Kør race med din klassiske bil

Du kan også prøve at køre race i din helt almindelige bil til Classic Day.

Artiklens øverste billede
Vinderne af Expert-klassen i DASU Classic turneringen 2021, Else og Henning Friborg, Volvo 142

Som optakt til Dansk Automobil Sports Unions mesterskabsturnering i regularity rally, Sonax Dasu Classic 2022, afholder et antal af unionens klubber ”Classic Day” 10. april 2022.

Her har du mulighed for at lufte din klassiske bil, og prøve et lille lokalt pålidelighedsløb, også kaldet regularity-løb, som enhver kan deltage i.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Dansk Automobil Sports Unions (forkortes Dasu) vejsportsudvalg.

I Østjylland er det i Hadsten, det sker, ved Ødum forsamlingshus 10. april klokken 10 eller 13.

Hvilken som helst bil

Til ”Classic Day” kan man møde op i en hvilken som helst bil for at prøve om løbsformen er interessant.

»Det er jo ikke alle vore klassiske biler, som er kommet ud af stalden endnu den 10. april, så mød blot op i din almindelige hverdagsbil,« skriver Dasu.

»Pålidelighedsløb for klassiske biler er en anderledes måde at køre motorløb på, og er samtidig en sjovere måde at bruge sin klassiske bil på, end blot at køre en tur i godt vejr med termokanden i bagagerummet. Ikke fordi det ikke er hyggeligt, men det giver en anden dimension, at man kan bruge sin bil i konkurrenceøjemed, og samtidig komme ud blandt andre bilentusiaster, med samme interesse,« forklares det.

For at køre prøveløbet på ”Classic Day” kræves der ikke meget udstyr. To personer i bilen, en kuglepen og en lille lineal, så er man kørende.

Arne Lundgaard og Søren Kamp nyder turen i deres SAAB 96 fra 1963 - her langs Storebælt i DASU Classic 1, 2021

På offentlig vej

Ved pålidelighedsløb forstås et løb på offentlig vej, hvor deltagerne skal overholde forskellige gennemsnitshastigheder

Løbene køres som oftest efter et tydeligt kort, hvor der er indtegnet nummererede punkter, som man skal passere i rigtig rækkefølge og retning. Undervejs møder man nogle skilte med et bogstav, som noteres ned i det udleverede kontrolkort, så man ved mål kan se om deltagerne har kørt den rigtige rute.

På ruten passerer man desuden nogle tidskontroller, som er placeret af løbstilrettelæggeren uden deltagernes viden – altså hemmelige tidskontroller. Her gælder det om at passere kontrollen på det rigtige tidspunkt, hvilket vil sige i det rigtige sekund i forhold til den kørte distance.

Gennemsnitshastigheden kommer aldrig over 50 km i timen.

Du kan også følge med på denne eller andre begivenheder af Dansk Automobil Sports Union på dasuclassic.dk eller facebook.com/dasuclassic.


Vil du hver dag modtage de væsentligste nyheder fra Norddjurs direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis Lokalavisen Norddjurs' nyhedsbrev - klik her, indtast din mailadresse, find Norddjurs på listen og tryk tilmeld.
d


Vil du hver dag modtage de væsentligste nyheder fra Syddjurs direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis Adresseavisens nyhedsbrev - klik her, indtast din mailadresse, find Syddjurs på listen og tryk tilmeld.
d

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen