Flyvende fløj førte an i Nørre Djurs HK sejr

Nørre Djurs HK gjorde arbejdet færdigt og slog Aalestrup IF med 34 - 25. Martin Frandsen blev topscorer med 9 mål fra fløjen.

Artiklens øverste billede
Nørre Djurs HK’s fløjspillere havde en stor andel i sejren på 34-25 mod Aalestrup IF. Martin Frandsen (nr.13) blev topscorer med ni mål og Simon Baun Eriksen (nr. 2) scorede fem mål. Simon Østergaard (yderst til venstre) og Martin ’Bondemanden’ Jensen (yderst til højre) er begge ude med skader. Foto: Mikkel Veje, PhotoCare Grenaa

Det blev en god søndag eftermiddag i Aalestrup for Nørre Djurs HK. Alle mand leverede og var koncentrerede fra start, så gæsterne slog hurtigt et hul med nogle mål og var foran med fem mål midt i første halvleg. Nørre Djurs HK holdt stort set føringen gennem hele kampen og udbyggede forspringet i slutningen af kampen, så slutstillingen blev 34-25 efter 16-10 ved pausen i kampen mod Aalestrup IF.

»Vi fik en fin start og fik det ud af kampen, som vi ville. Aalestrup IF forsøgte at trække tempoet ud af kampen for at stresse os til fejl og afslutninger. Samtidig mandsopdækkede de vores playmaker Mike Paulsen gennem hele kampen. Men vi fik fint gang i vores forsvar og leverede både kontraløb og anden fase kontra’er, hvor vi kom blæsende mod Aalestrup IF’s forsvar og mål. Vi fik mange nemme mål på den konto,« siger en tilfreds Nørre Djurs HK cheftræner Jan Mathiesen. Da Mike Paulsen blev taget ud i de sidste ti minutter af kampen, fik Mathias Juel Kristensen fornøjelsen af at blive mandsopdækket, selvom det var bagspillerens første optræden på holdet efter en skade i sæsonoptakten.

»Vi kunne ikke rigtig se meningen med at mandsopdække Mathias, men da de endelig løsnede grebet, nåede Mathias da at score vores sidste mål i sit comeback,» fortæller Jan Mathiesen. Til gengæld blev Mike Paulsen holdt så effektivt ude af kampen, at han kun blev noteret for to mål på straffekast.

Målfarlige fløje

»Det var en godkendt indsats. Det var dejligt at køre til Aalestrup en sen søndag og levere som aftalt. Aalestrup IF skal nok tage point fra mange hold, for det er et godt hold med den spillende træner Jesper Olesen og en godt skydende back i den unge Anders Hyldal. Holdet sætter et tempo og kører det igennem hele kampen, så det kan gå galt, hvis man ikke er klar og laver fejl,« siger Jan Mathiesen.

Mandsopdækningen af Mike Paulsen betød, at der blev mere plads på fløjene i Nørre Djurs HK’s angrebsspil. Det udnyttede de to fløjspillere Martin Frandsen og Simon Baun Eriksen. Især Martin Frandsen var flyvende og blev topscorer med ni mål, heraf fire på kontraløb.

»Vi holdt Mike Paulsen på banen i næsten hele kampen, selvom han blev mandsopdækket. Vi prøvede også at spille 4-2 med to stregspillere og satte Mike ud på fløjen, men kampen gav også god plads for gennembrud til Frederik Langhoff Olesen, som scorede i alt otte mål,« siger Jan Mathiesen.

Nørre Djurs HK kom hurtigt foran med et par mål og udbyggede føringen til 16-10 ved pausen.

»Den føring ville vi øge i 2. halvleg, men blev lidt stressede i starten af 2. halvleg. Vi lavede tekniske fejl, og så blev Aalestrup IF farlige. Efter syv minutter var vi kun foran med tre mål, da det stod 19-16. Men så vandt vi den efterfølgende periode med 7-1 og fik lukket kampen,« siger Jan Mathiesen. Fløjspilleren Simon Baun Eriksen scorede fem mål i streg i den periode. I slutfasen scorede Nørre Djurs HK fem gange og gik fra 29-24 til 34-24 inden Aalestrup IF fik pyntet til slutresultatet 34-25.

Skive fH på lørdag

Nørre Djurs HK måtte undvære Martin ’Bondemanden’ Jensen, som havde beskadiget sin lilletå på sit arbejde. Til gengæld var der gensyn med bagspilleren Mathias Juel Kristensen og stregspilleren Jacob Pedersen, som begge var tilbage på holdet efter skader. Målmand Magnus Møller-Sørensen blev hjemme og fik spilletid på andetholdet, så byrådskandidat Kasper Kolstrup Møller måtte afbryde valgkampen og tage med til Aalestrup som gardering for Kevin Fisker i målet. Store Møller fik de sidste ti minutter i buret.

Med sejren rykkede Nørre Djurs HK op på 3. pladsen i 2. division efter Hjallerup IF og Stoholm IF, som begge har maksimumpoint efter fire kampe. Nørre Djurs HK har tabt til Hjallerup IF, som lørdag viste klassen ved at besejre Mors-Thy 2 med 36-29.

Næste opgave for Nørre Djurs HK bliver Skive fH 2, som kommer til Nørre Djurshallen i Glesborg søndag kl. 15.00, hvor der som altid er gratis adgang til at se divisionshåndbold.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen