Divisionshåndbold: Alt for let spil i storsejr til Nørre Djurs HK

Nørre Djurs HK førte fra start til slut i storsejr på 37-16 over ungt Skive hold.

Artiklens øverste billede
Nørre Djurs HK’s bagspillere fik mulighed for at boltre sig i storsejren på 37-16 mod Skive fH. Det er fra venstre Frederik Langhoff Olesen, Mike Paulsen, Rasmus Secher Eldrup, Nicolaj Danefeld Hansen og Mathias Juel Kristensen. Playmaker Mike Paulsen og den spillende sportschef Nicolaj Danefeld Hansen blev topscorere med hver 6 mål. Foto: Mikkel Veje Nielsen, PhotoCare Grenaa

Det var så som så med spændingen, da Skive fH søndag eftermiddag var på besøg i Nørre Djurshallen. Foran en flot tilskuerkulisse i ’Hulen’ i Glesborg kunne gæsterne slet ikke matche Nørre Djurs HK’s tempo og fysik, og efter en lidt uskarp start raslede målene bare ind i skibonitternes bur.

»Vi havde da forventet at vinde, men ikke med 21 mål,« siger Nørre Djurs HK’s træner Jan Mathiesen.

»Det var et meget ungt Skive-hold, som ikke havde de nødvendige skytter, så de måtte spille sig igennem. Men vi dækkede fint op, og vores to målmænd stod rigtig godt bag et godt placeret forsvar, som stod højt mod Skive fH’s offensiv,« siger Jan Mathiesen.

Søndagens modstander er andethold til Skive fH’s hold i HTH Herreligaen og bestod overvejende af unge talenter. På holdet var dog William Skovsager og Christian Lorentzen med liga-erfaring, men Nørre Djurs HK fik presset skytten William Skovsager, så han ikke fik nogen indflydelse på spillet.

»Vi var længe om at komme i gang i 1. halvleg og brændte for meget, så vi var ved at gøre deres målmand god,« siger Jan Mathiesen, som ved stillingen 7-5 blev så ophidset på sidelinjen, at han fik et gult kort af dommerne.

»Men midt i 1. halvleg gik vi fra 7-5 til 11-5 og så os ikke mere tilbage.«

Alle på måltavlen

Ved pausen stod det 16-7 til hjemmeholdet og føringen blev øget yderligere i 2. halvleg. Skive fH faldt helt sammen i 2. halvleg. Jan Mathiesen holdt sine to rutinerede bagspillere Mike Paulsen og Nicolaj Danefeld Hansen på bænken det sidste kvarter. Kevin Fisker stod de første 42 minutter og præsterede 25 redninger i målet, hvorefter han blev afløst af unge Magnus Møller-Sørensen, som fortsatte det gode målmandsspil med ni redninger i resten af kampen.

»De unge Skive fH-spillere ville spille håndbold og gik friskt til den, og det passer godt til vores spillestil. Bedre end Aalestrup IF sidste weekend, som prøvede at trække tempoet ud af kampen. Kampen kom til at forløbe, som vi havde ønsket det. Alle markspillere fik spilletid, og alle kom på måltavlen i storsejren. Vores forsvarsspil var rigtig godt og det var godkendt at holde Skive fH nede på 16 scoringer. Vi scorede 37 mål på 54 forsøg, så vores effektivitet må godt være højere,« siger Jan Mathiesen.

Mathias Juel Kristensen, som kom tilbage fra en skade i sidste uge, fik spilletid i bagkæden og scorede 2 mål, og også tilbagevendte Rasmus Secher Eldrup fik spilletid og scorede tre mål.

Fuld knald på

Martin ’Bondemanden’ Jensen var stadig ude efter en skade på sin arbejdsplads og Jacob Pedersen var i corona-karantæne. Det gav minder om sidste års forsømte sæson, hvor al håndbold på nær de to øverste rækker blev aflyst på grund af corona. Alle håber at holde corona-spøgelset fra døren, for ingen ønsker endnu en sæson med nedlukning og annullering.

Men begge spillere er forhåbentlig klar, når Mors-Thy Håndbold kommer på besøg i ’Hulen’ næste lørdag.

»Det bliver en kamp med fuld knald på. Ligareserverne fra Mors-Thy er dygtige håndboldspillere, og der er pause i håndboldliga’en, så måske er der nogle spillere med fra den øverste hylde. Vores to hold står godt til hinanden og det er altid kampe, hvor der er spænding til sidste minut. Så vi skal være helt klar,« siger Jan Mathiesen. Mors-Thy Håndbold har ligesom Nørre Djurs HK kun tabt en kamp, og det er for begge holds vedkommende til topholdet Hjallerup IF.

Kampen mod Mors Thy Håndbold spilles lørdag kl. 14.00 i Nørre Djurshallen i Glesborg, og der er som altid gratis adgang til kampen mellem nr. tre og fire i 2. divisions pulje 1.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen