Seriefodbold: Det ny FC Djursland har bestået eksamen og er klart Djurslands bedste fodboldhold

FC Djursland tabte med 2-1 til Hjørring IF i sæsonens sidste kamp, men holdt fast på 2. pladsen i Jyllandsserien 1.

Artiklens øverste billede
FC Djursland sluttede af med et 2-1 nederlag ude mod Hjørring IF, men klarede sig fint i Jyllandsserien 1 og sluttede på en 2. plads. Privatfoto

Med et nederlag på et mål flere minutter ind i dommerens tillægstid tabte FC Djursland efterårssæsonens sidste kamp med 2-1 ude mod Hjørring IF efter at have været foran med 1-0 ved pausen på et mål af Emil Sander Husum. Hjemmeholdet scorede sine to mål i kampens sidste kvarter.

»Uafgjort havde været et fair resultat af den meget tætte kamp. Vi manglede de sidste marginaler og kunne have bragt os foran med 2-0 inden Hjørring IF fik gang i målscoringen. Der har ikke været nemme kampe i denne sæson, men det har været stolpe ind for os i flere kampe. Mod Hjørring IF var det så stolpe ud i sæsonens sidste kamp,« siger sportschef og assistenttræner Nicolaj R. Poulsen.

Hjørring IF havde mest at spille for, eftersom nordjyderne i tilfælde af et nederlag kunne miste 3. Pladsen og det ene bonuspoint til Vatanspor. FC Djursland var sikker på at slutte på 2. pladsen efter Randers Freja.

»Men vi spillede en flot kamp og var opsat på at slutte godt af. Til allersidst i kampen appellerede vi for hands i Hjørring IF’s forsvar, men dommeren mente det mere var bold på hånden end hånd på bolden,« siger Nicolaj R. Poulsen.

Randers Freja havde sikret sig 1. pladsen i puljen foran FC Djursland og Hjørring IF. De tre hold får nu henholdsvis tre, to og et point med over i den nye Jyllandsserien 1, som går i gang sidst i marts. IF Skjold Sæby og Kristrup B rykker ud og erstattes af FC Thisted og Søften GF i puljen, når der i foråret spilles om oprykning til Danmarksserien.

Flere U19 spillere fik chancen. Vi har flyttet en stor gruppe spillere, og vores træner Felipe Soares er lykkedes med at skabe et godt spillende hold, som vil være boldbesiddende og scorer mange mål. Vi forventer, at vi fastholder spillerne i foråret, men kan godt bruge tilgang for at skærpe konkurrencen om pladserne,

Nicolai R. Poulsen

Hurtig indhopper

Kampen mod Hjørring IF var en meget tæt kamp mod en god modstander, som var nødt til at vinde for ikke at tabe duellen om 3. pladsen til Vatanspor. Hjørring IF havde to spillere med fra Vendsyssel FF’s divisionstrup, Martin Dong og Anton Sjøberg, søn af Brabrand IF’s træner Tom Sjøberg, og en rutineret målmand, som havde flere gode redninger.

»Vi var bedst i 1. halvleg og fik scoret til 1-0 efter godt en halv time, da Emil Sander Husum fik scoret med et godt skud fra kanten af feltet på Martin Westmark Hansens fine forarbejde. I 2. halvleg havde vi chancer til at komme yderligere foran ved Emil Sander Husum, Mikkel Sloth og Malthe Lemming Engelund. Men Hjørring IF begyndte at trykke godt på og fik udlignet i det 75. minut efter et indstuderet hjørnespark, hvor der blev lavet en screening på vores målmand, mens bolden blev sendt til en spiller bagerst i feltet. I overtiden brød en hurtig indhopper igennem på kanten og sendte bolden ind foran mål til den afgørende scoring,« fortæller Nicolaj R. Poulsen.

Frederik Borup Vogel afløste en skadet Mads Schütt efter scoringen til 1-0, og Victor Dalmose og Emil Birkedal Nielsen kom ind fra bænken i 2. halvleg.

»Mange præsterede godt, men især Martin Westmark Hansen havde gode aktioner og Emil Sander Husum viste en god og energifyldt indsats.«

Fuld af anerkendelse

FC Djursland havde stort set hele truppen til rådighed til den som forventet svære kamp mod Hjørring IF. Derfor kom stort set den samme opstilling på banen, som i mange kampe i foråret har skaffet point til FC Djursland med Anders Emil Hjorth på mål og de to rutinerede Casper Stylsvig Bæksted og Christian Rytter Fløjborg i midterforsvaret med Martin Westmark Hansen og Mads Schütt i siderne. På midtbanen spillede Nichlas ’Høffe’ Høpfner Hansen, Oliver Jensen og Jens Madsen med Emil Sander Husum og Mikkel Sloth på kanterne og med Malthe Lemming Engelund helt på toppen.

»Da vi i sommer mistede en håndfuld stamspillere stod vi foran en kæmpe opgave med at få skabt et nyt set up. Vores mission var at få stabiliseret holdet for derefter at kunne bygge på. Vi fik en fin start med to sejre og en uafgjort kamp, og det gav ro til arbejdet. Vores målsætning var så hurtigt som muligt at få kvalitet til at klare os i Jyllandsserien 1. Og jeg er fuld af anerkendelse overfor træner og spillere, for det lykkedes. Vi var det første hold, der var klar til at få bonuspoint med allerede efter 11. runde,« siger Nicolaj R. Poulsen.

Mere konkurrence om pladserne

»Mange spillere havde allerede erfaring fra kampene i Danmarksserien, Mads Schütt kom til fra Ebeltoft IF, og spillere som Jens Madsen, Victor Dalmose og Sebastian Ring steppede op fra Serie 3 til blive spillere i Jyllandsserien. Flere U19 spillere fik chancen. Vi har flyttet en stor gruppe spillere, og vores træner Felipe Soares er lykkedes med at skabe et godt spillende hold, som vil være boldbesiddende og scorer mange mål. Vi forventer, at vi fastholder spillerne i foråret, men kan godt bruge tilgang for at skærpe konkurrencen om pladserne,« siger Nicolaj R. Poulsen. Hele set up’et og trænerteamet omkring FC Djursland fortsætter uændret i foråret.

FC Djurslands trup fortsætter med at træne i nogle uger i november. Derefter er der ferie indtil sæsonstarten 13. januar. FC Djurslands U19 hold spiller endnu to runder før Liga 1 slutter. Holdet er også med i Liga 1 i foråret.

»Nogle spillere kommer til at hygge sig med noget indendørsfodbold, mens spillere fra Brazil Football College deltager i Futsal turneringens 1. Division Vest med blandt andet lokalopgør mod Ebeltoft IF og med Felipe Soares, Robin Bossen Arvid og Raphael Bueno de Vecchi Marins som teamet på bænken,« slutter Nicolaj R. Poulsen.


Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen