nicolaj R. Poulsen.

Malthe Lemming Engelunds tidlige træffer blev indledning på forrygende tyve minutter, hvor gæsterne fra Djursland bragte sig foran med 3-0. Efter godt ti minutter scorede Mikkel Sloth til 2-0, og efter 17 minutter sendte Christian Rytter Fløjborg et frispark ind i hjemmeholdets felt, hvorefter en hårdt presset forsvarsspiller sendte bolden direkte i eget net.

»Vi spillede rigtig godt med direkte spil og hurtige berøringer. Aalborg Chang fik reduceret til 3-1 efter 22 minutter, da vi gav en Aalborg Chang spiller for meget plads i feltet og måske slappede for meget af efter at være kommet foran med 3-0,« siger Nicolaj R. Poulsen.

Men efter 37 minutter gjorde Malthe Lemming Engelund det til 4-1, da han scorede sit andet mål efter en omstilling, hvor han stærkt presset fik afsluttet og hans skud blev rettet af.

Vi var på hælene i starten af 2. halvleg, for Aalborg Chang er et fysisk stærkt hold, som spillede overfaldsfodbold. Det sidste kvarter trykkede vi til gengæld på, og da vi scorede til 5-3, tabte Aalborg Chang modet

Nicolaj R. Poulsen

Overfaldsfodbold

Aalborg Chang havde masser at spille for, for holdet risikerede at ende under nedrykningsstregen, hvis det tabte til FC Djursland.

»Måske fik spillerne underretning i pausen om at deres direkte rival i nedrykningsdramaet IF Skjold Sæby var foran med 1-0 over Kristrup B ved pausen, og det sendte Chang under stregen. Kristrup B fik udlignet til 1-1 i overtiden, så IF Skjold Sæby endte under stregen sammen med Kristrup B. I alle fald kom Aalborg Chang ud til 2. halvleg som forvandlet og viste en voldsom aggressivitet og spillede nærmest overfaldsfodbold. De kom med et enormt tryk og fik reduceret til både 4-2 og 4-3 inden for få minutter. Men heldigvis genvandt vi fodfæstet midt i halvlegen og kom til sidst foran med 5-3, da den samme forsvarer med en mislykket clearing scorede sit og kampens andet selvmål,« fortæller Nicolaj R. Poulsen.

FC Djurslands cheftræner Felipe Soares ændrede taktikken i 2. halvleg under indtryk af hjemmeholdets stormløb og gik over til en 3-5-2 opstilling for at få styr på den overbefolkede midtbane.

»Vi var på hælene i starten af 2. halvleg, for Aalborg Chang er et fysisk stærkt hold, som spillede overfaldsfodbold. Det sidste kvarter trykkede vi til gengæld på, og da vi scorede til 5-3, tabte Aalborg Chang modet,« fortæller Nicolaj R. Poulsen.

Slutter i Hjørring

FC Djursland havde Anders Emil Hjorth tilbage i buret. Christian Rytter Fløjborg og Casper Stylsvig Bæksted var på ny et særdeles robust midterforsvar med Mads Schütt og Martin Westmark Hansen på backerne. På midtbanen spillede Nichlas ‘Høffe’ Høpfner Hansen, Emil Birkedal Nielsen og Oliver Jensen med Emil Sander Husum og Mikkel Sloth på kanterne, og med Malthe Lemming Engelund helt i front. På bænken sad Victor Dalmose, Mathias Østergaard og Oliver H. Jacobsen, som endelig er tilbage fra sin skade, og der var spilletid til alle tre udskiftere.

»Vi er sikre på at få to bonuspoint med over i Jyllandsserien 1 i foråret. Om vi vinder rækken og får tre point med over afhænger af, om Randers Freja på tirsdag vinder sin udsatte kamp ude mod IF Skjold Sæby, som virkelig har kniven på struben. Vi har en svær udekamp mod Hjørring IF på søndag, mens Randers Freja hjemme møder Frederikshavn fI på fredag,« fortæller Nicolaj R. Poulsen.

FC Djursland spiller efterårets sidste kamp søndag kl. 14.30 på udebane mod Hjørring IF.


Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen