Classic Motor Event lover festligt show i bededagsferien

Har man benzin i blodet og en forkærlighed for især de tohjulede maskiner, så er der guf for både øjne og ører, når Classic Motor Event fylder gaderne i Syddjurs i maj

Artiklens øverste billede
Hans Pallesen flytter festen og glæden for tohulede køretøjer til Ebeltoft i bededagsferien. Privatfoto

I Store Bededagsferien fyldes Ebeltoft af flere hundrede klassiske motorcykler, de ældste mere end 100 år gamle. Ring Djursland afvikler nemlig et internationalt løb for klassiske motorcykler fra den 13.-15. maj, og det skal komme flere til gavn end bare dem, der har billet til løbet. Derfor har Henrik Pallesen, Grenaa, givet den som eventmager i kulissen, og gennem mere end fire år drejet godt på speederhåndtaget for at stable et arrangement på benene. Han vil nemlig gerne have, at duften af benzin spreder sig til flere steder end bare Ring Djursland.

Henrik Pallesen er selv aktiv motorsportsudøver og har ladet sig inspirere af motorløb i Tyskland, hvor det er kutyme at brede festen ud til et helt lokalområde.

»Mit håb er, at skabe festlig stemning, som kan mærkes hele weekenden og ikke bare på racerbanerne i Pederstrup, men også i Ebeltoft og på gader og stræder i hele kommunen.«

Udstilling og parade

Hans Pallesen har givet den gas med ideer til, hvordan Classic Motor Event kan berige Ebeltoft

og ikke mindst trække masser af motorglade gæster til købstaden.

Der vil fredag den 13. maj blive en udstilling af alverdens former for tohjulede motorkøretøjer fra 1910 – 2022 på flere lokaliteter i byen. Hvert årti vil få sin egen plads, og indtil nu er der lavet aftaler med blandt andet pladsen foran det gamle rådhus, ved Fregatten, ved Maltfabrikken og på Bryggertorvet.

»Ebeltoft har gode rammer og en idyllisk og intim stemning, der passer godt til klassiske køretøjer, så det bliver en fantastisk oplevelse at gå rundt og kigge på de mange forskellige maskiner«, lover han.

Lørdag den 14. maj vil alle de udstillede køretøjer desuden kører i parade fra det gamle rådhus til Ring Djursland ad forskellige ruter. Paraden afsluttes på banerne i Pederstrup ved at de klassiske tohjulede kører et par æresrunder.

Det er jo et internationalt motorløb, så faldskærmsspringerne kommer til at have et flag på ryggen, der repræsenterer alle de deltagende nationer

Hans Pallesen

Faldskærmsudspring

Hans Pallesen har også overvejet, hvordan de mange tilskuere til løbet på Ring Djursland skal komme frem og tilbage.

»Vi opretter gratis shuttlebus mellem Pederstrup og forskellige overnatningssteder på Djursland. Det skal jo gerne være en festlig begivenhed, hvor man kan nyde en fadøl i majsolen uden at skulle tænke på at køre hjem.«


Vil du hver dag modtage de væsentligste nyheder fra Norddjurs direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis Lokalavisen Norddjurs' nyhedsbrev - klik her, indtast din mailadresse, find Norddjurs på listen og tryk tilmeld.
d

Som et ekstra indslag i løbet af weekenden har han også lavet en aftale med Aarhus Faldskærmsclub, som har lovet at lave et stort udspringsshow over Ebeltoft.

»Det er jo et internationalt motorløb, så faldskærmsspringerne kommer til at have et flag på ryggen, der repræsenterer alle de deltagende nationer.«

Hans Pallesen understreger, at hele arrangementet aldrig ville kunne lade sig gøre uden alle samarbejdspartnerne.

Opbakning fra alle

Hans Pallesen har arbejdet på begivenheden i mere end fire år. Corona har gjort sit til, at det først bliver i år, at Ebeltoft og Syddjurs får glæde af Classic Motor Event, men Hans Pallesen har også været grundig i sit forarbejde.

»Det har været vigtigt for mig, at andre også synes, at det er en god ide. At ideen så at sige gav genklang andre steder end i mit hoved,« siger han.

Og det har den tilsyneladende gjort.

›Jeg har virkelig mødt meget opbakning fra blandt andet Ebeltoft Handelsstandsforening, Syddjurs Kommune, byens turistattraktioner og selvfølgelig ikke mindst Ring Djursland.«

Han glæder sig nu til, efter den lange planlægning, endelig at få afviklet arrangementet og tør næsten godt love, at der bliver oplevelser for alle, også dem, der måske ikke ligefrem definerer sig selv som inkarneret motorcykelentusiast. «»»

Tilmelding til udstilling eller billetkøb på www.ringdjursland.com

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen