Midtdjurs Taekwondo Klub fejrede 45 års jubilæum

Det foregik med en masse spark, slag, høje råb og sved på panden.

Artiklens øverste billede

Et 45 års jubilæum skal fejres, og når det foregår i Midtdjurs Taekwondo Klub, så gøres det med en masse spark, slag, høje råb og sved på panden.

Det var samtidig også det første store arrangement efter den tidligere mangeårige formand, Wandy Nielsen, gik bort for få år siden. Der var derfor gjort en indsats for at udføre det hele i hans ånd, fortæller klubben i en pressemeddelelse.

Op til jubilæumsugen havde alle modtaget undervisning af de to dygtige trænere, cheftræner og formand SBN Paw Rønde 6. dan og træner SBN Sonja Trier, som lavede en flot graduering til 4. dan.

2 mod 1 - graduering til 5. dan Bo Kvorning, Gustav Kjeldgaard og Chris Frey Etefors. Privatfoto

Ny bæltegrad til fem børn

Jubilæumsugen blev indledt med, at de yngste udøvere, kaldet Mon holdet, skulle igennem en graduering for at gøre sig fortjent til næste bælte i rækken. Alle fem børn klarede sig rigtig flot, og kan være stolte af deres nye bæltegrad.

Lørdag 9. oktober var det ungdoms-/voksenholdets tur, hvor deltagerne kom fra Nordjylland, Århus og Djursland.

Første graduering var af 35 udøvere, der alle opnåede en ny kupgrad, hvilket er graderne, inden man når til sort bælte. Der blev præsteret på et meget højt niveau, og alle sluttede med et flot resultat, fortæller klubben videre.

Til slut var det de højt gradueredes tur, som dækker over dem, der skulle have en ny sortbæltegrad eller sort bælte for første gang.

Her var der 10 aspiranter, som i ugerne forinden havde kvalificeret sig gennem en bestået fysisk test og skriftlig opgave.

Fire timer med flotte teknikker, kampe og gennembrydninger af brædder betød, at alle 10 opnåede deres nye grader.

Midtdjurs Taekwondo Klub fik i den anledning to nye sortbælter, Benjamin Dilling, der har trænet i 10 år for at komme hertil, samt Jan Vestergaard, der med en ihærdig indsats har opnået sit store mål.

Gustav Kjeldgaard laver flyvende gennembrydning til 2. da. Privatfoto

Fra 7 til 74 år

At taekwondo er en sport, der virkelig er for alle understreges af, at det yngste medlem er 7 år, mens den ældste er 74 år.

Klubben gør en dyd ud af at tage højde for alle medlemmer uanset baggrund, form, alder eller skavanker. Der er plads til alle.

Et af medlemmerne Paw Figgé Kjeldgaard udtaler sig sådan om taekwondo:

»Jeg går til taekwondo, fordi det giver mig fysisk og mentalt velvære. Jeg kan godt lide den disciplin og respekt som gennemsyrer taekwondo. At man kæmper mod sig selv, men samtidig er den del af en stor ”familie”. Jeg nyder at kunne træne sammen med mine drenge, selvom vi træner på hvert vores niveau.«

Paws to sønner bestod ved gradueringen til henholdsvis 8. kup = orange bælte og til 2. dan.

Midtdjurs Taekwondo Klub træner i Kolind Plus hver mandag og torsdag. Alle er velkomne til prøvetimer.


Vil du hver dag modtage de væsentligste nyheder fra Syddjurs direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis Adresseavisens nyhedsbrev - klik her, indtast din mailadresse, find Syddjurs på listen og tryk tilmeld.
d

gs

Læs også

Del artiklen